Šta je novo?

eBookZ

LuxoR

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2002
Poena
619
Trebaju mi lokacije na kojima mogu naci eBooks (HTML, PDF, nije bitno...) sledecih sadrzina:
"Tutorial", ili "uputstvo" za PHP, ASP i CGI, i ako ima Linux Mandrake 8

takodje(R) mi trebaju i bookzi u fazonu Flash 5, Photoshop 6 i slicno (video sam da ima na www.pdf.org.yu neke od njih ali primarne su mi i one gore navedene...)

unapred, hvala

Luka

pokusaj ici sa pdf.org.yu na ebookz linkove ima technical libary link ide an neki ruski sajt, oni imaju nesto od toga...

Kiwy je napisao(la):
pokusaj ici sa pdf.org.yu na ebookz linkove ima technical libary link ide an neki ruski sajt, oni imaju nesto od toga...

BTW Kiwi, ajde mi pojasni kako da poskidam one rar archive, koje su rasparchane

od danas ima sve zivo na www a za arhive nemam pojma nikad nisam skidao sa rusa...sorry

Zasto ne mogu da skidam univerzitetske knjige sa pdf.org.yu ??? :confused: :(

jer glup neobee zatvara ftp za "strance" :mad: meni su se zalili da kada su otvorili na pola dana za sve ljudi su skinuli 15+ GB podataka (a to kosta za prenos)...reci koje hoces pa mozda nesto sredim kod admin-a. Do sada je moglo i sa eunet-a i verata ali i to sada nesto zeza...pobicu ih vec jednom, lepo im kazem da se stavi anonimni ftp mozda sa passwordom za "moje" korisnike a njima to je spansko selo... :mad:

jos cu stvarno preci na verat...

Pa ako nije problem , bilo bi lepo : Mikrora?unari-I.Matijevic ; Osnove ET-I. Petkovic , a onu Diskretnu neki drugi put , mislim u nekom drugom zivotu :D

ma to samo kod nas ima!

Kiwy je napisao(la):
jer glup neobee zatvara ftp za "strance" :mad: meni su se zalili da kada su otvorili na pola dana za sve ljudi su skinuli 15+ GB podataka (a to kosta za prenos)...reci koje hoces pa mozda nesto sredim kod admin-a. Do sada je moglo i sa eunet-a i verata ali i to sada nesto zeza...pobicu ih vec jednom, lepo im kazem da se stavi anonimni ftp mozda sa passwordom za "moje" korisnike a njima to je spansko selo... :mad:

TO govori u kakvom je stanju nas internet...... mislim sta, naprave strava sajt sa strava stvarima za DL, ali upozorenje bratovi, ne moz' da se skida nista...... nego predjite na neobee pa ce da razgovaramo.... drze monopol ili sta?! :mad:
Uf.....!! :mad: FX

Da dodam

Sve te sto im je spansko selo sopstveni posao i sl. bi ja na njivu, pa kopajte bratovi, tu nema sta da bude nejasno! :D

:mad: FX

jel su free? mislim ima na netu gomila knjiga koje su djubre (marketinske), ima starih klasika (sto je lepo) i ebookz (tesko se nalaze)...u svakom slucaju hvala i postavicu uvece :) ... a za verat je problem samo sto sam NS i da imaju ogranicenje na protok... we'll see

Koliko sam ja nesto malo pretrazio na onom sajtu je sve za FREE!

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Koliko sam ja nesto malo pretrazio na onom sajtu je sve za FREE!

Tacno tako.
Odlican sajt, prost interface, bez reklama. Milina :p
Mala ispravka: ima oko 16 000 knjiga.

ima stvarno dosta toga na tom sajtu...
i sve je za 3!!!!!
;)

hvala svima...

Hvala svima a sada da napisem do cega sam i sam dosao..:

http://justanothersite.dns2go.com/ot/books/default.asp

Videcete i sami cega tu sve ima! Ne mogu se pohvaliti "the newest" naslovima, ali budimo realni koliko PHP moze zastareti?
ili npr. Delphi 3 ako nju znate koliko ce vam tesko biti da se prebacite na aktuelnu peticu. Licno mislim da je poenta u upoznavanju nacina funkcionisanja programa (prog. jezika) a nove verzije vam mogu samo olaksati rad. Ali ako ucite iz verzije u verziju iz pocetka necete postici mnogo toga osim mnogo izgubljenog vremena. Poenta je u algoritmima i nacinima ostalo je samo povecanje "fonda" sintaksi koje koristite...
To je bar neko moje licno misljenje

Re: hvala svima...

