Šta je novo?

E8500 Visoke temperature u idle core#1 i core#2

Mali off ali moram da vas pitam kome sad verovati za temperature imam E4500(266*[email protected]) i TX2 ~1100 rpm i temperature su 33-34 po real tempu i 48-49 po cor tempu (pod ortosom ode i na 70-73 cortemp ) kad u njemu podesim TJ na 100 dali i u real tempu treba nesto podesavati ili ne za E4X00. Masina iz potpisa.
Hvala

ne cita svaki coretemp dobro svakog intela, bar je tako bilo ranije. Stavi speedfan, on ce ti dobro citati. Trebalo bi da RealTemp tacno ocitava TjMax.

Poslednja izmena:
Svaka cast na brzini informacija:wave:

Znam da je tema o 8x00 procesorima, ali sam ja hteo da probam ovaj RealTemp na mom Q6600 iako mi u Everestu nisu visoke temperature Real je opet pokazao nize. Zanima me samo sta koristite za kontrolu temperature graficke posto Everest i nTune pokazuju razlicite temperature kod mene.

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    131 KB · Pregleda: 85
Poslednja izmena:
Dojavola.... pa ako se gleda Realtemp.... onda nisam morao da prodajem true :wall:... ja sam se oslonio na "vecinu" (coretemp, hw, everest....) i kod njih sam za E8200 na 4000Mhz sa 1.31vdrop imao max peak temp 75 sto mi je bilo preeeevise pa sam batalio ceo posao, prodao true (a na njemu sam imao push-pull noctue) i vratio sve na default jer cekam da mi stigne nesto bolje od coolera....

ne treba ni da gledate temperaturu,overklokujte u granicama normale i to je to. neće mu ništa biti...

ne treba ni da gledate temperaturu,overklokujte u granicama normale i to je to. neće mu ništa biti...

:D E bas si lik :) Pa de je 4GHz "normala" za CPU koji po def radi na 2.66GHz ? :D Ok, ako je to granica normale slzem se u potpunosti sa tobom ! :smoke: Ja bi granicu mozda jos malo digo, tamo negde na 4.2, reda radi :-devil-:

@Shifter:

covek koji pravi real temp je objasnjavao kako radi DTS u proceosrima (na osnovu svojih merenja) i da ne bih sad tupio, za E8xxx seriju treba podesiti za idle (u ini fajlu) -2 (ako su temperature 40 i manje), za e6xxx treba staviti +2. Slika na XS-u u prvom njegovom postu u temi sve objasnjava

:wave:

Poslednja izmena:
:D Da se razumemo kao prvo nemojte da gledate moj slučaj:d jer mi je sve jedno ako rikne imam pare da kupm drugi i to je to:p (to je samo procesor). A svaki e8200 može da radi na 3.6 bez problema uz minimalno dizanje voltaže (neki primerci bez dizanja) i da im ništa ne smeta,sve što je do 1.3v je bezopasno koliko sam ja informisan ako ne ispravite me...

za 45nm e8xxx serije sve do 1.45 je ok, za quad do 1.55 i to je to... Znaci dovoljno za oc... zato mi je bilo smesno postavljati bilo koje granice.... limit ti je cooler i to je to. Ja moj nisam vozio vise od 4Ghz i preko 1.31v sto je maltene opusteno za taj cpu jer nisam imao adekvatno hladjenje za neki bolji oc. Pogledaj nikolas61 sta radi za e8400... nasvirao ga je na 5800Mhz... e to je OC!!! Ali kvaka je u tome sta ga hladi tecnim azotom (LN2) ;)

Hvala za ispravku a to što radi nikola je samo za slikanje i ništa drugo,šta mi vredi tih 5.8ghz kad moram nonstop dok bilo šta radim na kompu da dolivam :D

Kakve veze ima sto sam taj dan napisao 45 postova, hvala vam sto brinete, kupio sam Zalman Thermal Grease, presao sam 100tku i skinuli su mi i vise od 45 postova kao da sam nekom nesto ukrao, ali dobro to je nasa Srpska kultura :type::wall::type:

Hvala Jerry na savetu morao sam onom Viliju da odgovorim posto neshvatam takve ljude

Vrh Dno