Šta je novo?

Edge LED (probijanje)

sima strahota

Cenjen
Učlanjen(a)
20.07.2012
Poena
154
Uzeo sam (konacno) LED monitor (Benq 2222HDL) ali mi se ne svidja to sto ima sa leve i desne strane jace osvetljenje. Na LCD koji sam imao nije toliko, vise je u uglovima i uz donju ivicu malo, ovde je skoro cela leva strana sirine 4-5mm (uz ivicu tj. kuciste) i na desnoj nekih 5-6cm po duzini na sredini.
Ovako to izgleda http://imgur.com/a/GXNsb#0
Da li vredi pokusati zamenu, iako ne verujem da ce mi zameniti? Drug mi kaze da je vidjao mnogo gore slucajeve, i da budem srecan sto je samo uz ivicu ali mene malo nervira kad gledam filmove. Ovako monitor odlicno radi, slika je do 00

Nije strasno nista, mozes zakaciti i gori primerak..

Svaki probija, ali je stvar srece kakv ce te zapasti, ovo je jos i dobro kakvih ljudi imaju problema, smanji osvjetljenje, smanji isto i pozadinsko osvjetljenje, i trpi sta drugo.:d

Znaci da se pomirim, ako ima gorih, nece mi ni zameniti. Kaze drug da ima i gorih, pa bude i uz ivicu i jos u uglovima ili sredini, kao neke mrlje
Mada ovo bas upada u oci kad su neke tamnije scene. A i wallpaper moram neki svetao, s crnim izgleda smesno kao na fotkama, posebno leva strana

Ovo je na 60 brightness i 50 contrast, kad smanjim onda je dosta tamnija pozadina ali su ivice opet svetlije. Kad pojacam na 100 brightness, onda je pozadina vise siva nego crna pa se mozda i manje primeti nego kad smanjim. Jedino kad se ukljuci Movie mod i DynamicContrast cak i nestane skroz u nekim scenama, ali je slika jako neprirodna (sve je tamnije, boja koze je narandzasta, crvena je ili jarko crvena ili bordo)

Poslednja izmena:
Uvek mozes da pokusas da zamenis. Ako ti dozvole, testiraj slobodno monitor kod njih, srecno :wave:

Vrh Dno