Šta je novo?

Eagle 4MX460/440 ili Ati 9000

Re: sta je ovo sa inno MX440 ?

srle69 je napisao(la):
Uzeo sam InnoVision GF 4 MX440 64 DDR Tv-out, nisam jos nasao Eagle koji mnogi pljuju.
Pa ovo je STRASNO !!!

Prodao sam svoju staru GF 2MX 400 MSi 32 MB (8817) i obradovao se kada mi je posle par dana stigla gore pomenuta kartica.Pakovanje OK,CD 3 komada,podloga za misa,kablovi...

SPOLJA GLADAC A UNUTRA JADAC !!!

Instalacija OK...restart...logo...boot...desktop...I NE MOGU DA VERUJEM !
2D prikaz UZAS !!! MUTNO,RAZLIVENO.

OK,trk na opcije 1024x768 32 bit 85 Hz................................JOS GORE !
Poceo sam da se mrstim,bole oci,uzimam krpu da prebrisem monitor (SAMSUNG 750s)...NISTA!

Cekaj,bre. Daj 3D igre............ISTO, mutno pa mutno.
Menjaj detonatore 1. 2. 3. 4. 5. ..............ISTO !
3DMark 2001SE 3960
Probam O/C, ide do bola,tj do maksimuma bez pucanja sistema i bez flikova.

Pocinjem da osecam nostalgiju za mojim starim GF 2 MX.

Zovem kolegu koji je kupio istog dana kod drugog prodavca istu kartu...PLACE KO KISA.On jos kupio najnoviji SAMSUNG monitor sa LCD-om.Isto mutna slika, definitivno kartica...PAKUJ...VRACAJ !

Posle citam na netu da vecina MX440 ima losiju sliku od svih GF iz predhodnih generacija,ako su sve kao ova, onda DZABE STE KRECILI !

Sad me strah da uzmem EAGLE MX460,naplasi me ovo veliko MX na kutiji.Ati 9000 definitivno necu da uzmem(sto ce neki sad jedva docekati da kazu:"JA ti lepo kazem da uzmes ATI").

Cekam EAGLE ili ako nadjem GF3 Ti200.

I dalje sam u dilemi sta uzeti...

DR.SRLE:(
Inno je najveci shit koji postoji medju grafickim (na YU trzistu). Video i probao 5-6 modela od vanti do mx400 i NIJEDNA nije imala pristojnu sliku: MUTNOOOOOOOOOOOOOOOO.
A Eagle u zadnje vreme po tom pitanju nije nista losiji od proseka, cak i po pitanju klokovanja. Jedina im je boljka lose boje, sto i nije neka katastrofa. Najbolje uzmi Eagle i ostatak para ulozi u neku drugu komponentu

moj predlog lično ide GainWard-ovoj GeForce 4 mx 440,model Pro/600 TV 64MB ddr BGA. sada baš nemam vremena da kačim rezultate, ali je dovoljno reći da se odlično klokuje (skoro kao golden sample mx460) i da ima kristalno jasnu sliku.... više o tome sutra uveče..
pozdrav:wave;

BeastMaster je napisao(la):
moj predlog lično ide GainWard-ovoj GeForce 4 mx 440,model Pro/600 TV 64MB ddr BGA. sada baš nemam vremena da kačim rezultate, ali je dovoljno reći da se odlično klokuje (skoro kao golden sample mx460) i da ima kristalno jasnu sliku.... više o tome sutra uveče..
pozdrav:wave;

He, to je onaj Gainward što je kod mene u 3D Mark 2001SE napucao 7000 :D

student je napisao(la):
Ja bih voleo da mi ljudi koji ovde preporucuju Ati kazu da li su ga licno probali (verzija 9000LE za oko 95 EUR) ili pricaju na osnovu onoga sto su procitali na raznim sajtovima? Ljudi, govorite samo ono sto ste LICNO probali, svako moze da procita review na NET-u...

Pozdrav!

Ijao... nisam se zainteresovao za ovaj tred.. Ljudi, evo i mog blagoslova za Sinisine (Studentove) reci... Sve sto je on do sada rekao je Certified by MaX :D. RV250 je kao chip ok, ali je vecina R9000 kartica ocajna... Pre svega Gigabyte, koji srecom necu prikazivati... Pregrejavanje, pasivno hladjenje, pocetni nizak takt od 250/400 (za oskrnavljenu kartu i to je malo), 5ns memorija, neklokabilnost i sl. Connect3d 9000 koji sam imao je usamljena zvezda, ima hladnjak i adut mu je sto postize klokove koje postize i R9000Pro iste kompanije. Ima 4ns memoriju a pro ima 3.6ns... Jedino taj 9000 preporucujem (za sada), a 9000Pro takodje preporucujem, ali, kako je skuplji od 8500LE, i dalje bih ga zaobisao i uzeo punokrvni R200 (R8500). Te cene se opet blize Ti4200 modelima, pa je to opet bolja kupovina. Dakle, ako imas manje od 100eu, onda MX440 (neki brend, moze i Eagle, vecina je imala OK sliku), do 130 - neki R9000Pro ili GF3Ti200 ako nadjes, ili R8500LE ako nadjes... do 150 - R8500 sa 128MB memorije, ako nadjes, i do 180 - GF4Ti4200... to je ukratko, moj guide za kupovinu...

