Šta je novo?

eBay summary

Ništa onda jedino moneybooker account koji ćeš da vežeš za svoj account u delta banci. Međutim i taj lik u Singapuru mora da otvori account na moneybookersima i da ga veže za svoj account u banci...tako da kapiram da vam je obojica to cimanje :).

driver je napisao(la):
Evo proverio kod delte gde imam devizni, i odustao odmah :) Na 200$ bih trebao da platim 600 dinara i 20-30e :)
Pa nije bas tako...
Ovih 600 din ti je minimum, na velike sume se naplacuje 0,1%....
Ovih 20-30e je privremeno blokirano na racunu za eventualne troskove transakcija, ali kada sam ja placao robu kupljenu u USA, nisu mi naplatili ni cent...
Sve zavisi preko koliko banaka "predje" pre nego sto stigne na odrednicu i koliko svaka od tih banaka uzima kao proviziju...
Poz :wave:

Pa to je josh gore, nikako ne mogu da rachunam koliko ce da mi naplate, tako da mi se ne isplati. Ja to planiram dugorochno da kupim dosta stvari, poshto je ili puno povoljnije ili to i nema da se kupi kod nas, i nije mi bash da mislim koliko ce skinuti...
Bidpay je najjednostavniji pa idem na kombinaciju ko ga prihvata...

Cudno je da neko nece da prihvati BidPay, jer ipak je to zasnovano na WU, a ti placas sve troskove...

Ma to je njihovo neznanje. Ajde shto moram da rovarim i trazim ko shalje worldwide, pa kad mi josh kaze ne primam bidpay :)

Jedan mi reche, ne primam bidpay, samo paypal i credit card :), ja mu reko pa ja imam kreditnu, tako placam bidpay-u, nije mi odgovorio od juche :) Ovaj shto hoce wire transfer, ja mu odgovorim da mi se ne isplati takva kombinacija, i on kaze, srecno, pa da dobijesh aukciju :D:D:D

Sasa je napisao(la):
Koji si mail koristio?

Koristio sam mail napravljen na serveru mog sajta. Znaci nikakav Yahoo, GMAIL ili nesto trece.

Misko78 je napisao(la):
Ovo pre svega nije tacno, sve sto sam uzimao preko e-baya bilo nemackog bilo americkog sam platio moneybookersima i stiglo mi je bez problema.
Pa jel bolje za placanje na evropskim (UK, Irska) ebay-evima da se placa preko moneybookers-a, jer bi ako dobiju cek od Western Union-a sa iznosom u dolarima verovatno morali da plate konverziju u svoju valutu pa bi ih to vise kostalo. Znaci da li preko moneybookers-a moze nekom liku da stigne cek sa iznosom u funtama ili eurima? Ko je imao takva iskustva?

...evo ja se sinoc registrovao na .co.uk, usao u bay, pa se registrovao, nije trazio karticu, kao zemlju stavio jugoslaviju, kao region srbiju, ostalo standardno, telefon samo (011) xxxxxx, kao na uzorku, kad jutros me ceka mail:

http://rapidshare.de/files/5423459/cummings.GIF.html /valjda sam dobro okacio.../

sta da radim? izbacio sam podatak za region, i sta jos?

da li je neko imao slicnih problema?

poz

deki30

twister je napisao(la):
Pa jel bolje za placanje na evropskim (UK, Irska) ebay-evima da se placa preko moneybookers-a, jer bi ako dobiju cek od Western Union-a sa iznosom u dolarima verovatno morali da plate konverziju u svoju valutu pa bi ih to vise kostalo. Znaci da li preko moneybookers-a moze nekom liku da stigne cek sa iznosom u funtama ili eurima? Ko je imao takva iskustva?
Ja sam pitao na Bidpay-u i oni su mi rekli da bez obzira u kojoj valuti uplatim (ovo se verovatno ne odnosi na dinare), Bidpay konvertuje u valutu u kojoj je bio kupljeni Item.

Da, i bidpay uzima 5% od vrednosti paketa sa poshtarinom.

Evo ja juche platih visom virtuon normalno preko paypala :) U paypal accountu je Austrija odabrana.

