Šta je novo?

Eagle

Re: Re: Re: Re: malo

Stevs je napisao(la):
Veruj mi imao sam gomilu tih GF 256 i to baš Eaglovih. Svi ali SVI su imali lošiju sliku od mojih Eagle MX i Eagle MX 400. Evo danas sam probao i Eagle MX 200 koji takođe ima bolju sliku od 256-ce. Verujete mi na reč Eagle 256-ce u 1280*1024 imaju jako lošu sliku za moje standarde. U ovo sve sam ubeđen jer sam probao veliki broj Eagla na mom monitoru...odmah se uoči razlika...

Moze biti da je veca razlika u vecim rezolucijama. Ja uglavnom koristim 800x600 i 1024x768 na Philips 15A monitoru. Nab'o sam bio ASUS 7100 od drugara u comp, ali nisam primetio neku razliku, ili sam ja potrefio zaista dobar primerak Eagle GF256.
Inace, DivX je u odnosu na V3 2000 blagi uzas.

Ma ja se bakćem sa 8 eaglova, što MX400 što GTS Pro, Što GTS Ti.Kolko para, tolko muzike, ali 2 primerka imaju tako dobru sliku (GTS Pro) da je to jako čudno, jedan je blagi čemer, a ostale su ok. Neke su se klokovale na 400 bez problema, neke ni MHz više... ali ipak 175 dem je super cena za GTS.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: malo

notax je napisao(la):
Bas sam juce procitao test za G550, jer sam ocekivao neku ovakvu zjedljivost. Podsvesno osecas da bacas pare, ali ti svesno nije jasno zasto si nezadovoljan u zivotu. 260 DM, za to?
Mozda ima super 2D, ali je toliko spora da je ne bi ni u WC stavio.

Naucices ti jednog dana sta je prava kartica. Ko je spomenuo 260dem. :p :p :p Dodji da vidis kako CMR2 leti u 1024x768 32b sve na maksimumu. :D :D

Stos sa Eagle kartama je sledeci: ako uzimas uzmi kartu sa plavom stampom. Ja imam Eagle GF3 i ima odlicnu sliku i sve radi kako treba. Na koriscenje sam nedelju dana imao Eagle GF2MX400 koja izgleda jako slicno (znaci plava stampa , kao npr. Herkules) i ona je imala dobru sliku.

Re: Re: Re: Re: Re: malo

notax je napisao(la):
Moze biti da je veca razlika u vecim rezolucijama. Ja uglavnom koristim 800x600 i 1024x768 na Philips 15A monitoru. Nab'o sam bio ASUS 7100 od drugara u comp, ali nisam primetio neku razliku, ili sam ja potrefio zaista dobar primerak Eagle GF256.
Inace, DivX je u odnosu na V3 2000 blagi uzas.

Da o tome baš govorim razlika se vidi u 1280*1024 (blage uspravne tamne pruge i mutnija slika) dok je u 1024*768 razlika gotovo neprimetna ali ipak postoji...

Ne bih da otvaram nov topic posto se pitanje nadovezuje na temu...

Posedujem Eagle GF256, i planiram da je zamenim za takodje Eagle-ovu karticu GF2 Ti200. Prvo me zanima, da li se po vasem misljenju kupovina isplati s obzirom na dobitak u performansama (sam pogled na core i memoriju govori da je kartica dupo brza, a to otprilike pokazuju i rezultati u 3D Mark-u 2001)? Iznenadio sam se kad sam procitao da moze da se nadje za 175 DM - ja sam obavesten da je cena nesto preko 200 DM. Da li je ta jeftinija varijanta mozda sa SDR memorijom? Koliko je brza DDR varijanta, buduci da se cene razlikuju veoma malo? I da li bi se isplatila kupovina Eagle kartice sa 64 MB DDR memorije za nekih 250 DM? Malo sam ispao iz fazona i ne pratim vise toliko desavanja na hardverskoj sceni, pa ako neko moze da mi odgovori, bio bih veoma zahvalan.

ps. Da li neko moze da predvidi otprilike kada ce, i koliko da padnu cene GF3 Ti200 kartica? Da li ce do sredine sledece godine cene kartica proizvodjaca Eagle i Innovision sa ovim cipovima dostici nekih 250 DM?

Ostao sam nedorecen. Nova kartica mi je potrebna iskljucivo za igre. Simple as that :) Dakle ne zanima me uopste kvalitet 2D prikaza jer imam shit od monitora koga cu da zanemnim za neki shit od 17" ;) Moram da pravim kompromise, i za sada, dobar framerate je jedino sto me zanima. Dakle, imate li neku ideju za karticu do 300 DM?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: malo

Aca je napisao(la):
Naucices ti jednog dana sta je prava kartica. Ko je spomenuo 260dem. :p :p :p Dodji da vidis kako CMR2 leti u 1024x768 32b sve na maksimumu. :D :D

Pre ce biti da malo vise ima veze sa T-Bird na 1,4G.

sokrat je napisao(la):
Ostao sam nedorecen. Nova kartica mi je potrebna iskljucivo za igre. Simple as that :) Dakle ne zanima me uopste kvalitet 2D prikaza jer imam shit od monitora koga cu da zanemnim za neki shit od 17" ;) Moram da pravim kompromise, i za sada, dobar framerate je jedino sto me zanima. Dakle, imate li neku ideju za karticu do 300 DM?

