Šta je novo?

EATX sta,kako

Why

Slavan
Učlanjen(a)
13.05.2005
Poena
304
Kupio sam ovu plocu ASUS K8N4-E/DL S-754 nForce4 4x A64/Sempron 2x1394.
Na njoj pise na mestu gde treba da prikljucim napajanje EATX i ono je duze od klasicnog lezista tako da konektor iz napajanja nije odgovarajuci tj. kratak je (nadam se da ste me razumeli).
Da li potrebno da kupim neko posebno napajanje ili se to moze nekako resiti i klasicnim ATX napajanjem?
Negde sam procitao da su to novi 24 pinski konektori ali da ce sasvim dobro raditi i sa starim 20 pinskim ukoliko usporucuje dovoljno snage. Da li je to tacno?
P.S.Izvinjenje ako je pitanje glupo.
P.P.S.Ukoliko je pogresan thred premestite.

Na mom napajanju iz potpisa ima 20to24.

Hvala na odgovorima.
Ipak cu uzeti novo napajanje posto nisam mogao nigde da nadjem adapter sa 20 na 24 pina, a i da ga nadjem ko zna da li ce raditi kako treba.

Poslednja izmena:
Radice ti i sa tim napajanjem, nemas frke ;)

Nije nophodno novo napajanje - pogledaj samo raspored pinova na ploci (na samom napajanju imas dve "zemlje" jedna do druge - pogledaj kako je to na ploci i to je to)
Ja sam taj problem imao sa 20 pinskim napajanjem i plocom MB ASUS P4V800D-x - radi bez problema.
Ono sto bih samo dodao je da je svakako bolje 24 pinsko napajanje u smislu da se ista ploca sa novim napajanjem znatno manje greje (kao i procesor). Ukoliko imas novca kupi novo napajanje ali nije nophodno i ne treba ti nikakav adapter

Vrh Dno