Jesam li ti rekao....
Koji ti je nick na eBay-u ? Ako nije tajna...

Nemoj da se smejesh, devojachko ime moje zene, ivana.radisavljevic :)

driver je napisao(la):
Da, i bidpay uzima 5% od vrednosti paketa sa poshtarinom.

Evo ja juche platih visom virtuon normalno preko paypala :) U paypal accountu je Austrija odabrana.
Super ako bidpay konvertuje, a sto se tice toga sto si ti platio preko paypala, ajde javi kada to stigne da znamo da ipak stize u Srbiju.

Dal si lud da ne stigne :)

Pa choveka sam pre svega pitao da li moze u srbiju i koja je poshtarina, i rekao mi bash "shipping to serbia and montenegro 4-10 days, 25$", a ja sam za svaki sluchaj par puta upisao shipping adresu u mailu...

driver je napisao(la):
Dal si lud da ne stigne :)

Pa choveka sam pre svega pitao da li moze u srbiju i koja je poshtarina, i rekao mi bash "shipping to serbia and montenegro 4-10 days, 25$", a ja sam za svaki sluchaj par puta upisao shipping adresu u mailu...
Ma jesi ti upisao, i jeste on rekao da salje u Srbiju. A da li mozda (sto je i uglavnom slucaj) pise tamo da salje na adrese koje su naznacene u paypal nalogu (koju si ostavio prilikom registracije na PayPal)? Jer ako je tako, moze se desiti da tvoj paket sa sve postarinom od 25$ stigne u Austriju. :)
Jedino ako si mu ti objasnio kompletnu situaciju i on pristao da platis preko PayPal-a a da ti posalje na adresu koju mu ti das.
Zato sam ovo gore rekao. A zato me i zanima da li ce ti stici. :)

Ma njemu je jasno sve, naravno da nisam hteo da rizikujem. Ali on i ako upishe moje ime i adresu, a kao zemlju austrija, opet ce stici kod nas, pishe region serbia, a onda country. Ljudima je tako stizalo, poshtari znaju posao. Mozda ce otici u austriju a onda ce da provale da nemaju serbia region :) Sreca da nam se zemlja zove isto kao i republika :)

Nego palo mi neshto na pamet. Poshto ima kupaca koji nece da trguju sa onima sa 0 feedbacka, da li se mogu ostavljati feedback-ovi i bez trgovine ? :) Pa da se dogovorimo ovde ko ima sve account, da razmenimo feedbackove pa ce sa 10-20 pozitivnih vec da znachi neshto...

driver je napisao(la):
Nego palo mi neshto na pamet. Poshto ima kupaca koji nece da trguju sa onima sa 0 feedbacka, da li se mogu ostavljati feedback-ovi i bez trgovine ? :) Pa da se dogovorimo ovde ko ima sve account, da razmenimo feedbackove pa ce sa 10-20 pozitivnih vec da znachi neshto...
Nisam siguran ali mislim da ne moze da se daju feedbackovi dok se ne izvrsi transakcija. Onda je mogu dati i kupac i prodavac. Svako za onog drugog.
A ipak, kada ti stigne to sto si narucio preko ebay-a, javi da i mi ostali to znamo.

p.s. Je li u pitanju bio ebay.com ili neki drugi ebay sa koga si narucio to preko paypal-a?

Nije bitno da li je ebay.com co.uk ili de jer su im baze u sustini iste.
Feedback-ovi se mogu ostavljati TEK p izvrsenoj transakciji. Inace ako narucite 3 proizvoda od istog prodavca, on ce vam ostaviti 3 feedback-a ali ce vam se u konacnom rezultatu racunati samo 1.

driver je napisao(la):
Ma njemu je jasno sve, naravno da nisam hteo da rizikujem. Ali on i ako upishe moje ime i adresu, a kao zemlju austrija, opet ce stici kod nas, pishe region serbia, a onda country. Ljudima je tako stizalo, poshtari znaju posao. Mozda ce otici u austriju a onda ce da provale da nemaju serbia region :) Sreca da nam se zemlja zove isto kao i republika :)

Ono sto mene zaista brine je upravo to sto "postari znaju posao". Pazi, kad su meni ploce drpili sta da ocekujem ako porucim neku tehnicku robu, bem im sve po spisku. Inace, kaze mi jedan baja iz poste da ce navodno od novembra biti mogucnosti za "tracking" posiljke...

