Šta je novo?

Editovanje .db fajlova...

popa

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2003
Poena
619
Da li neko ima ideju kako bi se mogao editovati .db fajl i videti njegov sadrzaj a da se pritom ne zna koja je baza u pitanju?
Hvala Vam Unapred !!!

Bez da znas koja je baza u pitanju, itd - moze notepadom, na primer :D

probao sam sa standardnim editorima... bez uspeha..ako zanemarimo da su naravno prikazali neki sadrzaj.. ali nepotpun..
bilo bi veoma dobro ako bih uspeo u nameri...
Hvala jos jednom...

Znaci, ne zelis da je obradjujes iz programa koji ti pises, nego bi prosto da nadjes neki gotov sw?

Ako se radi o nekoj konvencionalnoj bazi, *.db je najverovatnije paradox baza, a mozda je i foxpro u pitanju. Moguce je da je vidis nekompletnu, jer nemas sve fajlove - u slucaju da je paradox baza, fale ti istoimeni *.mb i *.px fajlovi.

Ukoliko je nekovencionalna (tj, programer je radio kao 'file of mystruct' i prosto dao .db extenziju fajlu), onda pokusaj da je importujes recimo u excel kao neki od column-delimited fajlova (sto nece raditi ukoliko je u pitanju "file of byte").

Poslednja izmena:
Silver, hvala ti ali fajl ne mogu da izeditujem...
radjen je ko zna u cemu..
Excel ne pomaze..a ne nedostaje mu ni jedan drugi fajl...
Hvala ti u svakom slucaju...

Symbian baza podataka adresara ima extenziju .db
Moze se otvoriti preko nekog programa za mobilni.

total comander powerpack dolazi sa nekim zgodnim universal database viewer pluginom.. otvara csv i druge bazolike formate, pa preporucujem da ga potrazis i probas...

http://www.totalcmd.net/plugring/xBaseView.html

Easy-to-use viewer (and editor) for databases.
* 12 file extensions: .dbf (VFP/FoxPro/dBase/Clipper), .dbc (Visual FoxPro), .db (Paradox), .mdb (Access), .myd (MySQL), .gdb (Interbase), .fdb (Firebird), .xls (Excel), .csv (Text), .tab (Text), .xml (Microsoft & Borland XML), .cds (Borland Client DataSet).

nemam ni jednu bazu osim csv i xls pri ruci, tako da ne mogu da probam da li radi, ali sa ovima je radilo

Probaj UltraEdit, doduse on ga uprosti do asemblera, ali mozda izvuces neke informacije o bazi.

Izvini, al' do cega ga "uprosti"? :d

Mozda se nisam lepo izrazio, izvini ali nije u tome poenta...
Pomozi coveku ako znas...

Poslednja izmena:
JA sam pomogao, ne vidim sta dalje pricamo uopste...

Vrh Dno