Šta je novo?

eBay - koji najbolje ?

• Začetnik teme Začetnik teme Dekstr
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Dekstr

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2006
Poena
309
Interesuje me sa mog je najbolje porucivati , tipa engleska , nemacka itd ? pre svega pitam zvog carina , postarina i slicno ?
da li postoji mogucnost da unapred znam kolika ce biti postarina ili je to nemoguce znati dok proizvod ne stigne na adresu ?
da li stizu proizvodi u srbiju bez problema ili ima nekih caka ? aj necu da duzim , na ovo nisam uspeo da najdme relevantne odgovore , ostalo sam otprilike skontao !

hvala!

Neko moje iskustvo je da iz USA je najmanja postarina, dok svabe, francuzi i englezi vole da salju Express sluzbama koje kod nas klepaju po usima.
Odgovor na drugo pitanje je da je nemoguce znati (ali se moze grubo pretpostaviti) kolika ce postarina da bude, ali o tome imas dosta da procitas u iskustvima drugih u vom forumu:
http://forum.benchmark.rs/forumdisplay.php?f=11

Stizu proizvodi najnormalnije ako bas ne nabodes nekog divljaka koji je tek otvorio sajt i nema nigde rejtinga.

Kako nije moguce unapred da se zna postarina?
Uz svaki proizvod imas naznaceno koliko kosta postarina (Shipping) i kojom postom salju, da li ima tracking....
Postarinu placas zajendno sa proizvodom.

Mislim da je pokretac teme mislio na sve troskove isporuke (shipping + carina + obrada od strane nasih), a ne samo na onaj deo prikazan na sajtu (shipping)..

Rekao je "postarina" a to nije carina....

Poslednja izmena:
Da mislio sam samo na postarinu jer sam poprilicno siguran iz iskustva sa automobilima da nikad ne mozes znati kolika ce carina biti jer zavisi od zilion faktora i raspolozenja carinika .
Ok hvala puno na odgovorima .
znaci ispada da iz USA-a iako je mnogo udaljenije ispadne da je jeftinije narucivati ?
Mene dosta greje engleski eBay , po cenama pre svega , e sad opet mi nekako deluje da je jos bolje iz nemacke da narucujem zbog udljenosti i samim tim postarine !?

Jeste, postarina iz nemachke moze da bude neshto jeftinija, ali ce ti roba iz USA uvek biti jeftinija ili puno jeftinija. Drugo, u nemachkoj nema ni hiljaditi deo onoga shto ima u USA, trece, ne vole da prichaju engleski, mnogo je losha komunikacija sa njima.

Jedina prednost slanja robe iz Nemachke je to shto ce ti brze stici, ali to pored svih mana nije nikakva prednost...

USA je ubedljivo najbolja za naruchivanje, zbog izbora robe, cena, komunikacije, sigurnosti...

Pa shipping ti pise na svakom sajtu koliki je.

Posto sam nov u ovome, moze li neko da mi objasni, na Ebay USA ako za neku robu pise "Ships to : United States" , da li to znaci da nema sanse da posalju u Srbiju? Nije mi jasno zasto ja onda mogu da uopste ucestvujem u licitaciji?
Koliko sam video 99% koriscene knjige samo salju u USA.

Pitaj direktno prodavca.

Sto se tic toga gde salju, meni lepo pise kada trazim odredjeni item:

24 items found for: neki_item (available to Serbia)

Poslednja izmena:
pretpostavljam da se artikli sa ebay placaju unapred,ako prodavac treba da salje u inostranstvo? kako ide ta pricha...
ja imam iskustva u kupovini sa engleskog ebay.co.uk ,ali je placanje bilo licno na ruke uz moj dolazak na adresu.dakle nista preko kurirskih firmi ili poste.

kako sad kad bih bidovao iz Srbije >>?

Nazad
Vrh Dno