Asus 7700 Ti. 260-270 DM, GTS ti sa 32 Mb DDR-a.
Ili GainWard u istoj klasi, sa slicnom cenom, video sam da moze i jos vise da se klokne nego Asus.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: malo

notax je napisao(la):
Pre ce biti da malo vise ima veze sa T-Bird na 1,4G.

1.47G na difolt naponu. Naravoucenije: j***s video karticu, kupi brz procesor. :D :D

Nije mnogo skupo

Imas Eagle GF2 Ti sa 64 DDR za 210 dm u Hellasu.:D

Ma brand rula:D . Salim se. Sto puta sam govorio. Bolje je kupiti brand MXa neho noname GTSove, titaniume, razne pro verzije.Koliko sam ja primetio coveku secka CMR2 u best setovanjima. Ja imam skoro 3x sporiju memoriju na brand MX i sve radi boli glava i to u jacim rezolucijama. Pre bih sada kupio nekog brand GF256 nego li bilo koju noname, naravno iskljucujem GF3 bazirane karte. Mislim, pazi foru. Covek kupi neki titanium (no name) i ono kao, klok mem500, on vec odlepi, oooooooohhh kakvu kartu imam, ali u realnom radu nema veze sa zivotom. Znaci ljudi manje se nervirajte i kupite ono sto znate sta je, pa makar bio slabiji chip.

PozdravFX FX

Nije bas tako

Sa druge strane niko ne moze da veruje da imam oko 3666 poena u 3d marku 2001 u 1024X768X32(default). Na PIII 1GHz i 256Mb rama.:wave;

Re: Nije bas tako

Gidra85 je napisao(la):
Sa druge strane niko ne moze da veruje da imam oko 3666 poena u 3d marku 2001 u 1024X768X32(default). Na PIII 1GHz i 256Mb rama.:wave;

Čisto da ti kažem da to i nije neki rezultat sobzirom da sa Eagle MX400 imam 3400 i 3d marku 2001 default test...

Re: Nije bas tako

Gidra85 je napisao(la):

Eagle GTS Pro (200/400), T'Bird 1.4Ghz, 256MB 3DMark2001 default 4016.

Ne gubite iz vida cinjenicu da na 3DMarku 2001 nije lako napraviti veliku razliku na default benchmarku sa karticom iste generacije!

Pozdrav
Paradigma

Eagle GF2 Titanium 64 MB DDR - 210 DM!?!?!

Nisam bas jako mnogo upucen u sve ovo ali ovo mi djeluje kao jako niska cijena za Gf2 Ti sa 64 DDR pa me interesuje u kom grmu lezi zec? Evo ovlas sam pogledao jedan cjenovnik jedne firme iz Beograda i Asus V7700, GF2 32 MB DDR je 275 DM. To je ako se ne varam cisti GF2 a onaj Titanium sa 64 DDR je 210 DM!? Sam GF2 Titanium je po performansama izmedju GF2 Pro i GF2 Ultra....Mislim...da li je ovaj Eagle GF2 Ti 64 DDR u necemu drasticno skresan kad ovoliko kosta? Ok, memorija radi na samo 350 MHz ali kazete da se moze dici na 400, sigurno kvalitet nije kao Asus itd. ali da li se ipak isplati uzeti ovaj Eagle za ovu cijenu??

Ja sam planirao kupiti MSI MX400 32 MB koja ovde kod mene u Banjaluci kosta oko 160 DM ali...ako bih nasao nekoga ko bi isao u BG da li se isplati da dam jos 50 DM i uzmem ovaj Eagle GF2 Ti 64 DDR za 210? Kad se pogleda sta se ima "na papiru" itekako se isplati ali mi je to cudna cijena pa me interesuje da li se zaista isplati? Da li je taj Eagle u necemu zestoko skresan ili nekvalitetan pa da se ne isplati?

I jos nesto: 32 MB vs 64 MB - kod MX-ova se ne isplati 64 ali pretpostavljam da ovaj Eagle GF2 Ti moze iskoristiti svih 64 MB. Da li je tako? Ovaj isti Eagle sa 32 MB DDR je 175 DM, opet jako niska cijena.

I kakve su inace Eagle kartice?

Gidra85

Kakavi su tvoji utisci o ovoj kartici koju si kupio?

Nazad
Vrh Dno