Šta je novo?

Edifier zvučnici

Ifi uredjaji kao Zen DAC , Zen air i slični su jako dobri jer su to ujedno DAC/Amp comboi. A mogu i da se povezuju na druge Amps i rade kao solo DAC .

Da ne govorim što imaš Firmware-s koji zapravo imaju za nijansu drugačiju zvučnu prezentaciju.. i X bass/X space dugmadi su zavisno od situacije nekad i Black magic da se tako izrazim nisu prosti Eq buttons .

Takvi uređaji izvlače maksimum i od par puta skuplje opreme sa kojom su povezane .

Ali i Oprema, tj zvučnici Il sluske moraju biti na nivou da bi to sve bilo u realnoj harmoniji... Random npr A4tech Il genius zvučnici, iz pre 7 godina neće nikad nekome izvući potencijal onog što mogu da pruže.

DAC je tu da ti pokaže istinu a ne da ti zapravo pravi da nešto bude lažno bolje, tj dokle god nije Tube Amp DAC u pitanju ne treba da dodje do preterane koloracije. Tj ti čuješ ono što slušaš a ne sam DAC .
Ali on ti dozvoljava da to zaista dopre do tebe kako je originalno zamišljeno.

Da ne govorim što si u pravu, da eksterni prenosni uređaji sto kažeš su standard ne samo zbog strane prenosivosti nego zato što su za mnogo uredjaja potencijalnih .
 
Vec duze vreme se dvoumim da li da kupim DAC ili ne.
Imam Edifier S2000MKIII zvucnike koji su povezani na komp (integrisana Realtek zvucna).
Imam nedoumicu oko toga da li zvucnici vec imaju u sebi DAC (na nekim testovima se pominje da imaju u sebi Burr Brown dac cip) jer nerealno dobro sviraju s obzirom da su na integrisanoj zvucnoj.
Sta vi mislite kolege audiofili ? :)
 
Ako mozes premeri da li kabl koji spaja zvucnike stvarno ima 3m ?
 
upravo zbog ovakve opcije i moguceg scenarija svaki put kad pravim konfig. racunara , obavezno maticna ploca mora da ima opticki izlaz, bez obzira na cipset to
praktikujem i dan danas iako sam uglabnom na usb al nikad se ne zna...
 
Stizu i meni R2850DB tokom sledece nedelje, ima da grmi ⚡🔌⚡
 
Pozdrav ljudi .. novi sam na forumu . Imam 19 godina i dolazim iz Banja Luke.
E sad ,
Došao sam sa pitanjem i molbom za savjet i konsultaciju sa vama , starijima , koji bi ste me sa svojim iskustvom , mogli posavjetovati vezano za nabavku jednog Edifier-ovog zvučnika.
Zagledao sam se u model R2750DB koji je nedavno ispario sa lagera dobavljača u Hrvatskoj (konkretno , sa sajta Zvučnih Novosti mada koliko vidim i na Provox-u i HD Multimediji su sitaciju ispratili i stavili novi R2850DB....)
Sada.... s obzirom da imam godina koliko imam i odakle dolazim , nije mi baš jednostavno da odem pravo za Hrvatsku ili Srbiju , a kamoli Mađarku ili Rumuniju pogotovo , i da pazarim taj zvučnik.
Nisam još ni od koga povukao znanje i vještinu nabavke stvari u ninja maniru xD
Čitajući čitavu "temu" , svih 5 stranica koliko trenutno ima , imam želju da se zahvalim "Čikama" pod pseudonimima @Partybreaker koji je uzeo model R2730DB i u većoj mjeri mi predočio kako je imati takav zvučnik , i user-u pod speudonimom @Milunka za podljeljena iskustva.
Ovim putem im se zahvaljujem i *puno su mi pomogli.
P.S. Zahvalan do neba zbog ovakvih ljudi! hahahahah :brofist 🤛😃
Moje pitanje je :


Ko želi i hoće da podjeli svoja iskustva i da poneki savjet na ovu temu i učini da ova glava bude bogatija za neki dobar savjet , nek se javi.
Od manjka ne boli glava. Višak je višak xD
Uzeo sam ja r2750db (Srbija), pa ako te sta zanima pitaj, jes da je proslo 2 godine skoro, al sta znam.
 
Pozdrav, planiram da uzmem Edifier S2000 mkIII, pa ako ima neko iskustva sa njima, neka podeli:)
 
  • Like
Reagovanja: s5p
Pozdrav svima. Gledam neki 2.0 sistem prvenstveno za računar (muzika, filmovi), možda povremeno povezivanje i sa TV-om. Izbor mi se definitivno sveo na Edifier. Dvoumim se izmedju 3 modela pa me zanima da li neko ima iskustva ili predlog šta uzeti od ova tri modela?
  1. R1280DBs
  2. R1700BTs
  3. R1855DB
Subout mi je korisna stvar pošto bi verovatno u nekom trenutku povezao i sub na njih.
 
  • Like
Reagovanja: s5p
Pozdrav.Kupio bih neke Edifier aktivne zvučnike,a pošto je izbor modela zaista veliki zanima me da li postoji neki model do 200 evra koji bi mogao da se po kvalitetu zvuka poredi sa Dali Spektor 2 zvučnicima?Hvala.
 
