Šta je novo?

Ebay kupovina

Moso

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2002
Poena
619
Hteo bih da kupim graficku kartu preko aukcije na www.ebay.au pa u vezi sa tim imam nekoliko pitanja:

- Da li je moguce da ja iz Srbije ucestvujem na ebay aukciji i kada pobedim da robu plati moj brat koji zivi i radi u Austriji (roba bi stigla na njegovu adresu a on meni autobusom) i na koji nacin on to moze da plati?

- On hoce da ovo uradi za mene ali ne zeli da placa putem interneta jer se plasi da mu neko ne preuzme podatke sa kartice. Da li moze da porucenu robu plati pouzecem postaru ili da u posti ili banci direktno uplati na racun prodavca?

- Da li moram da koristim njegovo ime i adresu prilikom registracije na ebay-u jer ce on platiti i preuzeti robu ?

- Kako da se registrujem na ebay.au kada neznam Nemacki i da li je moguce registrovati se na (recimo) ebay.uk pa poruciti robu sa ebay.au ?

Moso je napisao(la):
Hteo bih da kupim graficku kartu preko aukcije na www.ebay.au pa u vezi sa tim imam nekoliko pitanja:

- Da li je moguce da ja iz Srbije ucestvujem na ebay aukciji i kada pobedim da robu plati moj brat koji zivi i radi u Austriji (roba bi stigla na njegovu adresu a on meni autobusom) i na koji nacin on to moze da plati?

- On hoce da ovo uradi za mene ali ne zeli da placa putem interneta jer se plasi da mu neko ne preuzme podatke sa kartice. Da li moze da porucenu robu plati pouzecem postaru ili da u posti ili banci direktno uplati na racun prodavca?

- Da li moram da koristim njegovo ime i adresu prilikom registracije na ebay-u jer ce on platiti i preuzeti robu ?

- Kako da se registrujem na ebay.au kada neznam Nemacki i da li je moguce registrovati se na (recimo) ebay.uk pa poruciti robu sa ebay.au ?

kada pobedis na aukciji onda taj prodavac stupi u kontakt sa tobom...bilo preko e-maila ili preko telefona..da se dogovorite oko placanja i preuzimanja robe...obicno stoji ispod svakog aukcijskog predmeta isporuka,placanje....
a zasto i nebi moglo da tvoj brat koji zivi u austriji plati racun a tebi roba stigne...

Uopste ne mora da placa karticom preko interneta. Stavise, to je vrlo neuobicajen nacin palacaj na ebay-u.
Reci mu da uradi najobicniji "Überweisung" u banci, tj. placanje preko racuna, sto svaki prodavac prihvaca. Sto se slanja u Srbiju tice, neki prodavci to ne rade (ne znam zasto), a i skupa je postarina. Moze i carina da te dokaci - za vrednost preko 100e (neka me neko ispravi ako gresim).

Imao sam dosta ebay transakcija bez ikakvih problema. Naravno, kupuj samo od Power Sellera ili sl. Oni se ne zezaju sa reputacijom jer im je ebay osnovni biznis.

poz

@spotter
treba reci da prodavci, pogotovu fizicka lica preferiraju taj vid uplate, jer u tom slucaju ne placaju nikakav procenat ebay-u.

Da ne otvaram zasebnu temu - ako bih kupovao na ovaj način polovan muzički instrument, koliko bi trebao da očekujem carinu? 10+18%?

I ako bih kupovao nešto što u mnogome liči na RAM memoriju, da li bi to moglo da prodje bez carine ako bi se poslalo običnom poštom?

Najverovatnije da moze proci bez carine.

Zar je moguce da je razilka u ceni tolika da se isplati sva ta petljancija.... brat...bus... itd

Ako čoveku nije hitno i pritom može da uštedi 50tak evra... ne vidim zašto se ne isplati - jedino što gubiš je vreme, a to smo dosta izgubili svih ovih godina, zar ne? ;)

Da li se zna tacno do koliko se carini roba ili je to sve nagadjanje?

Nazad
Vrh Dno