Šta je novo?

E8400 i visoka temp?

doggmania

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
390
Imao sam do skoro OC E8400 na 3.6 GHZ sa Auto V ali nikad nisam proveravao everest + orthos tj nikad nisam testirao, nego sam gledao tipa warcraft (igranje) i temp. I vratio sam na default i reko ajd da proverim temp u ovim 'ladnim danima (temp sobe 22) i posle 10ak min temp. procesora je bila 58 stepeni. evo slike desktopa http://i413.photobucket.com/albums/pp215/MC_Dule/untitled-4.jpg

Da.....Maticna je GA-P35-D3SL ako je to bitno. Sacu da isprobam 3.6 Ghz i temp i da mi neko mudriji kaze da li valjaju temperature. Mada mene i ova stock Hz brine :)
Edit: U "leru" mi je 30 CPU a jezgra 36

Poslednja izmena:
Da i to sam zaboravio da kazem da je stock cooler :)
A kolika je neka max temp za ovaj procesor a da ga ne sprzim? Pa koliko bi para trebao da izdvojim za Vazdusno hladjenje bolje od stock? Meni je jedina mana sto ne znam to da ugradim :D

Evo rezultata na 1.23 V tj sa Vdropom 1.16 na 3.6 Ghz
OC36.jpg
i temp je 62 stepena max. 4 stepena za 600 mhz to po meni nije puno? slucajno sam video i da su se OC rami tj izgleda da sam zaboravio da iskljucim OC i toga. A ovi tajminzi za rame jel to ne valja jer su bili 5 5 5 15? izvinjavam se za offtopic (pitanje za rame)

Smanjen ram na 800 mhz jer sam dobio plav ekran ali testiranje u orthosu mi pokazalo ovo
bag.jpg
malo je mutna slika al to sam u paintu prekopirao jer nemam ni jedan drugi program. Sta ovo moze da bude?

Voltaza za memu ili niska voltaza za proc, podigni neshto od ta dva za jedan korak, pa testiraj, pa ako opet pukne, dizi ono drugo ;)

:wave:

Problem resen. Mala voltaza je bila za procesor. Jos samo da izvalim kako da namestim rame da rade na 960 sa 5-5-5-15 (auto se poveca na 7-7-7-19 tj tako nesto)

Da ne otvaram novu temu, nego da pitam ovde opet. Stavio sam da mi se komp ugasi na 70 C i na Orthosu sam nagruvao 71 stepen za CPU core #1 i #2 (i cekao sam jedno 10ak sekundi i onda sam prekinuo Orthos), zanima me kako se to gleda 70 C? I sta se desava kad dodje tu temp?

Vrh Dno