  • Like
Reagovanja: s5p
Pozdrav!Voleo bih da mi neko kaže ima li značajnije razlike u zvuku između R1280DBs i R1700BT ?Ove druge sam imao prlike da čujem ali mi prvi odgovaraju zbog izlaza za subwoofer i optičkog ulaza.Mada sam shvatio i da postoji neki problem zsa kontrolom jačine subwoofera kada se koristi optički a ne RCA ulaz?
 
Pozdrav!Voleo bih da mi neko kaže ima li značajnije razlike u zvuku između R1280DBs i R1700BT ?Ove druge sam imao prlike da čujem ali mi prvi odgovaraju zbog izlaza za subwoofer i optičkog ulaza.Mada sam shvatio i da postoji neki problem zsa kontrolom jačine subwoofera kada se koristi optički a ne RCA ulaz?

Meni su ovi videi dosta pomogli u odabiru. Stavi sluške, pusti klip i proceni.

 
kupih pre neki dan i sada povezah S350DB. nekoliko meseci nisam imao zvucnike, hvala bogu da opet cujem zvuk sa kompa u prostoru, smucile mi se neke budjave slusalice :)
povezao preko optike, pre toga probao preko cinceva i bananice, deluje da je na optici bolji zvuk. za sada zadovoljan, to je manje vise to za te novce. klasican solidan 2.1 sistem, sta ga znam. klasicnih 2.0 gotovo da nema, razmisljao sam o R2000DB ali sam odustao jer mi se nisu nesto svideli na testu, mozda je trebalo da ih cujem. i ne svidja mi se da drzim tolike zvucnike na kompjuterskom stolu tako da obrni okreni izbor spada na S350DB.
samo je pitanje moze li da bude jos bolji sa nekom zvucnom kartom, sta kazu strucnjaci? :)
 
У здраље да се служиш! Тешко је рећи да ли би био бољи без пробе. Ако користиш спдиф везу користиш дак унутар 2.1 система и звучна је само за спдиф, може да значи али опет не зна се док се не проба. Можда би чак било боље ако се узме нека јача звучна или дак па аналогном везом, можда не би било велике разлике због класе система. Мени на микролаб 2.1 велили помак у звуку донела је промена свог ожичења. Колико видим код твог система није баш згодно мењати звучничке каблове. Ако користиш аналогни интерконект вредело би ићи на бољи, ако је спдиф опет бољи коакс значи. Из искуства боље звучи коакс веза него оптичка. Оно што саветујем је, када већ имаш струјну утичницу иец фиг 8 да обавезно пробаш бољи и дебљи струјни кабл. Примети се разлика само тако.
Заборавих да поменем да треба проверити каква је испуна звучника. Ако су празне кутије (и сателити и суб) додај "вуну за звучнике" и звук ће бити инстант бољи. Ако имају испуну, онда је све ок.
 
Poslednja izmena:
Pozdrav.Kupio bih r1280 dbs ,samo da li može neko da mi potvrdi postoji li problem sa izlazom za subwoofer ako se koristi optički ulaz,a ne analogni (činčevi)?
 
Pozdrav.Kupio bih r1280 dbs ,samo da li može neko da mi potvrdi postoji li problem sa izlazom za subwoofer ako se koristi optički ulaz,a ne analogni (činčevi)?

Imam ih tek par dana, tako da ne mogu da tvrdim kako ce biti, ali za sada nemam nikakvih problema. Koristim opticki kabal iz zvucnika do ploce
 
Imam ih tek par dana, tako da ne mogu da tvrdim kako ce biti, ali za sada nemam nikakvih problema. Koristim opticki kabal iz zvucnika do ploce
Izvini kakve ploče?Na osnovu nekih iskustava sa neta ,zaključio sam da možda postoji problem sa izlazom za subwoofer, ako se koristi optički ulaz na zvučniku, a ne analogni.Da li si ti povezao subwoofer?
 
Da li je neko probao ili ima Edifier B700 ?
Ima ih na KP u radponu 450€-550€
 
Samo da potvrdim da sam kupio Edifier R1855DB. Nadam se da cu imati vremena da ih malo slusam ovih dana pa da vidim kakvi ce utisci biti nakon toga. :)
 
Pa da li je moguce da nigde nemaju R1700BT u beloj boji? Toliko sam spamovala KP sa pitanjem da li imaju da su mi privremeno banovali da saljem poruke 😂
 
Pa da li je moguce da nigde nemaju R1700BT u beloj boji? Toliko sam spamovala KP sa pitanjem da li imaju da su mi privremeno banovali da saljem poruke 😂
Edifier ima politiku da su neke boje zvučnika rezervisane samo za neka tržišta i na drugim ih nema. Nikad nisam video da su beli r1700bt bili u ponudi, bilo po našim prodavnicama, bilo kod likova koji dovlače iz Mađarske. Ta boja ne dolazi u naš region i to je tako.
 
U Sampro isto crni i ovi crveno/drvo… steta sto nisu na nasem trzistu, bas bi mi se uklopili
 
Nazad
Vrh Dno