Šta je novo?

Eagle

Gidra85

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
650
Imam Eagle GeForce 2 Titanium i kada ukljucim CoolBits (za overclockovanje) meni pise da mi core radi na 250MHz dok memorija na 350MHz. Pritom memorija je Samsung na 5 ns, sto znaci da bi trebalo da radi na 400 MHz-a (1000/5*2). Da li je to normalno? I da li bi sme da dignem na 400MHz jer znam da svi Titniumi rade najmanje na 400 MHz (memorija).:mad: :(

Trebalo bi da moze...ali to je Eagle
P.S. zasto ovo pitanje nisi postavio u Video-karte forumu ?
Hasan seckati (post);)

malo

Platio sam je 175DM. Da li je to mnogo??? Ja mislim da je veoma malo. Da li znas mozda Stevs da li je loseg kvaliteta ova moja kartica? Izgleda isto kao InnoVision (crna kao ugalj). A kupio sam je u manje poznatoj firmi HELLAS. Da li si mozda cuo za njih?:confused: :wave;

Re: malo

Gidra85 je napisao(la):
Platio sam je 175DM. Da li je to mnogo??? Ja mislim da je veoma malo. Da li znas mozda Stevs da li je loseg kvaliteta ova moja kartica? Izgleda isto kao InnoVision (crna kao ugalj). A kupio sam je u manje poznatoj firmi HELLAS. Da li si mozda cuo za njih?:confused: :wave;

Pa, koliko para toliko narodnjaka.
Sto se tice firme, ja stanujem blizu i kupovao sam nekoliko stvarcica, i po mom iskustvu su OK. Vlasnik je Grk, Alex.
I bavi se kompjuterima bar 10 godina.

Pa i ja sam tu

Pa i ja sam im bas blizu 100m. Sta mislis o njima?

Gidra85 je napisao(la):
Imam Eagle GeForce 2 Titanium i kada ukljucim CoolBits (za overclockovanje) meni pise da mi core radi na 250MHz dok memorija na 350MHz. Pritom memorija je Samsung na 5 ns, sto znaci da bi trebalo da radi na 400 MHz-a (1000/5*2). Da li je to normalno? I da li bi sme da dignem na 400MHz jer znam da svi Titniumi rade najmanje na 400 MHz (memorija).:mad: :(

To je normalno ako uzmes u obzir da Eagle GF2 GTS Pro model ima Samsung module od 5ns a clock memorije je 333Mhz. Da je kojim slucajem drugi proizvodjac imao bi module od bar 4ns i regularnih 400Mhz. Medjutim situacija nije tako losa jer se pokazalo da 5ns moduli odlicno podnose 400Mhz.

Pozdrav
Paradigma

Sta to treba da znaci???

Da li to treba da znaci da smem da ga clocknem na 400MHz za memoriju? Da li bi bilo dobro da stavim kulere na memorije?:wave; ;) :confused:

Re: Sta to treba da znaci???

Gidra85 je napisao(la):
Da li to treba da znaci da smem da ga clocknem na 400MHz za memoriju? Da li bi bilo dobro da stavim kulere na memorije?:wave; ;) :confused:

Pa, sta mislis, kako su dobijene te brzine u ns za memoriju?
1 Hz he u stvari 1/1s (sekund), a 1 Mhz je 1/1000000s, znaci jedan milioniti deo sekunde. 200 Mhz je u stvari 1/200Msekundi ili 5 ns, znaci 5 ns bi trebalo da podnosi najmanje 200 Mhz ili kod DDR-a 2x200=400 Mhz - bez dodatnog hladjenja.

Guverner ti je lepo ispricao teoriju, a ja cu jos dodati da u praksi radi stabilno na tom kloku (400Mhz) ali se moduli greju vise pa ako imas mogucnosti da stavis hladnjake na module ne bi skodilo!

Moj HERCULES gf2 TITANIUM radi na 250 / 500 na defaultu !!!
Verovali ili ne klokuje se na 280 / 560 !!! Mozda moze jos koji MHZ vise ali nisam probao.
Ima perfektno reseno hladjenje ...

BMW je napisao(la):
Moj HERCULES gf2 TITANIUM radi na 250 / 500 na defaultu !!!
Verovali ili ne klokuje se na 280 / 560 !!! Mozda moze jos koji MHZ vise ali nisam probao.
Ima perfektno reseno hladjenje ...

Ko te bre pita za tvog Herkulesa, tema je Eagle kartica. Uostalom Geinward se klokuje na 290/600 pa sta onda? :mad:

Re: malo

Gidra85 je napisao(la):

Nisam je jos video cena je primamljiva. Ako ima sliku 2D kao Eagle MX400 onda je odlicna kupovina, a ako ima kao Eagle 256 ili GTS pro onda je treba zaobici ako imas 17cu...

Imam

Imam 17ticu a sto se tice slike po meni je ista kao na staroj Eagle MX.:wave;

Re: Re: malo

Stevs je napisao(la):
Nisam je jos video cena je primamljiva. Ako ima sliku 2D kao Eagle MX400 onda je odlicna kupovina, a ako ima kao Eagle 256 ili GTS pro onda je treba zaobici ako imas 17cu...

Ocito da si imao losih primeraka, ja sam imao dva koja su oba imala za nijansu bolju sliku od MX modela istog proizvodjaca (Eagle)!