Ove nedelje sam testirao bas te dve kartice, Eagle gf4 MX460 i Gigabyte Radeon 9000, i po mom iskustvu, rade je dosta brzi od mx-a (oko 900 3DMark-a 2001) i ima kvalitetniju sliku i tv-out. Ni jedan ni drugi nikako nije za clockovanje, narocito ati koji ima pasivno hladjenje i 5ns memoriju.
Znaci ako uzmes radeta, koji je po meni bolji izbor, obavezno montiraj ventilator i bices sasvim zadovoljan kvalitetom i performansama. Sto se tice cena, razlike su sasvim prikladne, ako ti nije vazan kvalitet tv-outa u slucaju Eagle-a.

Informativno:
Abit kg7 256MB ddr 156Mhz fsb
Athlon xp 2000+
3DMark 2001 SE
Eagle MX460 5980 marks
GA Rade9000 6890 marks
Uz to Eagle se nekoliko puta zakucavao!

Re: Eagle GF2 GTS Ti

washka je napisao(la):
Nisi razmisljao o Eagle GF2 GTS TI DDR ? To ti je otprilike kao MX 440. Ali negde i brze. Ja sam ga uzeo, malo lemilicom poskidao par kondenzatora i dobio Kristalno cistu sliku EIZO 17", svi koji su bili rekli su da ovakvu cistu i ostru sliku nikada nisu videli u zivotu na monitoru, i to u 1280x1024 85HZ Pre eagla sam imao Guilemont GF2 GTS i mogu reci da Eagle (posle prepravke) ima cistiju sliku... ali ako ne skinete kondenatore onda je UZAS !! :wave;

Uzeh Eagle GF4 MX460,mutna slika! Malo je bolji od Inno Tornado Mx440 ali je i ovde mutno.
Opasno sam se naljutio,vec zagrevam lemilicu.FX
Nisam bas siguran sta da skidam,ali zato sam je skenirao i poslao bih ti sliku radi saveta.
Na koji mail da saljem?

Pozdrav,
DR.SRLE

student je napisao(la):
Nije ti bolje da uzmes Ati, jer r9000 koji je ispod 100EUR je LE, a performanse su mu OCAJNE (mislim na 3D, proban Gigabyte model) i kosta 30-tak EUR vise od Eagle MX440. R9000 pro, kojeg jos nema ne bih ti preporucio jer kosta oko 130EUR, a za te pare mozes uzeti GF3 Ti200 nekog jaceg proizvodjaca, a za 170 vec ti4200 koja je jaca od svega gore navedenog. Dakle, R9000 Gigabyte koji radi na 250/400 je golo go**o.

Ako si spreman da das oko 130EUR, a bas hoces ATI, probaj da uvijas built by Ati R8500, sto je bolja karta od GF3 Ti 500.

Pozdrav!

Delimire, zamolio bih te da procitas ovaj studentov post koji sam quote-ovao a potom se setis kako si mi solio pamet da 9000LE ne postoji i da ne bih trebalo da pricam ono st ne znam :p

Bez obzira na to šta se piše, R9000LE ne postoji već postoji 9000 i 9000Pro.

Delimir je u pravu, LE kao zvanicna oznaka za 9000 radeta ne postoji - doduse tu i tamo ima nekih 9000 plus karti (koje su kolko sam video obican 9000 (LE):D )

austin je napisao(la):
Delimir je u pravu, LE kao zvanicna oznaka za 9000 radeta ne postoji - doduse tu i tamo ima nekih 9000 plus karti (koje su kolko sam video obican 9000 (LE):D )

ATi je sa promocijom novih čipova napustio dosadašnje oznake i uveo sufix pro za full varijantu. Ako i postoje neke druge oznake onda one predstaljaju oznaku definisanu od strane proizvođača. Npr. GA ima modele R9700 Pro (test na Anandu) koje rade na višim taktovima nego originali iz ATi-ja. Može im se jer su jedan od najvećih proizvođača ATi kartica pa im ugovori sa ATi-jem omogućavaju razna odstupanja od specifikacije i sl...Uglavnom LE-a nema :D

Ajde objasni onda sta mu fali u poredjenju sa gf4mx-evima?!
"sakato nedonosce"? Ako tu mislis na relativno sporu memoriju i nedostatak aktivnog hladjena, uopste nisi u pravu!

