Šta je novo?

early chipset initialization

• Začetnik teme Začetnik teme zak
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zak

Čuven
Učlanjen(a)
23.08.2005
Poena
620
krsotina:
MS-6712 (v1.x) ATX mainboard
amd athlon tm xp 2000+
g force 4 graficka
znaci,ukljucim ga i nista se ne desava...radi ali nikako da se digne vec je ekran potpuno crn a dioda za indikaciju okretanja hard diska je non-stop crvena... na ploci prikljucen d bracket. To je kao neki indikator problema tj ima 4 led diodice koje ne svetle sve istovremeno vec se na osnovu kombinacije diodica koje svetle moze ustanoviti problem...e on kaze da se proces dizanja sistema zaustavlja na_ "early chipset initialization"
Pod uslovom da je ovo tacno,sta je crklo?Maticna ili nesto drugo?
Sve sam zivo pocupao sa maticne,sve kartice,hardove,mis tastaturu i nista...Samo nece da startuje uopste kad mu iscupam graficku...
Jos nesto...non-stop mu svetli ona led diodica koja signalizira da radi hard ali i njega sam iscupao racunajuci da bar do biosa mora da dodje bez harda ako sa njim nesto nije u redu ali nista...
Rado bih odneo krs kod servisera ali nesto mi ovi po JA ne ulivaju poverenje...
Zao mi je da bacim krsotinu ako moze da se popravi jer je postao deo porodice...
Unapred zahvalan
Zak

Imao sam slican problem na starom kompu,stim da mi je prvo svaki dan padao sistem i na kraju isto kao i kod tebe...ispostavil se da je maticna zveknula...i onda je leteo komp preko sobe i kupljen nov...***...

Imao sam slican problem na starom kompu,stim da mi je prvo svaki dan padao sistem i na kraju isto kao i kod tebe...ispostavil se da je maticna zveknula...i onda je leteo komp preko sobe i kupljen nov...***...

Znaci da se i ne trudim da ga nosim kod servisera...🙁 Ok...Hvala... Kupicu drugi a ovaj ide na druzenje sa comodore 64...Iscupacu tv card,firewire, ata hdd, modem, dvd/rw...mozda zatrebaju...
pozzz

Sta to znaci? Covek popravlja maticne ploce ili...?:shock:

Cika Pera je legenda foruma, mada posto si iz Jagodine (moj zemljak😀) nosi racunar kod drugog cika Pere. Covek radi u Abitronu (kod Ajk kule) nije vacaros i recicie ti tacno sta je probelem.
Mada ako je crklo - evo ti idelanog razloga da kupis novo :banana:

Da dodam - nadam se da ovo nece biti okarakterisano kao reklama.

Poslednja izmena:
E, bas ti hvala... Ja sam mislio da je servis ploca nemoguc...

Naravno da je moguce sve je moguce... samo je pitanje koliko para...
Radim u prodavnici mob telefona i imamo i profi servis sa svom pratecom opremom,a imamo oko 15 kompova u firmi i redovno spasavamo nesto,kao stedimo,u stvari extra izgovor da experimentisemo... Svasta smo budzili i popravljali,ali kad pogledas u tvom slucaju da ces za malo para kupiti novu... Ti znas sta ti se isplati najbolje...

Naravno ne bi cika Peri da kvarim biznis,ako je neki "klsican" cipset zvekno nece biti skupapopravka,proverices

Poslednja izmena:
Naravno da je moguce sve je moguce... samo je pitanje koliko para...
Radim u prodavnici mob telefona i imamo i profi servis sa svom pratecom opremom,a imamo oko 15 kompova u firmi i redovno spasavamo nesto,kao stedimo,u stvari extra izgovor da experimentisemo... Svasta smo budzili i popravljali,ali kad pogledas u tvom slucaju da ces za malo para kupiti novu... Ti znas sta ti se isplati najbolje...

Naravno ne bi cika Peri da kvarim biznis,ako je neki "klsican" cipset zvekno nece biti skupapopravka,proverices
Mislim da u mom slucaju kupovina nove ploce znaci i kupovinu nove konfiguracije...Ili mozda opet gresim? Ne verujem da cu da nadjem istu plocu...Ili mozda gresim? Gde mogu da nadjem istu ili plocu koja ce da podrzava amd athlon 2000+
pozzz

Sto se tice linka koji si ostavio da kazem da je prva zamerka na komp kuciste koje je blago receno katastrofa. To ces ukapirati kad prvi put pozelis da otvoris ladicu rezaca. Rezac je pokriven poklopcem ispod koga se nalazi dugme za otvaranje i zatvaranje ladice rezaca. Kada otvoris rezac poklopac se spusti na dole i pokrije dugme koje vise bez vratolomije ne mozes da pritisnes da bi zatvorio rezac pa je lakse da rezac zatvoris guranjem ladice rukom. Druga zamerka je sivi poklopac na sredini kucista koji sakriva dva USB prikljucka i prikljucak za slusalice i mikrofon. Tesko se spusta, a kada ga spustis do kraja on pokrije dugme za paljenje racunara koje uzgred svetli lepom plavom bojom.
Maticna je MSI sa podrskom za ddr2 pa je mozda treba zaobici + integrisana. Bolje uzeti nesto sa
grafickom kartom. Bolje probaj nesto sam da sastavis nego da kupujes gotovu konfiguraciju.
Sve u svemu najvece zamerke su na kucistu.

Popravio majstor...Kaze da je bilo u pitanju napajanje...Stavio je frontier p-4 500w> Kaze da je popravlja nesto i procesor i graficku...Sve u svemu 1500 dindzi i ja sam zadovoljan :banana::banana::banana:

Nazad
Vrh Dno