Šta je novo?

E8400 o.c.

zigibk

Slavan
Učlanjen(a)
07.04.2009
Poena
301
Pozdrav!
Interesuje me sa kojom najnizom voltazom da poteram E8400 na 3.6GHz,
zapravo zanima me da li je o.k. da sa 1.125V setovana u BIOS-u radi na 3.6GHz.
ORTHOS mi je radio bez greske 2 sata.
Hvala unapred!

Sto nize, to bolje, naravno.
Vidi i probaj sam, Orthos Small FFTs test, mada bi mogao i Blend posle, cisto sigurnosti radi.

I malo je 2 sata, poteraj to 6+.

a gde nestade onih 12h :D

jao bre kad krenete sa tim 6,12,24... jednu noch-pa kolko traje-traje, ako je stabilan 3-5 sati, odlichno! retko ko opterechuje proc duzhe od par sati.
razumem da svako ima svoje kriterijume, ali preterujete...
ako koristish proc za 5dnevno renderovanje, pa i ajde, ali ako se igrash par sati-nema potrebe vishe od par sati orthosa na 9 FFT

Poslednja izmena:
ja ovaj moj drzim na 1.3v i nikada nisam radio test stabilnosti,takodje nikada do sada nisam imao bosd...

ja ovaj moj drzim na 1.3v i nikada nisam radio test stabilnosti,takodje nikada do sada nisam imao bosd...

Sta si sad rekao neobicno :) ?
Pa eto, utvrdio si da ti je procesor stabilan, ali na tvoj nacin treba da posmatras procesor/sistem par nedelja, ovako se uradi brze, za pola dana znas na cemu si ;).

Meni radi na 3.6 GHz, na defalt naponima, za svaki dan. Samo na auto. Probavao sam i do 4.0 GHz, ali nije stabilno za svaki dan, bez dizanja napona.

Intel dozvoljava dizanje napona do 1.35v, tako da.. samo udri :D

Tako je...
"Intel kaze"... ali i Zoki kaze :D:D:D

Taj napon se odnosi na procesor koji ce prakticno ceo zivot da radi pod 100% opterecenjem 24/7... pa u takvim uslovima, ne treba prelaziti 1.36V.
Za svakodnevno koriscenje, gde vise od pola vremena prvodi u idle rezimu, uz povremeno igranje, renderovanje, 3DMark-ovanje/Prime-ovanje i sl., moze visi napon... naravno. Do 1.45V za 45nm procesore, kako je vec ranije utvrdjeno, sa iole normalnijim vazdusnim hladjenjem.

Nazad
Vrh Dno