Nadjoh na nekom starom disku verzija3, kada se instalirao dao mi je sledece programeDS9 je napisao(la):Adobe Acrobat
HAL je napisao(la):Adobe Acrobat 5.0 je nesto manje od 100MB. Pa ako ga nabavis ili skines poslacu ti serijski broj.
bancho je napisao(la):Pa moram ga nabaviti. Nego evo za sta meni konkretno treba.
Ima dosta pdf fajlova na engleskom u kojima su tabele sa dimenzijama nekih ventila i spojnica. Ja zelim da prevedem zaglavlja tabela i nesto malo teksta oko njih, ostavim dimenzije i tako ih snimim. Je l' ce to moci da se uradi?
Moci ce, ali ti ja ipak savetujem da ti napises text u Wordu a da cut&paste-ujes sliike iz pdf fajla. Mnogo je smorno menjati text u pdf dokumentima, ni nalik klasicnim editorima.bancho je napisao(la):Pa moram ga nabaviti. Nego evo za sta meni konkretno treba.
Ima dosta pdf fajlova na engleskom u kojima su tabele sa dimenzijama nekih ventila i spojnica. Ja zelim da prevedem zaglavlja tabela i nesto malo teksta oko njih, ostavim dimenzije i tako ih snimim. Je l' ce to moci da se uradi?
Marko37 je napisao(la):uopste ti ne treba srece & vremena da bi uklonio, ne slusaj ostale... 🙂
ZoNi je napisao(la):treba, ako je pdf fajl zastisen i lozinkom, a ne samo standardnom Adobeovom zastitom (na svu srecu, retko kad je neki pdf zasticen lozinkom!)
pantas je napisao(la):S obzirom na obim editovanja PDF fajla koji hoces da uradis mislim da bi ti i Photoshop zavrsio posao. Otvori PDF fajl u Photoshop-u. Fajl ce biti rasterizovan. Obrisi to sto ti ne treba i izvrsi izmene. Drugi nacin je da u Acrobat-u (verzija 5.0) snimis fajl kao RTF i da ga onda editujes u Wordu. Treci nacin je da ucitas fajl u Fine Reader 5.0 i da ga ponovo prevedes u tekst, snimi ga kao DOC i edituj ga u Word-u.
bancho je napisao(la):Kada ga sredim u wordu, kako ga kasnije opet prebaciti u pdf, trebalo bi uz pomoc destilera, medjutim on trazi ps fajlove, znaci li to da moram nekako da ga odstampam u ps pa onda prebacim u pdf?
I jos jedno pitanje da li se moze raditi sa true type fontovima ili se mora instalirati onaj adobeov type menager i type 1 fontovi... kad god sam ga instalirao napravi je neki zaeb...
Postoji i alternativa od ~2MB za pravljenje jednostavnijih PDF-ova:austin je napisao(la):h**p://stonernet.org/adobeacrobat50.exe
SN:
KWW500R7150122-128
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari