Šta je novo?

Ednet cudo od slusalica

EDIEDI

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2007
Poena
320
Promenio sam najmanje deset slusalica ali ni jedne kao ove.Imao sam Aivine,Logitech ..
Kablic impregriran tkaninom,na krajevima kod sluslica osiguranje od kidanja,ton perfekt.Ni jedne nisu imale takavu cistocu.Zbunjujuce i za mene.Ali ipak imaju malu manu sto poklapaju celo uvo. Kupio u metrou pre dve god,a u medjuvremenu sam dobio jos dve slusalice Hamine i jos neke.Ma ni prici Ednetu po zvuku.Kakva je to firma?

Jesi li ih uporedjivao nekad sa AKG, KOSS, Sennheiser?

Pa kad si već krenuo da se prosipaš mogao si mu pomenuti i Bang & Olufsen, Shure itd. Šta misliš da su ostali ****** i ne znaju šta valja? Isto ovakvo pametovanje i u thredu o zvučnim kartama sve dok se ne stigne do cifre o par stotina pa i hiljada evra. Čovek hoće da kupi punta a ti mu predlažeš najnoviju supru. Pa na šta to liči. Nema svako pasiju da upucava silan novac u audio komponente. I svaki ali baš svaki thred o audio komponentama se završava sa lampašima od 40 kila, studijskim monitorima, dennon, nakamichi, esi juli trt mrt. Ako je momak promenio desetak i više pari slušalica i kaže da su ove iznenađujuće dobre za male pare, nemam razloga da mu ne verujem.

EDIEDI koji je tačan model tih sluški?

Nema veze sa threadom, ali htedoh da napomenem da nije ta ESI Juli@ preskupa baš - 150 USD, što u odnosu na kvalitet iste nije preterana cena...

Pa kad si već krenuo da se prosipaš mogao si mu pomenuti i Bang & Olufsen, Shure itd. Šta misliš da su ostali ****** i ne znaju šta valja? Isto ovakvo pametovanje i u thredu o zvučnim kartama sve dok se ne stigne do cifre o par stotina pa i hiljada evra. Čovek hoće da kupi punta a ti mu predlažeš najnoviju supru. Pa na šta to liči. Nema svako pasiju da upucava silan novac u audio komponente. I svaki ali baš svaki thred o audio komponentama se završava sa lampašima od 40 kila, studijskim monitorima, dennon, nakamichi, esi juli trt mrt. Ako je momak promenio desetak i više pari slušalica i kaže da su ove iznenađujuće dobre za male pare, nemam razloga da mu ne verujem.

EDIEDI koji je tačan model tih sluški?

Samo sam pitao coveka jer je uporedjivao sa nekim od ovih modela...Nisam mislio nista lose niti da omalovazavam ove za koje kaze da su dobre. I nije mi bio cilj da se razbacujem Hi-End uredjajima. Nigde nisam pominjao lampase, jer iste ne preferiram u toj meri, kao i studijske monitore, koji su uglavnom sterilni sa zvukom. Niti sam toliki zanesenjak da nemam kantar na ruku kad su uredjaji u pitanju. Ionako za ovakve diskusije sluze strucniji forumi od ovog, a i na ovom se u odeljku pod Hi-Fi prica o svemu i svacemu, samo ne o konkretnoj temi. S toga smatram da je ovakav komentar bio krajnje neumesan i nepotreban sa tvoje strane. :rtfm: Pozdrav

Samo sam pitao coveka jer je uporedjivao sa nekim od ovih modela...Nisam mislio nista lose niti da omalovazavam ove za koje kaze da su dobre. I nije mi bio cilj da se razbacujem Hi-End uredjajima. Nigde nisam pominjao lampase, jer iste ne preferiram u toj meri, kao i studijske monitore, koji su uglavnom sterilni sa zvukom. Niti sam toliki zanesenjak da nemam kantar na ruku kad su uredjaji u pitanju. Ionako za ovakve diskusije sluze strucniji forumi od ovog, a i na ovom se u odeljku pod Hi-Fi prica o svemu i svacemu, samo ne o konkretnoj temi. S toga smatram da je ovakav komentar bio krajnje neumesan i nepotreban sa tvoje strane. :rtfm: Pozdrav

Navodilo je na to da će thread krenuti u tom smeru po milioniti put pa sam možda preoštro odreagovao. Pozdrav

@on
Slušalice deluju skroz solidno pogotovo kad im je tako smešna cena. Iako imam kvalitetne sluške dođe mi da uzmem i ove

Poslednja izmena:
Ja sam pre nekih 4 godina u jednom Metrou u Sofiji isto naleteo na neku smesnu cenu slusalica. U pitanju je model Watson KH 9110, a na njima jos pise Digital Sound Bass Monitor. Kupio sam ih tako na slepo zapakovane za tacno 18 leva (u to vreme 9 evra). Prva proba je pala odmah na mp3 player-u i odusevile su me zvukom. Bass precizan i utegnut, visoki prijatni, srednji veoma cisti i jasni, opseg kompletan, 32 oma, 105dB. Nigde vise nisam video taj model kod nas ili bilo gde drugde, a ove slusalice i sada koristim prikacene na phone izlaz sa pojacala. Po izgledu i zvuku bi se reklo da su mnogo skuplje, ali eto mene perfektno sluze 4 godine za po 2,25e godisnje:D

Dobih pre neki dan ove na probu...
http://www.numark.com/hf125
...ove su oko 13 GBP...shta sada da radim sa mojim Professional studio monitorima od po jojkuku... Eurica...
vredi chuti ih...

a za one koji zhele da vide...( imao sam priliku da ih stavim na glavu, proshle godine...no commento....)
http://www.stax.co.jp/Export/ExportProducts.html
ali, to je samo da se vidi da i tako neshto postoji...nisam nikada bio pristalica skupih i fancy stvari...
Celog zhivota koristio sam u studiju KOSS AAA slushke ili AKG 240 Pro...ali...pojavljuju se nove firme, nove tehnologije...i sve je jeftinije...
U moje vreme bilo je svetogrdje pomenuti Japanski monitor...ja radio na JBL 4345... gurao ih CROWN 800W... nearfield AURATONE 5B...a onda dodje YAMAHA NS 10 sa A500a i sve ode do djavola...
...sada imam AKG 240 Pro...Sony StudioMonitor MDR-V250V i pevam...od sreqe...
koristan link...nego shto je daleko...
http://www.sonystyle.com/webapp/wcs...10551&storeId=10151&langId=-1&categoryId=3729

Poslednja izmena:
Evo jedne preporuke od mene za Koss Porta Pro... retro dizajn, zvuk perfektan od visokih tonova do čistog basa. Model koji je Koss predstavio '88. godine i do dan danas nije menjan niti povučen... mene su moje izašle oko 2200 din.

Evo jedne preporuke od mene za Koss Porta Pro... retro dizajn, zvuk perfektan od visokih tonova do čistog basa. Model koji je Koss predstavio '88. godine i do dan danas nije menjan niti povučen... mene su moje izašle oko 2200 din.

@dexx...
nema tu mnogo priche...samo da nisu stare poshto one imajumanu da galvaizuju kabel usled mirnih srtuja...
Tako da se kabel skraquje vake godine za po 1 cm...
To narochito vazhi za slushke i za kablove za gitaru...
Tokom godina slushke su sve tishe...zato shto se menja impedance...

BTW...moje prve slushke u zhivotu bile su KOSS Pro 5 LCQ...dao sam za njih pola plate 1977. godine...

Vrh Dno