Šta je novo?

EAH6770 Problem

• Začetnik teme Začetnik teme JestE
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moraces na Asus Support forum, posto je stvarno nenormalno da ti ne radi opcija regulacija napona.
Ja bih ti dumpovao BIOS ali nemam vise tu karticu.
Zao mi je sto vise ne mogu da ti pomognem 🙁

https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison#Single_Card_Setups

Pazi kod Radeon 5770 kartica, samo jedan lik sa Scythe Aftermarket hladnjakom ima 1,2v napon, svi ostali su 1,1v ili 1,125v i to pri overclocku od 950MHz(u proseku).

Poslednja izmena:
Moracu to nekako da sredim do leta, kako znam i umem.. Sa manjom voltazom ce biti i osetno hladnija.

Prva stvar koju cu da uradim je reinstall OS, i pusticu ga sam da apdejtuje drajvere, mozda mi tad prorade doktori i burneri. 🙂 Ako nece sa njima, probacu i sa asusovim oficijalnim.
Druga stvar (ako ne pomogne prva) je fleshovanje BIOSa, iako to NIKAD u zivotu sa grafickom akrticom nisam radio, ali je dobri stari gugl uvek tu. 🙂
Treca nemam pojma koja bi bila, nisam pametan..

EDIT: Pomagajte ljudi, jel ima nekih ideja?

Poslednja izmena:
Ma flesovanje je prosto, posao od najvise 10 minuta. Kad menjas drivere(iz poslednjih AMD u Asus) obrisi ih preko instalacije a onda predji Driver Sweeper-om.

OS reinstaliran. Drajveri izmenjani od standardnih ATI do ASUSovih (uz brisanje registry fajlova).
Smart Doctor i dalje ne prepoznaje kartu kao Asus, MSI Afterburner i dalje ne dozvoljava promenu voltaze.

Jesi li isao na Asus Support Forum? Flashuj neki Asus BIOS koji nadjes na netu.

Reinstalirao sam Win7 x64 dva puta koristeci razlicite verzije, cisto da i definitivno otlkonim tu mogucnost. Znaci, OS i drajveri nisu 100%.

Isao sam, nema nista u vezi ovog problema. Moracu ocigledno da se regujem i tamo, i postujem sve komplet.

Nisam uspeo da resim problem i smanjim voltazu do dan danas i resio sam da prestanem da se cimam vise sa tim. Karta radi besprekorno, bez ikakvih problema (za sad, da kucnem u drvo) i u igrama ne prelazi 60 stepeni (opet, za sad). Montiracu vremenom jedan vent da ubacuje svez vazduh, i to je to.

Ukoliko neko ima istu kartu (RV830 chipset) i nema problema sa ovolikim dizanjem voltaze neka dampuje BIOS i neka okaci ovde, bio bih m uveoma zahvalan.

Ako se nekad "odmrznem", reaktiviram i resim problem, okacicu resenje na ovom postu.

Hvala svima koji su htel ida pomognu.

Nazad
Vrh Dno