Sakato nedonosce, sakato jer je na njemu skart verzija RV250 chipa a nedonosce jer ima memoriju od 5ns...sta ces gore!
A i kad pogledas kartu, pa vidis onaj odsecen deo pertinaxa, pa vidis "vrhunski" kuler na gpu-u, koji je jos nakrivo nalepljen, jednom recju bljak za puno para. Da je cena oko 70 eur, sto bi bilo realno spram performansi, karta bi bila OK. A jos proveri na Atijevom sajtu da li postoji built by Ati 9000 a da nije pro? Cak se i oni stide tog frankenstajna...

student je napisao(la):
pozeljan mmmmm!

9000 samo nema DVI,i radi na manjem kloku.a zbog nedostatka DVI-a izgleda sakato.
e ja cu tebi na ovom postu okacim rezultat 3DMarka2001 sa mojim 9000pro.
i ja prodo R9000 za 100e,tako da imam da ulozim u opkladu,ukoliko ista vazi.

Ufretin je napisao(la):
Ajde objasni onda sta mu fali u poredjenju sa gf4mx-evima?!
"sakato nedonosce"? Ako tu mislis na relativno sporu memoriju i nedostatak aktivnog hladjena, uopste nisi u pravu!

pa naravno da nije u pravu(student).
decko definitivno treba da uzme R9000 ukoliko na koristi 2 monitora.

byMaX je napisao(la):
Ijao... nisam se zainteresovao za ovaj tred.. Ljudi, evo i mog blagoslova za Sinisine (Studentove) reci... Sve sto je on do sada rekao je Certified by MaX :D. RV250 je kao chip ok, ali je vecina R9000 kartica ocajna... Pre svega Gigabyte, koji srecom necu prikazivati... Pregrejavanje, pasivno hladjenje, pocetni nizak takt od 250/400 (za oskrnavljenu kartu i to je malo), 5ns memorija, neklokabilnost i sl. Connect3d 9000 koji sam imao je usamljena zvezda, ima hladnjak i adut mu je sto postize klokove koje postize i R9000Pro iste kompanije. Ima 4ns memoriju a pro ima 3.6ns... Jedino taj 9000 preporucujem (za sada), a 9000Pro takodje preporucujem, ali, kako je skuplji od 8500LE, i dalje bih ga zaobisao i uzeo punokrvni R200 (R8500). Te cene se opet blize Ti4200 modelima, pa je to opet bolja kupovina. Dakle, ako imas manje od 100eu, onda MX440 (neki brend, moze i Eagle, vecina je imala OK sliku), do 130 - neki R9000Pro ili GF3Ti200 ako nadjes, ili R8500LE ako nadjes... do 150 - R8500 sa 128MB memorije, ako nadjes, i do 180 - GF4Ti4200... to je ukratko, moj guide za kupovinu...

CCCC,meni dao GA-R9000 kao odlicnu kartu pa je sada pljujes.meni i pored svog iskustva koje imas sa grafickim kartama R9000 je pristojnija
od MX440,secas se imao sam ga do G3TI200.Connect3D je cak i preporuka samog ATI-ja(a ti je ne preporuci meni,nego mi dao prvo sto si naso,sa recima lepo se klokuje,bas si me lepo slagao)
u svakom slucaju ja sam kartom dok je bila kod mene bio zadovoljan.
pa za razliku od 440 bar ima podrsku za pixel shader.
nijedna R9000 ne moze da se klokuje,bar ne bez najnovijeg P-STRIPA.
ko mi ne veruje za OC(tacnije ne-OC) neka pogleda na rage3D.com forumu(cak ne moze ni Connect3D bez gore navedenog programcica)

pozdrav za MaX-u

:wave;

hm

ma nema shta ovde da se mnogo filozofira. Opshte je poznata chinjenica da je nashe trziste dosta slabo sto se tice ponude. Za male pare moze da se uzme neki Leadtek MX440 VIVO (odlicna kartica) ili ako neko bash voli ATi-ja neki ATI Radeon u GA izvedbi (naravno pricham o PRO varijanti, onu drugu ne zelim ni da spominjem). U nekoj srednjoj klasi bih stavio opet Leadtek-a :D:D:D (shta cu obozavam te kartice) TI4200 VIVO 64 DDR i samo to jer smatram da ATI u tom polju nema odgovarajucu karticu. I na kraju, za one koji bash imaju R300 :D i nishta drugo, jer nista ne moze ni da mu prsrdi.

hm

ma nema shta ovde da se mnogo filozofira. Opshte je poznata chinjenica da je nashe trziste dosta slabo sto se tice ponude. Za male pare moze da se uzme neki Leadtek MX440 VIVO (odlicna kartica) ili ako neko bash voli ATi-ja neki ATI Radeon u GA izvedbi, koji je dodushe malo skuplji od gore navedene (naravno pricham o PRO varijanti, onu drugu ne zelim ni da spominjem). U nekoj srednjoj klasi bih stavio opet Leadtek-a :D:D:D (shta cu, obozavam te kartice) TI4200 VIVO 64 DDR i samo to jer smatram da ATI u toj klasi nema odgovarajucu karticu. I na kraju, za one koji bash imaju R300 :D i nishta drugo, jer nista ne moze ni da mu prsrdi.

Nazad
Vrh Dno