Šta je novo?

e8200 clock

trash90ns

Slavan
Učlanjen(a)
12.12.2008
Poena
304
pozdrav ljudi...
imam pitanje jedno za sve :D
imam e8200 procesor i poksavam da ga dignem na 3.6Ghz
trenutno mi radi 3.2Ghz bez problema sa default voltazama...
malo sam izguglao i nigde nisam mogao da nadjem podesavanja voltaza i ostalih zezancija za 3.6Ghz pokusavao sam ja nesto da probam medjutim dobijem BSOD odmah posle restarta tkd nikako da uspem...trenutno mi radi:
fsb400
vcore normal(1.2250)
ddr2800 Mhz 2,0V
tj sev mi je na auto...
idt ako nekog zanimaju detalji nek kaze ali bi mi znacilo ako neko ima iskustva sa istim.hvala unapred

Ne znam kakvo hladnjenje imash ali podigni voltazu procesora(vcore) barem na 1,3v. Ne bih preporuchio vishe ako je na fabrichkom hladjenju.
EDIT: Tvoj procesor ima mnozioc 8, shto znachi da sa RAM-om koji radi na 800MHz maximalni klok mu je 3,2GHz.
Stvar je u tome shto FSB ti ne moze biti veci od polovine frekvencije RAM-a, a radni takt procesora se odredjuje tako shto se FSB pomnozi sa mnoziocem procesora. Mnozioc se ne moze povecavati u ondosu na standardni, ali se moze smanjiti, shto tebi nikako ne pomaze.
Ako imash hladnjake na RAM-u trebalo bi da ti moduli lagano dostizu barem 900MHz(kod mene su ishli na 1GHz), ali poshto ti imash plochu sa P43 chipsetom, vece povecanje takta RAM-a ti ne bi nishta znachilo.
Fazon je u tome shto vecina LGA775 plocha ima takozvani FSB Wall na oko 450, a poshto tvoja plocha nije top model, ne verujem da je za nju mnogo drugachije(mozda greshim kada je u pitanju tvoja plocha, ali verovatno je tako).
Tako da, ako imash hladnjake na RAM memoriji podigni radne taktove RAM-a na 900MHz(pogledaj neki GUIDE nije teshko) i onda podigni FSB matichne na 450. Ako nece da se startuje rachunar, smanjuj FSB sve dok ne provalish koji FSB tvoja matichna moze da podnese. E da, za tako visoke FSB vrednosti morash povecati voltazu NorthBridge-a na barem 1,3v mozda i 1,4v. Nisam siguran da li fabrichki hladnjak moze da ohladi E8200 na tim taktovima, ali u svakom sluchaju zelim ti srecu.

Poslednja izmena:
pozdrav i hvala na odg ;)...hladnjak mi je TX3 cooler master,istina ploca nije top model ali mislim da ne bi trebalo da mi pravi problem bar na 3.4 Ghz da odem....memorija je hyper X i ima hladnjak na njemu tkd bi trebalo da ohladi 900Mhz...
e sad napon sam probao do 1.4 i nista od srece,tkd cu morati nesto da smislim novo....nb sa povecao na 1.3v i nista :S mozda ipak sam uradio wall na 3.2 Ghz i bez dalje,imam najnoviji bios tkd nije ni do toga...:S ako ima neko iskustav nek se javi... :)

Nazad
Vrh Dno