Šta je novo?

ecc memorija i desktop ploce

solomonbg

Slavan
Učlanjen(a)
24.12.2006
Poena
445
zanima me da li ECC memorija moze da radi na neserverskim plocama koje nemaju podrsku za ECC?

da li je neko to probao? i da li bih smeo da probam - tj da li moze nastati neko eventualno fizicko ostecenje?

nadam se da je neko upucen u problematiku..

:smash:

nista se nece desitit, jednostavno nece raditi... procitaj u uputstvu za plocu da li ima podrsku, vecina ih nema... to je limitacija chipseta

Skoro sam se zezao sa starim 512mb sdram ecc modulom iz neke dual xeon masine i radila je na i815 i kt133 ploci normalno.Ne znam kako je sad.Mislim da bi trebalo da rade.Razlika je u tome sto ecc imaju neparan broj cipova po strani
Posted via Mobile Device

pa to i jeste pitanje, posto ploca zvanicno ne podrzava ECC...od upgrade servera je ostalo nekih 8Gb ddr2 ECC viska recimo...pa se postavila pitanje jer moze da se iskoristi ili ne na plocama koje nisu ECC...

Vecina AMD ploca bi TREBALO da moze da koristi ECC memoriju, ali ne i ECC funkciju (ovo drugo zavisi od BIOS-a iako je sva funkcija u stvari u procesoru od K8/i7 doba).

Kod Intela je malo drugacije - deo chipsetova bi trebalo da moze da koristi ECC memoriju, ali je potreban Xeon (ne obican desktop) procesor za ECC funkciju.

U svakom slucaju nista nece biti ploci/procu da probas. Ja koristim ECC memoriju na P5E64 Evo sa obicnim procesorom - samo sto nigde ne vidim korist od ECC dela 😉

^^Tacno tako.Slobodno ih ubodi.Nista neces *****ati.
Ako nece iz prve>>clear cmos
Posted via Mobile Device

Poslednja izmena:
u pitanju su dve intel ploca za koju bi mogle/trebale da se koriste ove ECC memorije...

i kao sto rekoh nije ni potrebno da radi ECC, vec samo da moze da radi na ploci - prosto da ne stoji bezveze tih nekih 8Gb ECC memorije koje su posle upgrade servera ostale "visak"

Koja je to memorija (MHz) i koje ploce imas?

Kod mene su neki ECC moduli sa IBM-ovom nalepnicom (mislim da su takodje Elpida) na 333mhz, i rade godinama na 2 masine bez problema.

Ako ne rade na tim plocama slucajno sigurno ce moci na nekim 😉

samo da javim...

probane su ecc memorije na jednoj 945 ploci, kao i na jednoj via ploci...u pitanju su 775 ploce....i sve radi bez problema

🙂 🙂
Posted via Mobile Device

Nazad
Vrh Dno