Naruchio sam iz USA, znachi com, ali kao shto kaze pTomic, to je jedna te ista baza.
Iz USA se najvishe i isplati naruchiti, sve je znatno jeftinije, i poshtarina je jeftinija, a neuporedivo veci izbor i nove i polovne robe, pogotovo ako je u pitanju hardver koji nije toliko rasprostranjen ili koji se u evropi pojavio tek nedavno (PSP)...

Shto se tiche trackinga, to se ne isplati na jeftiniju robu, jer koshta 50$/funti/evra bar. Ja sam uzeo najjeftiniju kombinaciju, bez trackinga i bez osiguranja, choveku je tako stiglo 5x na isti nachin iz USA i slichna vrednost paketa..

tarzan1321 je napisao(la):
Ja sam pitao na Bidpay-u i oni su mi rekli da bez obzira u kojoj valuti uplatim (ovo se verovatno ne odnosi na dinare), Bidpay konvertuje u valutu u kojoj je bio kupljeni Item.
Procitao sam skoro ceo FAQ na Bidpay-u i tamo pise da je iznos na ceku samo u dolarima. Da se moze zatraziti da isplata bude u funtama (ako je prodavac is npr. Engleske i zeli da bude isplacen u svojoj valuti) ali da ta usluga kosta jos dodatnih 5$. Takodje pise da se za sada moze napisati cek (pored iznosa u dolarima) jedino jos i u funtama.
Znaci prodavac podesi svoj nalog na Bidpay-u da hoce da bude isplacen u funtama.

Poslednja izmena:
1. Da li na devizni racun, vezan za Virtuon, uplacujete Evre, ili Dolare ako je cena robe data u Dolarima?
2. Da li se nalog za placanje na Bidpay.com moze otvoriti i bez da se ulazi u sekvencu placanja dobijene aukcije?

ZeleniZub je napisao(la):
1. Da li na devizni racun, vezan za Virtuon, uplacujete Evre, ili Dolare ako je cena robe data u Dolarima?
2. Da li se nalog za placanje na Bidpay.com moze otvoriti i bez da se ulazi u sekvencu placanja dobijene aukcije?
1. Ako ces platiti preko bidpay-a onda mozes u bilo kojoj znacajnijoj valuti (pod ovim mislim da ne mozes uplatiti kuvajtske dinare vec znaci $, EU, CD, AD, CHF...), naravno pod uslovom da je to sto placas u dolarima, evrima ili funtama.
2. Ne (a i sta ce ti ako neces nista da platis)

1.) Najbolje je da uplatis €, jer je racun vezan za €, tako da pri placanju se vrsi konverzija iz € u zeljenu valutu, u slucaju da uplatis neku drugu valutu(npr. $) onda se vrsi konverzija iz uplacene valute u € pa u zeljenu valutu placanja. U prevodu:
a.) Uplaceni €
€->$

b.) Uplaceni $
$->€->$

Naravno pri svakoj konverziji banka kupuje po nizem kursu i prodaje po visem, tako da si na gubitku.

2.) Nalog na BidPay-y se moze otvoriti i bez placanja aukcije, jer su povezani sa WU, tako da mozes i da saljes pare rodbini, bez cimanja po nasim bankama.

Poslednja izmena:
pTomic je napisao(la):
2.) Nalog na BidPay-y se moze otvoriti i bez placanja aukcije, jer su povezani sa WU, tako da mozes i da saljes pare rodbini, bez cimanja po nasim bankama.

Mozes da otvoris nalog, ali svako placanje se odnosi iskljucivo na aukcije. Evo sta kaze u FAQ-u:

"6. Does BidPay handle transactions that are not auction related?
No. The BidPay service is intended only for online auction payments"

Pa, driver , prođoše tih 4-10 days...daj da čujemo novosti!? :cigar:

Vrh Dno