LuxoR je napisao(la):
Hvala svima a sada da napisem do cega sam i sam dosao..:

http://justanothersite.dns2go.com/ot/books/default.asp

Videcete i sami cega tu sve ima! Ne mogu se pohvaliti "the newest" naslovima, ali budimo realni koliko PHP moze zastareti?
ili npr. Delphi 3 ako nju znate koliko ce vam tesko biti da se prebacite na aktuelnu peticu. Licno mislim da je poenta u upoznavanju nacina funkcionisanja programa (prog. jezika) a nove verzije vam mogu samo olaksati rad. Ali ako ucite iz verzije u verziju iz pocetka necete postici mnogo toga osim mnogo izgubljenog vremena. Poenta je u algoritmima i nacinima ostalo je samo povecanje "fonda" sintaksi koje koristite...
To je bar neko moje licno misljenje

Ma sve je to lepo, nego jer postoji neki takav link gde ja mogu da dl tu knjigu u bilo kom formatu a ne ovako da snimam stranu po stranu otelicu se do tada

Re: Re: hvala svima...

gladiac je napisao(la):
Ma sve je to lepo, nego jer postoji neki takav link gde ja mogu da dl tu knjigu u bilo kom formatu a ne ovako da snimam stranu po stranu otelicu se do tada

E to bi svako voleo. Pa da offline na te nane studira ebook-ove sveze downloadovane...
ali nema! Ja sam nasao toliko sajtova i resursa, ali svi su postavljeni na sam sajt, ne moze da se lepo downloaduje celo... :mad:
P.S. cak sam i preko FTP-a uspeo da provalim sifru i da pristupim nekim sajtovima (kad drze pass "ftp" :p ), tragajuci za direktorijumom u kome je sadrzina celog sajta, ali bezuspesno..... samo tu drze neke gluposti FX

Re: Re: hvala svima...

gladiac je napisao(la):
Pa zasto ne bi nekim offline browserom (moj predlog Teleport Pro 1.29) lepo skinuo sve .html i .jpg/.gif fajlove sa pocetne adrese na kojoj je knjiga?

Re: Re: Re: hvala svima...

Marko37 je napisao(la):
Pa zasto ne bi nekim offline browserom (moj predlog Teleport Pro 1.29) lepo skinuo sve .html i .jpg/.gif fajlove sa pocetne adrese na kojoj je knjiga?

Ajde probacu, hvala

ja sam koristio jos davno Zip Up The Web....
ali cini mi se da nije mogao da skine i stranice koje su u linkovima....
znaci cemu korist kada se snimi samo odredjena strana, recimo "TOC" nekog ebook-a ali svi ostali chapteri su nedostupni. Da li je ovo reseno sa tim novim programima na ovu temu?

Kao sto sam rekao WebZip ce ti odraditi sve sto treba... (mogucnost pracenja linkova samo unutar sajta, van sajta, skidanje samo teksta ili slika, dubina pracenja linkova itd...)

Nova verizja

Izasla je nova verzija WebZip-a 5.0 PR1 :

New version - 27 Mar 2002. A new look and lots of nice new features.

NEW: New GUI. Full support for Windows XP & XP themes.
NEW: QuickCapture facility with lots of predefined download methods.
NEW: Download a list of URL's facility.
NEW: Click n Pick feature. Lets you click and pick links to download.
NEW: Multi-Language support.
IMPROVED: Parsing speed has been improved by up to 10X.
IMPROVED: Redesigned the Task Editor. Profiles are now more prominent and can be saved, deleted and renamed more easily.

BTW da li je proradio ftp na pdf.org

vecina knjiga je sada na stranom serveru. Ne znam da li je otvoren ftp (obecali su) proverite. Dotle garant do maja prelazimo na verat! Nadam se oko 600MB knjiga

Kiwy je napisao(la):
vecina knjiga je sada na stranom serveru. Ne znam da li je otvoren ftp (obecali su) proverite. Dotle garant do maja prelazimo na verat! Nadam se oko 600MB knjiga
A mozda ce poceti i da pitaju ljude pre nego sto stave link prema njihovom web prostoru kao DL mirror... :)

Vrh Dno