Šta je novo?

Edius pro 4 - problem renderovanja

amdkiller

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2004
Poena
619
Bavim se video obradom , i ovaj program mi se pokazao kao "najbolji" za obradu snimanog materijala i konverziju na dvd .

Problem je u tome sto vreme renderovanja ne mogu da skratim iako sam promenio procesor , dobio sam nekih 15% zamenom E2160@3,0 GHz na [email protected] GHz . Renderovanje punog dvd-a tj 2 sata materijala uz dosta efekata, sa proslim cpu-om je radio 1:28 min a sada 1:14 min . Program koristi sva cetiri jezgra , i po nekim testovima koje sa pratio vreme renderovanja bi trebalo da bude duplo skraceno :smash:

Takodje sam zapazio da dok radim renderovanje , cpu usage je 30 % :zgran:, do cega ovo moze biti ? Kontam da kad bi bio veci cpu -usage , bilo bi i krace vreme ;)

Konfiguracija :

Gigabyte P31 DSL3
Cpu Q6700 @ 3200 MHZ (400x8)
Ram 2x 1 GB Geil Ultra @ 800 MHz
GK ati radeon X1600XT
WD 640 GB

Unapred hvala

Moguce je da je to to, kod mene render 1.37 min materijala sa takodje dosta efekata i ubacenih stvari radi oko 1sat (pun DVD 1pass) ali mi zauzece procesora ide od 90 do 100% .

Kazu da je najbolji alat za video obradu Final Cut ?
U principu probao sam Premiera, Ediusa, Vegas, Ulead-a. Naravno sve kao trial, osim Vegasa. Vegasa sam skinuo, registrovao se i dobio sve efekte, tranzicije.
Naravno da sam se zadrzao na njemu. Ne kazem da je najbolji, alo ono za sta meni treba, jeste najbolji.

Heh...zavisi za sta je najbolji Final Cut....za SD montazu i Mpeg2 konverziju nema niti ce ikada biti bolje kombinacije od Premier 6.5 i CCE SP enkodera. Taj materijal od 2 sata bi sa tvojim racunarom sa ovom kombinacijom koju sam ti naveo trajao mozda 15-20 minuta.

Avid je na prvom mestu, ostali su kako kome leži.
Ko mi dokaže da je FinalCut bolji od Premiere vodim ga na pivo(može i gajba).
Od Vegasa nama za kućnu varijantu ne treba (a i nema bolje), simpa je još i iMovie na Mac-u, mali je munja.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno