Šta je novo?

eDonkey problem sa portovima

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Naime ovaj progam koristim vec par godina, tj prvo overnet pa onda eDonkey, kao naslednika. Nakacen sam na lokalnog wireless provajdera, koji link uzima od PTT-a. E sad problem je sledeci. Naime stalno mi je status na eDonkey-u Unreachable. Koliko sam citao na eDonkey sajtu, kada sam Unreachable imam mogucnosta da skidam samo od Reachable korisnika. E sad ja bih hteo da nekako budem Reachable, kao sav normalan svet. Sreca moja pa net imam za Dz jer sam dobar sa gazdom pa mi je dao free. Koliko sam ja skontao problem je u portovima koji su omoguceni. Otisao sam sa drugom koji zna linuks (posto je sam ruter Linux, i on je uz saglasnost gazde pustio sve portove u rad. Ali ti portovi nerade. On se kune da ih je dobro namestio, u sta verujem, jer decko ima iskustvo sa Linuxom. Da nije mozda provajderu PTT zabranio upotrebu portova?

Ne, nego nemas stalnu realnu IP adresu vidljivu sa Interneta. Ja koristim Emule koji koristi istu mrezu samo je bolji, takodje sam na Wireless-u i Emule mi radi u LOWID modu (kod tebe Unreachable). Jedino resenje ti je ADSL i realna IP adresa (najeftinije), ili neki biznis paket na wireless-u ili kablovskoj, sto kosta. To prvenstveno sluzi za dizanje sajta na tvojoj masini.

HM. Pa stalno kad odem na sajt koji gleda portove stalno mi pise ista IP adresa.

_/Neo\_ je napisao(la):
HM. Pa stalno kad odem na sajt koji gleda portove stalno mi pise ista IP adresa.
Sto rece djalf problem je u VPN-u 😉
Resenje je da se odgovarajuci portovi forwarduju na NAT-u :eyebrows:

_/Neo\_ je napisao(la):
Jos nesto tebe tu zeza. Vidi sa nekim iz BG-a ko ima ADSL kod Beotela da ti proveri sa Javnom IP adresom da li je kod njega isto. Skini EMule i vidi da li se vezuje na HIGHID, ako da, onda batali Edonkey, Emule ti je isto (koristi Edonkey mrezu kao sto sam ti rekao). Probaj da se vezujes UVEK na server koji ima najvise korisnika (Razorback 2 i Donkey Server No.1)! Ja uglavnom skidam muziku (house), i Emule mi zavrsava posao, uz Soulseek!
Pozdrav!

I ja se konekrujem na te gore pomenute servere, samo sto ja fajlove pronalazim na sajtovima tipa GoldEsel i tako tim, mada pre neki dan sam preko eDonkey serach-a nasao neki album koji nisam mogao nigde da nadjem i njega mi dosta brze skida od ovih koj iidu sa sajtova. Ceo taj album je nekih 100MB i skinuo sam ga za 2 dana, dok imam neke albume koje skidam vec nedelju dana i oni su mi na nekih 40-tak%. Ide meni DL, ali kontam da bi mi isao brze da su mi otvoreni portovi.
Ajde probacu sa eMule-om, ali samo ako uspem da neke temp fajlove iskopiram sa eDonkeya na eMule, tj da on moze da ih nastavi, posto imam neke fajlova od po 1.5GB koji su na 45% pa ne bih da ih pocinjem iz pocetka.

Nazad
Vrh Dno