Šta je novo?

EAH 3650 problem

ares

Slavan
Učlanjen(a)
22.03.2005
Poena
304
Problem je hardware-ske prirode.Naime kad ubacim ati radeon 3650 u komp, dodje do nekih 5 kliktanja, pa onda ide zvuk prilikom dizanja sistema, al meni je i dalje crn ekran.Znaci uopste nista ne vidim.Mislio sam da je do harda, al hard bez problema radi na drugom kompu.Onda sam pomislio da je kliktanje od strane graficek karte, i bio sam u pravu.Posto imam isti model u svom kompu prebacim ga kod burazera i opet se isto desava.Njegova kartica kod mene radi, al se cudno ponasa.Na pojedinim rezolucijama ima talasanja slike.To mi bilo cudno, al rekoh nije da nje, kad ni moja grafika ne radi kod njega.Zato sam pomislio da je u pitanje, napajanje te sam kupio neko od 550 W.Al *** problem je i dalje tu.Sad me zanima, jel ploca otisla ili je nesto drugo u pitanju?
Ploca koja je u pitanju je gigabyte GA-M51GM-S2G.
Zaboravih da napomenem da se desava da ima plava slova na boot screen.Ja sam mislio da mu je crkla integrisana, pa smo kupii ovu, koja je bez problema radila 3 meseca.Inace kad ne uspe boot digne sistem preko integrisane grafike.

Kako mislis kliktanje ?...ako je neki visokotonski zvuk (onda je memorija graf riknula,ili riche ^^)
Talasanje slike(strcanje linija) se popravlja sto limitaras Vsync u CCC-u.
Najbolje bi ti bilo da doneses jos jednu vga kod sebe i testiras (nesto jache od ove,bi bilo najpametnije) Ako radi ta karta bez problema onda ti je tvoja vga u kvaru.Ako ta nova ne radi onda je stvar do matichne (sta tacno,ko zna,nosi na servis najsigurnije,jos ako imas garanciju,milina).
a zadnje 2 recenica uopste ne kontam...

Imam istu grafiku.Ni ona ne radi na tom kompu.
Kad ne uspe da pokrene grafiku koja je u pci expres slotu, onda prebaci na integrisanu, i krene boot bez problema.E sad ceo onaj info koji se javlja kad se boot komp, kad se ispisuje kolicina memorije, i ide kanali, i sva slova koja se vide do startup win su plave boje.Kad se win digne, onda i on vuce na plavo,stim sto to nije konstantno.Zbog toga sam mislio da je GPU na ploci na izdisaju te smo stoga kupili EAH 3650, koji je 3 meseca radio bez problema.Nadam se da je sad jasnije.

Sto se tice tona, nije visokotonski kao kad bios pisti, ono tipa kao kad nema memorije ili slicno, vec se cuje neko sugavo kliktanje.Ja sam mislio da je hard u pitanju posto oni umeju slicno da se cuju.Al nije do njega posto se isto cuje , i kad hard nije prikljucen.Posto ploca ima integrisanu grafiku,posle tih nekih 5-6 kliktanja,prebaci se na nju,i , pocne boot, i digne win.Zato sam mislio da je napajanje u pitanju, i da nema dovoljno struje da pokrene sa PCI expres slota graficku.Al nije ni to.

Iskljuci integrusu kompletno u bios-u,pa onda vidi.

Probo.Nista se ne desava.Onda uopste nema dizanja sistema.Cuje se onaj sugavi dugi beep iz biosa.Ja imam utisak kao da je PCI iskljucen, ili da ne dobija struju, ili nesto slicno.Jel moze on da se ocisti.Mozda ima prasine, jedino to nisam probao.

Pa probaj :) nikad ne skodi dodatni rad.
Jedino jos sto mi pada na pamet,jeste da update-ujes Bios matichne,ako nista,onda na servis,tako ti najsigurnije.

Vrh Dno