Šta je novo?

EAC + LAME a pitanje je sad ???

JohnnyST8

Slavan
Učlanjen(a)
23.07.2004
Poena
304
Znam da sam mozda naporan ali sam pre par nedelja dobio od ljuid ovde i linkove i hvalu za EAC + LAME i sve je to bilo Ok dok nisam provalio da mi ne radi CDDB...U medjuvremenu, mi crkne hdd, pa sad sve iz pocetka...U medjuvremenu se setim i MP# fileova (dok sam se sredio malko) i evo me sada...Sve radi, sto bi rekli "ko podmazano", ALI...Uvek ima to...Moze li neko da mi objasni zasto mi EAC seta kbps vrednost od 160 do 224 tokom pesama ? Zar to ne bi trebalo da bude stabilno...Kada sam ga pokrenuo sve sam ostavio na "recomended" i dosli smo do OVDE...koristim onu probetu 0.95 i lame 3.6. nesto ili sta vec...Ali mi nije jasno ovo setanje kbpsa, sve ostalo mi je Ok...

Ako ima neko ljubazan da mi pojasni situaciju bio bih vrlo zahvalan :)

I jos nesto...

Ovo chudo je bre mnogo sporo...Namesten je da vuce lame sa strane ali mi grabovnje traje nesto mnogo dugo...Nisam ljudi navik, do sada sam to radio sa Catalystom i sve je to bilo mnogo brze...

???????

1. U "Compression" podesavanjima iz liste izaberi CBR bitrejt (konstantan).
2. Traje duze jer koristi verifikaciju pa iste sektore cita po nekoliko puta. Ako ti je bas frka za brzinu, u "Drive Options" namesti citanje na Burst mod.
3. Katalist je ****** :)

De si bre Voodoo :)

E hvala puno, znas koliko znaci pomoc kada nesto prvi put gledas i pokusavas da nemestis da sljka :)

Hvala probacu cim zavrsim sa ovim diskicom obe opcije...:)))

Hvala mnogo...

Mali offtopic, ali zaista najiskrenije preporucujem Easy cd-da extractor, nikad vise cimanje sta kucati u kom polju nekog frontenda za lame i tome slicno...

Ej , ali ja ne mogu da nadjem taj steady bitrate...Zakazujem obavezno kod ocnog do kraja nedelje ali bi mi sada dobro dosla mala pomoc :(
A ne mogu da nadjem ni burst opciju...

OK naso sam burst ali ovaj steady bitrate nikako, a stvarno se trudim...Pod Compression opcijama postoji External compression ali tu nema nista slicno samo izbor koliko kbps...
Ili treba da upisem additional command options ???
Bit rate je namesten na 192...

Poslednja izmena:
Namesti sve kao na prilozenim slikama (obavezno iskljuci "use external program for compression").

A sto kaze Opti, bolje nabavi Easy CD-DA Extractor, lagan je za upotrebu kao Audio Catalyst a koristi Lame.

Prilozi

• slika1.gif
    slika1.gif
    12.4 KB · Pregleda: 115
  • slika2.gif
    slika2.gif
    12.7 KB · Pregleda: 119
Pa naravno da sam mislio na freedb...Nego su im serveri para dana bili "ludi", (imam i svedoka sa foruma za to) pa sam odustao na neko vreme, ali je sada sve OK..."Probavacu" sve ovo sto ste mi rekli cim se vratim sa sljkae :) :) :) :) :) :)

Hvala puno !

Nemoj da koristis burst mod, jer onda prakticno i ne koristis EAC nizasta. Verovatno ti je bio namesten na paranoid koji mnooogo sporo radi. Zato imas onaj secure koji lepo radi, i koji je i poenta programa. Samo pre toga uradi detekciju opcija za tvoj drive.

Sto se tice kompresije, najbolje je ne izabrati ni jedan ponudjeni preset iz spiska encodera vec staviti user specified (ili tako nesto) i navesti putanju do lame.exe i proslediti mu sledece parametre: --preset standard %s %d Kada se sve podesi onda se snimi profil i nema kuckanja vise, ako se nesto zezne (reinstalacija, etc...) samo se ucita profil.

Za freedb je bitno da se podesi proxy, meni nije hteo da radi dok nisam uneo proxy server providera (kojeg inace i ne koristim).

@Voodoo
One slike su mi pomogle da konačno podesim lame. Puno hvala! :,,:

@Lukija
freedb kod mene radi bez proxy-ja

Moze biti da je i do providera. Ko zna. Dok nisam stavio proxy stalno mi je prijavljivao HTTP error ili tako nesto.

Da sa starijom verzijom 0.8 nesto sam imao istu gresku za HTTP ali sada sa 0.95 sve radi kako treba...Cak je skino iostale adrese za bazu i sve lepo radi...Sto se tice slikica, meni je waveform kartica potpuno siva tj. ne mogu da podesavam opcije u okviru iste i takodje ovu karticu "lame dll" nemam iako je namesteno na user defined encoder a i putanja je na lame.exe (3.96.1) ???

MORAM DEBELO DA SE IZVINIM :)
Oci moje staracke, citam "obavezno iskljuci" kao obavezno ukljuci...Pa mi onda jos i nije jasno, ali mi je Lukijev reply potpomogao u ovoj zabludi jer sam ostavio ukljucen externi comreser...A priznajem i da mi je trebalo malo vremena da se setim da lame ubacim u eac-ov dir...:) Izvinjenje...Sve sam podesio kako je receno na slikama (dve hiljade reci) i sada sve radi...HVALAAAAAAAA...
Sto se tice Freedb-a takodje mi radi bez proxy-ja...

Hvala Voodoo :) Jos malo pa cu da zemim i neki maleni mp3, za sta bi mi takodje dobro dosao maleni savet, ali o tome u sledecem thread-u :)

JohnnyST8 je napisao(la):
Hvala Voodoo :) Jos malo pa cu da zemim i neki maleni mp3, za sta bi mi takodje dobro dosao maleni savet, ali o tome u sledecem thread-u :)
Ne razumem se ja u te haj-tek *******cije :)

Pa znas sta, onako iskreno, imam ja tako to u glavi, ali to nista ne vredi bez prakse...A da idem po prodavnicama i kao nesto gledam pa pipkam i ako moze na klanje onda ajde, malo mi je seljacki, trt...A da placam dvaes ili vise jura nego sto moram, pa SRBI smo brate, zar ne ??? U ostalom, kad vec mogu da pitam a sto ne bi ??? :) Sa druge strane, to za pitanjce se vise odnosilo na to sto s vremena na vreme kibicujem po forumima pa sam te uvatio u nekim iskusnim pricicama o svemu tome (mp3) pa mi nekako toplo oko srca kad mi odgovoris na pitanje :)

POZ

Ozbiljno, slabo iskustvo imam sa MP3 plejerima... vidjao (i cackao) sam neke skupe modele sto ih setaju neki moji ortaci, ali nista vise...

Nazad
Vrh Dno