Šta je novo?

eDonkey (povezivanje PART-a)???

DraganNS

Slavan
Učlanjen(a)
21.12.2004
Poena
319
Dali neko moze da mi pomogne? :crash:
Ja vec duze vreme skidam svasta preko P2P programa i poznajem uglavno msvaki jel sam sa svakim imao kontakt. Medjutim vec duze vreme me nervira jedan problem. Kada skidam naprimer MPEG file, dovoljno je da bilo koji PART file iz TEMP direktorijuma pokrenem preko nekog programa za gledanje animacija i videcu svaki deo. Medjutim kod filmova koji su AVI jevlja se problem da se moze videti samo i iskljucivo 1.1.PART, znaci prvi file koji on zapocne. Ostatak se moze videti jedino kada eDonkey kompletno skine ceo film i sklopi ga. To me jekao nervira jel se na tom samom pocetku uglavnom gleda uvod a ne ono sto je na filmu. Tesko je znati dali je to to sto se zeli skinuti. Sad pitanje. :)
Dali neko zna bilo koji program koji moze da povece PART fajlove, bilo koji program koji moze da izvrsi FIX tog fajla pa da bar gledam jedan po jedan, ili neki program koji ce ga pustiti. ZNam ja u cemu je problem. Avi file koji je nedovrsen nemoze da se pusti, a da bi se pustio mora imati pocetak i kraj. Kada je u pitanju neki bezveze AVI ja njega sredim preko videofix-a ali me jako nervira sto Donkey-evi fajlovi nemogu da se srede na taj niti na bilo koji drugi nacin koji ja poznajem. Ako neko razume sta sam hteo da kazem i zna odgovor neka mi pomogne.
Pozdravljam vas :) :wave:

Da bi pustio avi fajl, potreban ti je prvi i poslednji chunk. Ali problem je u tome sto opcija download preview chunks first u tri od pet slucajeva skine nedovoljno veliki poslednji chunk i nazalost tada nema pomoci.

poz.

Koliko ja znam u eMule temp folderu se nalaze recimo 001.part, 001.part.met i 001.part.met.bak. Ovaj prvi je ustvari nezavrseni fajl gde se formira sadrzaj a part.met je valjda samo neka referenca za emule posto je takav fajl stotinak bajtova.
Ti part fajlovi nisu seckani fajlovi nego kompletni nezavrseni fajl koji emule na kraju prenosa preimenuje u stvarni naziv.
Naravno uvek moras imati bar nekoliko megabajta na pocetku da bi video sta ustvari skidas. Media player classic uvek to otvara bez problema.

Mozda da probas VLC media player .

Postoje dva fajla koja verovatno sadrze podatke vezane za to sto se skida i oni su:
1.part.met
1.part.met.bak
Ostatak fajlova tipa:
1.1.part
1.2.part
.
.
1.37.part
pa sve tako do kraja su fajlovi koji sadrze to sto se skida. Problem je sto se moze otvoriti samo taj prvi fajl koji je 1.1.part a ostatak nemoze. I to bas preko VLC player-a. Moze i preko ostalih ali se mora preimenovati ekstenzija u AVI, ako se naravno avi skida. Kod ostalih nema sanse da se bilo kako vide. Znam ja da se treba skinuti par MB da bi se bilo sta videlo. Ali ja nepricam o KB ili par MB nego govorim o naprimer 30 MB neceg skinutog. I sta sad, kako ja sada da vidim dali to jeste naprimer, lupam Terminator, ili nije. Vidi se samo uvodna spica koja je kod svakog fila ista. Kada se skida MPEG onda se moze videti bilo koji PART ali kada se skida AVI onda nemoze. Citao sam da kao preporucuju neki program koji ce uraditi JOIN tih delova filma ali dzabe je sve kada ih ni jedan program ne prepoznaje kao ni bilo koji koji sklapa film u celinu. Ja pitam nekoga ko se suocavao sa takvim istim problemom i koji ga je mozda resio. Jedina varijanta za koju ja znam i koju mi je rekao covek koji je strucnjak za racunare a pogotovo za internet vodecih u NS-u je da se otvori neki program koji ce to prikazati kao tekx u HEX obliku, znaci obican editor za tekstove, i da se svaki taj part file, to jest njegov tekst u hex obliku nakopirava u jedan file jedan za drugim i to samo ako postoje povezani PART fajlovi.
Sad ko me je skontao skontao. Probao sam i tako moze ali to nije resenje. AKo neko zna bolje neka mi kaze

Za E-Donkey postoji program MetFileRegenerator koji sastavlja nekompletne fajlove.

http://www.bigwillystyle42.com/?dest=regenerator

posle možeš da probaš da ih otvoriš sa VirtualDub-om (ako im je oštećen header, tj. ako se još nije skinuo ceo). Ja to tako stalno proveravam da li skidam dobar video fajl.

Za preview AVI/MPEG fajlova je jako dobar AVIPreview. Potrebno je da fajl ima skinut header i da je fajl veci od 256 KB. Pusta nedovrsene fajlove i one koji su tog trenutka u upotrebi.

Da bi pustio avi fajl potreban ti je prvi i poslednji chunk. Opcija download preview chunks first, bi u teoriji trebala da radi ali u tri od pet slucajeva skine se nedovoljno veliki poslednji chunk i tada nazalost nema pomoci. Kada se korektno skinu pocetak i kraj, fajl se moze pustiti iz bilo kog player-a i videti svaki unutrasnji deo koji je vec skinut.

poz.

Poslednja izmena:
Nece ni VirtualDub da prikaze. Oprobavam i ja na taj nacin neke avi-e. Cak sta vise oprobao sam sve sto imam pre nego sto sam se ovde obratio. Jedino cu sada da skinem negde taj Partview VII i MetFileRegenerator pa cu da probam sa njima. Sto se tice programa AVIPreview, ja se njega secam jos davnih dana. Pre par godina sam sa njim gledao animacije. Sada koristim BSplayer. Nema druge nego da probam i sa njim :)

Vrh Dno