Šta je novo?

Editovanja *.cab fajlova Hitno!

jorgovan

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2002
Poena
825
Hitno, ali nenormalno hitno mi je potreban program koji moze da menja
.cab fajlove. Naime potrebno mi je da iz jednog cab fajla prebacim u
drugi cab fajl. Link za neki freewere ili trail program mi je nuzno
neophodan.

I Win Rar ga otvara ali ga ne edituje, a moram to sto pre da zavrsim.

koliko znam iz licnog iskustva cabovi ne mogu da se manjaju, zato sto su arhive solid tip, jedin da raspakujes celu arhivu, izmenis sta ti treba i da je spakujes ponovo.

Ako neko ima neki program koji moze da menja sadrzaj cab fajlova bio bih mu zahvalan da mi da link. (samo bih molio da mi ne daje linkove tipa "mislim da ovaj moze" ili "cuo sam.." i slicne varijante)

Moze i to ali kad sa WinAceom napravim cab on je neispravan. Naime kada ga otvaorim on je prazan a zauzima mesto na hardu kao da je pun?!?!?!

Nisu bre cabovi solid arhive, treba ti Cabinet Manager (potrazi na googlu).

Tacno,
Cabinet Manager 2003 ver. 4.1 (http://www.microlognet.com/cabman/download.htm)
sa njim mozes dodavati, brisati fajlove iz .cab fajlova.

Microlog Cabinet Manager 2003 is a utility for opening and creating Microsoft CAB compressed files. CAB is a file compression format used by Microsoft to distribute many of their products, including Windows 98. Cabman 2003 can open CAB files to display a list of the files contained inside. You can extract or view files inside a CAB archive or self-extracting file, or add new files to a CAB file.

Ovo radi odlicno, probao sam kod dodavanja fajlova u F-prot cab-u kod hirens boot CD-a radi update antivirusa koji pakovan kao .cab

Poslednja izmena:
Ma ja ovo koristim godinama (tacnije od 2001.), skroz je dobar, jedino sto je sav u Microsoftovom fazonu (registracijom dobijes neke shatro licence/sertifikate, a i ime firme je microsoft-wannabe 🙂 )

Ne ide nikako. Filzip-om sam uspeo da napravim arhivu sa svim fajlovima, ali setup ne vidi neke fajlove. Prva dva odradi (oni su bili u prvom fajlu) a vec na trecem zaglavi. Ima li neko ideju kako da ga prevarim.

Da tebi možda nisu potrebni *.cab fajlovi koje pravi InstallShield - osim ekstenzije valjda nemaju ništa slično sa MS-ovim?
Da li si u mogućnosti da iz Total/Windows commandera vidiš sadržaj originalnih Cab-ova? Ako ne, onda su InstallShield-ovi.

Poslednja izmena:
Verovanto se o tome radi. Ima li ovome leka. Verovatno setup na neki nacin ne vidi ove fajlove.

Izvinjavm se na pogresnoj konstataciji da su cabovi solid arhive, to sam mislio jer nisam naisao ni na jedan program koji radi sa njima. Inace postoji plugin za TotalCmd koji omogucava pregled IS cabova, mozda ti to pomogne.

Samo ne znam da li mozes sa njime i da kreiras te arhive.

InstallShield najcesce vrsi enkripciju CAB fajlova, pa je nemoguce iste otvoriti na neki kulturan i legalan nacin...

ma otvorim ih i prva dva prodju ok, ali kod onih sto su iz drugog fajla zaglavi kao da ih nema u arhivi.

milos1985 je napisao(la):
ma otvorim ih i prva dva prodju ok, ali kod onih sto su iz drugog fajla zaglavi kao da ih nema u arhivi.
Ako ti prijavi da je arhiva prazna kad je otvoris as nekim arhiverom, namucices se da iscupas fajlove iz nje. E sad, ne znam sta si mislio pod tim "prva dva". Prva 2 CAB-a ili prva 2 fajla iz CAB-a?

prva dva fajla iz .caba koja setup trazi. Teoretski bi tada kada njih zavrsi trebao da ubacis drugi disk na kome je drugi cab fajl koji ima isto ime a druge fajlove.

au, od toga nema nishta... bolje trazhi druge iste diskove, ili probaj na drugom kompu...

Probano svuda je isto, toliko mi je potrebno prebacivanje na dvd...

Nazad
Vrh Dno