Šta je novo?

E8400 Oc

Jel to poslednje sto je stabilno na prime-u?I nesto su mi temperature vise ili mi se cini?Zar ne bi ovi proc trebalai bar malo manje da se greju?

stabilan je i na 4100MHz,ali onda napon je 1.34V,a za 4200MHz treba 1.39V.E sad sto se tice temperatura fan je na 1300 RPM,ako dodam i to se menja.Dalje nisam probao.

Meni je ambijentalna temperatura oko 25C,sto je dosta.

podvarak je napisao(la):
Mali off: mislim da bi pitanja tipa "Koji je nas jedini o/c-er bio u top10 na hwbotu" trebala da budu neizbezna u sledecem DIGITAL o/c kvizu. Red bi bio da se neupucenim citaocima predstavi stvarno stanje na srpskoj o/c sceni.
Ja guram to u brojeve koliko god mogu i polako 😉

Jako je teshko iz broja u broj izmishljati razloge koje treba predstaviti urednichkom kolegijumu...ovde je OC josh uvek tabu tema....Ali svemi vidhe mailova na pitanje kako da uradim to ili ono kad je OC u pitanju stize na mali. OC zajednica polako raste. Mislim da je najbitnije da se ljudi shto vishe edukuju i da se problematika izuchava iz korena 😉. Na dza-bu ne moze nishta da se uradi...polako i sa razumevanjem 😉

Poslednja izmena:
E8400@4250MHz

napon 1.36V

prime95 stable

samo sat vremena ,mozda ce neko reci malo je sat,medjutim,postalo mi nekako zao da cpu przim vise,xexe 😀😀😀

Nikola,cak si wallpaper podesio za prime 🙂

Poslednja izmena:
@melkor

sobna temperatura je 20C,a mozda procu vise prija 1.36V 🙂

Mozda mu vise prija 8.5, moguca pretpostavka je 600x7=4200 trazi 1.6 a da mu za 467x9=4200 treba lupam samo 1.3, odnosno da kako fsb raste mora za isti klok i napon da se poveca.

I meni se desava da su mi temperature pri razlicitim voltazama i na visim taktovima iste ili cak nize,sto mi je sasvim nelogicno!naravno temperatura u sobi je ista...:trust:
razlika izmedju oba reza je u sobnoj temperaturi ...20C..prema...25C

ceo komp drzim van kucista, na mermernoj ploci,ako to ima ikakve veze.😉

@Misko

verovatno je tako

@Misko

verovatno je tako

Puh...odlichno nema shta 😉...zivo me zanima kako ce se se neki 45nm ponashati kod mene na hladjenju onda...

@Misko

verovatno je tako

Kakve li su onda temperature u kucistu pri normalnoj sobnoj temperaturi?ipak je dobar taj kuler...mislio sam da ce temperature ovih proc biti nize...

samo sat vremena ,mozda ce neko reci malo je sat,medjutim,postalo mi nekako zao da cpu przim vise,xexe 😀😀😀
Evo, ja cu 🙂

Nidzo, ipak nemoj sa tim izjavama "4250 Prime95 stable" nakon samo sat vremena Prime-a, molim te... kad istera 12h, kazi slobodno Prajm stabilan.
Ipak, nakon sat vremena, daleko je to od stabilnog rada.

Poslednja izmena:
Evo, ja cu 🙂

Nidzo, ipak nemoj sa tim izjavama "4250 Prime95 stable" nakon samo sat vremena Prime-a, molim te... kad istera 12h, kazi slobodno Prajm stabilan.
Pa jeste tako 😉 mogli bi smo da napravio disciplinu 1h prime stabilno.
EDIT: sad sam se setio da to postoji...milsim da je monty otvorio to 🙂

Poslednja izmena:
Evo, ja cu 🙂

prihvatam tvoju sugestiju,rekao sam: E8400@4250MHz ...napon 1.36V...prime95 stable...1 sat, neko ce reci malo i ti si se javio 🙂

ima tamo 6 sati na 4005MHz,meni je to dovoljno ,sad da ga ponovo przim 12 sati,veruj mi na rec nema potrebe.

