Šta je novo?

Ebay slanje sa USPS Priority Mail InternationalTM... PITANJE...

Proximus

Čuven
Učlanjen(a)
25.03.2002
Poena
619
pozdrav,
do sada sam bez problema dobijao u srbiji i crnoj gori razne stvari iz USA..

al danas sam platio neku Mammut jaknu i prodavac mi je rekao ovako:

When I try to ship the USPS replies with this: Paypal Shipping is unavailable for the Ship To Address "Dragovolucka 8/7, Niksic, 81400, Montenegro

Is there a way you can figure this out? I need a shipping address that works. Thank you, TGR

e sad zanima me dali ispod ovoga Montenegro mogu dodati Bosnia & Hercegovina jer paypal shipping za bosnu radi...

dali moze jakna stici u bosnu i oni da je proslede u cg na ovu adresu? dal da radim ovo ili da otkazem i da mi vrati pare...

hvala!

Ja kada prodavac ne moze da posajle u Srbiju jer nismo bas popularni na online kalkulatorima posti, sajtova, pogotovo paypala, stavim Sloveniju i uvek mi paket stigne jer slovenci skontaju da adresa:

Milos Blablabla
Kralja Blablabla 22
Belgrade, 11010 Serbia
SLOVENIA

nije slovenacka vec srpska i posalju lepo u Srbiju. Sad da li je za CG ista radnja, probaj pa javi :D

pozdrav,
do sada sam bez problema dobijao u srbiji i crnoj gori razne stvari iz USA..

al danas sam platio neku Mammut jaknu i prodavac mi je rekao ovako:

When I try to ship the USPS replies with this: Paypal Shipping is unavailable for the Ship To Address "Dragovolucka 8/7, Niksic, 81400, Montenegro

Is there a way you can figure this out? I need a shipping address that works. Thank you, TGR

e sad zanima me dali ispod ovoga Montenegro mogu dodati Bosnia & Hercegovina jer paypal shipping za bosnu radi...

dali moze jakna stici u bosnu i oni da je proslede u cg na ovu adresu? dal da radim ovo ili da otkazem i da mi vrati pare...

hvala!

probaj da mu objasnish da proba sa Serbia and Montenegro ili Yugoslavia jer je to do skora bila jedna drzava... ja sam do sada tako reshavao problem....

Ja kada prodavac ne moze da posajle u Srbiju jer nismo bas popularni na online kalkulatorima posti, sajtova, pogotovo paypala, stavim Sloveniju i uvek mi paket stigne jer slovenci skontaju da adresa:

Milos Blablabla
Kralja Blablabla 22
Belgrade, 11010 Serbia
SLOVENIA

nije slovenacka vec srpska i posalju lepo u Srbiju. Sad da li je za CG ista radnja, probaj pa javi :D

Ovo je zanimljiva priča, evo meni se desilo pre par dana da sa sajta koji ima opciju Serbia za slanje, ne mogu da obavim kupovinu jer prilikom logovanja na paypal, dobijam poruku da "...ova država nije podržana itd" i vrati me nazad na sajt prodavca.
Onda sam na sajtu prodavca stavio scoju adresu sa dodatkom Slovenia i tek tad je paypal obradio kupovinu.
Nešto ranije sa drugog (isto britanskog) sajta sve je prošlo glatko.
Oni su takođe imali Srbiju tj Serbia&Montenegro kao opciju u izboru države, ali se tada prilikom plaćanja paypal nije bunio (iako ni S&M nije podržana kod njih) i sve je prošlo bez ikakvih problema.
Nije mi jasno kako je paypal zabranio kupovinu/plaćanje sa sajta koji regularno ima Srbiju u spisku država, a drugom sajtu koji čak koristi ime nepostojeće države, nije pravio nikakve smetnje?

Kada smo vec kod slanja paketa,
da li ste imali problema sa kasnjenjem/nestankom posiljki iz USA za vreme decembarskih praznika ?

Jedan paketic mi je stigao posle mesec i po, dva nisu stigla, a generalno su svi kasnili. U januaru se stanje opet stabilisalo.

Poslednja izmena:
Ma, ja imam problem iako je paket stigao u Beograd ali već nedelju dana stoji na carini, nikako da stigne do mene. ;)
Ili su prebukirani ili je to uobičajena situacija, ne znam, ali narednih dana idem u glavnu poštu da vidim šta se dešava.
A to da se pošiljka zagubi nije neobično, drugar naručio pre oko mesec dana, dve stvari sa istog sajta, jedna stigla druga nikad.

Poslednja izmena:
da li ste imali problema sa kasnjenjem/nestankom posiljki iz USA za vreme decembarskih praznika ?

Jedan paketic mi je stigao posle mesec i po, dva nisu stigla, a generalno su svi kasnili. U januaru se stanje opet stabilisalo.

Upravo iz USA 3 paketa vec ne stizu mesec i po... A nekad mi stignu za 3 dana... Strasno...

To je potpuno normalno za robu narucenu u decembru, zbog praznika uvek puno kasni ili se potpuno izgubi i zato treba placati osiguranje i koristiti sigurne nacine kupovine, bar u tom delu godine.

Za paket vrednosti ~200$ da li odabrati Prioriti ili First Class Mail ? Da li ici na osiguranje i koliko, zbog carine?

First Class Mail nema pracenje (tracking) tj. ima samo dok ne izadje iz USA tako da je obicno bolje uzeti Priority.

Poslednja izmena:
Vrh Dno