Re: Re: malo

Stevs je napisao(la):

Ja sam licno video nekoliko serija Eaglova i ako ne mozes
odokativnom metodom da vidish koje su serije bolje, po samoj memoriji na njima mozes, pa mozda odatle zakljuchis koja serija ima bolji kvalitet slike.

Naime (ne drzite me za rech) EAGLE GF256 dolazi ili sa memorijom od Infineona ili nekog SM-COM -a kod kojih ova druga ne voli o/c ni malo tj zakucava u Win-u.
(ako sam slucajno omanuo imena prozivodjaca sorry, ali it's
been a while..., a mislim da sam video gf256 iste firme i sa nekom trecom memorijom)

Pozdrav,
Sasha

Re: Re: Re: malo

Sasha je napisao(la):
odokativnom metodom da vidish koje su serije bolje, po samoj memoriji na njima mozes, pa mozda odatle zakljuchis koja serija ima bolji kvalitet slike.

Naime (ne drzite me za rech) EAGLE GF256 dolazi ili sa memorijom od Infineona ili nekog SM-COM -a kod kojih ova druga ne voli o/c ni malo tj zakucava u Win-u.
been a while..., a mislim da sam video gf256 iste firme i sa nekom trecom memorijom)

Pozdrav,
Sasha

Mala ispravka. Ja imam Eagle GF256 sa Winbond memorijom 5 ns i moze da se klokne do 220 Mhz. :D

Re: Re: Re: Re: malo

notax je napisao(la):
Mala ispravka. Ja imam Eagle GF256 sa Winbond memorijom 5 ns i moze da se klokne do 220 Mhz. :D

Ma cudo je Eagle. Nego jesi li probao na 222 Mhz, mislim da ces dobiti 1/18 frejma vise. :D

I sta ispade...?

I sada na kraju zakljucak ja imam na Eagle Samsung memoriju na 5 ns i da li smem da je drzim na 400MHz?:wave;

Re: I sta ispade...?

Gidra85 je napisao(la):
I sada na kraju zakljucak ja imam na Eagle Samsung memoriju na 5 ns i da li smem da je drzim na 400MHz?:wave;

Ma mozes i na 500 ako hoce stabilno da radi.;) Nego ne rece koju to igricu ne mozes da igras, pa moras malo da kloknes karticu. :p

Pa ima

Pa evo npr. Colin Mcrae. Secka mi kada stavi u 1024X768X32 i kada stavim sva podesavanja na max ( i CUBIC). Ja ne znam sta je problem ali mislim da nije optimizovana.:confused:

Ozbiljno???

Da li bi stvarno mogao da ga kloknem na 500mMHz-a ako je memorija 5ns? Ili si se samo salio? ctp; :wave;

Sasha je napisao(la):

Pozdrav,
Sasha

Kao što reče Notax Eagle MX ili 256 sa winbond memorijom od 5 ns idu i do 230Mhz.......moj MX 400 radi na 225mhz, a kod devojke GF 256 sa istom memorijom 220 mhz samo što MX400 ima NEUPOREDIVO bolju 2d sliku!

Re: Re: Re: Re: Re: malo

Aca je napisao(la):
Ma cudo je Eagle. Nego jesi li probao na 222 Mhz, mislim da ces dobiti 1/18 frejma vise. :D

Bas sam juce procitao test za G550, jer sam ocekivao neku ovakvu zjedljivost. Podsvesno osecas da bacas pare, ali ti svesno nije jasno zasto si nezadovoljan u zivotu. 260 DM, za to?
Mozda ima super 2D, ali je toliko spora da je ne bi ni u WC stavio.

Re: Pa ima

Gidra85 je napisao(la):
Pa evo npr. Colin Mcrae. Secka mi kada stavi u 1024X768X32 i kada stavim sva podesavanja na max ( i CUBIC). Ja ne znam sta je problem ali mislim da nije optimizovana.:confused:

Ne mora da bude zbog performansi kartice. Mogu da budu neka podesavanja ili neka nesretna kombinacija ploca, graficka, procesor i 4in1 drajveri.

Gidra, kakav je 2d prikaz. Koji monitor imas i koju si karticu pre imao i da li postoji neka razlika. Da li je 175dem cena sa porezom ili bez, posto ja planiram da pazarim neku karticu u tom cenovnom rangu.

Paradigma je napisao(la):
Ocito da si imao losih primeraka, ja sam imao dva koja su oba imala za nijansu bolju sliku od MX modela istog proizvodjaca (Eagle)!

Veruj mi imao sam gomilu tih GF 256 i to baš Eaglovih. Svi ali SVI su imali lošiju sliku od mojih Eagle MX i Eagle MX 400. Evo danas sam probao i Eagle MX 200 koji takođe ima bolju sliku od 256-ce. Verujete mi na reč Eagle 256-ce u 1280*1024 imaju jako lošu sliku za moje standarde. U ovo sve sam ubeđen jer sam probao veliki broj Eagla na mom monitoru...odmah se uoči razlika...

Za Lazu

Lazo kvalitet je po meni isti kao i kod MX. Cena je bez poreza kako sam je i kupio.:wave;

Da li bi neko mogao da ostavi kontakt telefon te firme, posto ove karte nigde nema u gradu, svi kazu u ponedeljak, a meni bi bas godilo da je uzmem danas..
I zna li neko koja je memorija na njoj?

pozdrav.

Ovako

Karticu sam kupio u Hellasu a tel je 4448685

Nazad
Vrh Dno