:wave:

prihvatam tvoju sugestiju,rekao sam: E8400@4250MHz ...napon 1.36V...prime95 stable...1 sat, neko ce reci malo i ti si se javio 🙂

ima tamo 6 sati na 4005MHz,meni je to dovoljno ,sad da ga ponovo przim 12 sati,veruj mi na rec nema potrebe.

Jel ti verujesh na rech montiyu da ima bolji win? 🙂 ja mislim da ima....ali dok to ne pokaze neverujem mu 🙂

Poslednja izmena:

OK, 6h jos i mogu da prihvatim... mada mi je pre mesec dana puk'o Prime na burazerovom E2160 nakon 12 sati i 7 minuta, neces verovati! 😀😀😀
A taman sam ustao sam da ga prekinem... 😀

Sat vremena je bas bezveze, uvek sam mrzeo kad to vidim po netu, uz naznaku "Prime stable"... koji bre crni stable... 😡

A plus sto ce neki newbie da se zaleti i vidi to, pa onda krene u svakom tredu kao papagaj da ponavlja "4250MHz Prime stable na 1.36V" 😉

P.S. Dule, mani sada Win-ove i sve te price, super je thread, ne treba nam off.

Gde si ti video off? Nadovezao sam se na tvoju kostataciju da Dzoni ne bi pomislio da si ti jedini koji ima takav stav oko prime stabilnosti. Generalno gledano ja sam jednom Prime-ovao 15h i nije pukao test. Onda sam radio neki moj video rendering koji je trajao 12h i nije pukao. A onda...posle 15ak dana sam opet radio renering neki...i ladno "popijem" plavi ekran...posle dizanja napona za jedan korak vishe se nikad nije desilo tako neshto 😉 CPU je bio na samoj, samoj granici stabilnosti...shto bi se reklo "za dlaku" 🙂

Mozda mu vise prija 8.5, moguca pretpostavka je 600x7=4200 trazi 1.6 a da mu za 467x9=4200 treba lupam samo 1.3, odnosno da kako fsb raste mora za isti klok i napon da se poveca.

Veci FSB je uvek trazio i malkice veci napon a i logicno je.

Poslednja izmena:
OK, 6h jos i mogu da prihvatim... mada mi je pre mesec dana puk'o Prime na burazerovom E2160 nakon 12 sati i 7 minuta, neces verovati! 😀😀😀
A taman sam ustao sam da ga prekinem... 😀

Sat vremena je bas bezveze, uvek sam mrzeo kad to vidim po netu, uz naznaku "Prime stable"... koji bre crni stable... 😡

A plus sto ce neki newbie da se zaleti i vidi to, pa onda krene u svakom tredu kao papagaj da ponavlja "4250MHz Prime stable na 1.36V" 😉

da dokazem vec dokazano

STABLE OR NOT STABLE

dodao sam malo napon,pa je sada 1.37V,da bih bio siguran da ce proci 12 sati i 8 min.Nemoj sad da kazes nije 1.36V,jer cu ga poterati i na 1.35V,ako treba

pozdrav za obojicu :-devil-:

Ja sam cuo da treba 10dana neprekidno 😛

da dokazem vec dokazano

STABLE OR NOT STABLE

dodao sam malo napon,pa je sada 1.37V,da bih bio siguran da ce proci 12 sati i 8 min.Nemoj sad da kazes nije 1.36V,jer cu ga poterati i na 1.35V,ako treba

pozdrav za obojicu :-devil-:

Posteno 😉

Ma, mene nikada nije zanimalo to da li na tih 4250MHz ide sa 1.35 ili 1.37V... bitno je da ide na 4250MHz 😉
I to - apsolutno - "Prime-stable" :smoke:

Pozdrav :wave:

Poslednja izmena:
Prvo nikolas61 svaka ti cast za te ogromne brojeve! 😉

A sad ovo sve implicira da E8400 na 4Ghz na vazduh za svaki dan opusteno!?

Interesantno je šta može ovaj proc. bez podizanja napona.

Poslednja izmena:
@Tomas73

Jesi li primetio da ti PCIe link width od max 16x radi na 1x?

Ja sam cuo da treba 10dana neprekidno 😛

za audia & Co i to nebi bilo dovoljno

posto su neki sumnjali u 3600MHz@default sa novim 45nm cpu primercima evo 3800@default 😀

e8500_3800_12251024xgry.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno