Šta je novo?

E7500 ili E8200

combe83

Cenjen
Učlanjen(a)
14.01.2011
Poena
170
INTEL Core2Duo E7500 2.93GHz 1066MHz 3MB - 10.899,00 din
INTEL Core2Duo E8200 2.66GHz 6MB L2 1333Mhz - 9.300,00 din

Da li moze neko da mi objasni koja je razlika izmedju ova dva procesora i zasto je ovaj E7500 skuplji a izgleda mi da je slabiji, to su najnovije azurirane cene.
Hocu da kupim jedan od ova dva pa me zanima vas savet koji da uzmem???

Hvala

verovatno je skuplji zato sto radi na vecem taktu,ali bolje da uzmes e8200.(veci l2 kes,veci fsb,a megaherce nadoknadis oc-om):)

Poslednja izmena:
e8200 je definitivno bolji.... mada ja ne bi uzimao nove nikako

I zato sto su to procesori koji su vec skoro 3 godine na trzistu, znaci na zalasku su svoje karijere.. Za 8850din imas da kupis Athlon X4 640 3ghz, koji ce ih pokidati u svakoj novoj igrici i programu.

I ja bih ti preporucio da uzmes Athlon II X4 640, ako nisi zagrizeni Intelovac.
Jer dobijes 4 jezgra za manje para i samim tim brzi procesor ;)

Logicno je da imas s775 plocu cim gledas da kupis s775 procesor ;)
Ja da sam na tvom mestu iscimao bi se da prodam tu plocu i proc i da uzmem athlon II X4 ;) cak mislim da je phenom II X2 555 brzi od E8200 i jeftiniji je pritom :)
Jednostavno je, ulagati u s775 platformu je bacanje para, osim ako ne nadjes neki core2quad za male pare u oglasima.

Kupi kakav q8200 ili q8300, ako ima pojeftino, malo ga kloknes i vozdrica.
Ja sam sa E8400 presao na q8300 (nasao za 90e nov kod dilera) i u svemu mi radi bolje i brze, pogotovo obrada videa koja mi ide i do 2x brze nego ranije, jednostavno citav sistem lakse dise.

Dakle ovako.... veruj mi na rec... najbolje je da tu plocu prodas. Kupu Phenom II X2 555Be ili 560Be i plocu Msi 770 G45 ili C45. Ploce su 50e a proc. 80e. + sto se u jako dobrom procentu otkljucavaju u X4. Veruj imaces daleko bolju masinu za iste pare!!!!

Evo pogledaj shta sam postavio u jednoj drugoj temi gde je korisnik foruma kluzo sastavljao gaming rachunar na budzetu. On je hteo da stavi E3400, pa su neki argumenti validni i ovde.

Ma batalite se sa LGA 775 procesorima.
Uzmi matichnu MSI 785GM-E51 ili BIOSTAR A785G3 one su 785G chipset shto znachi da za razliku od novih 8xx chipsetova mogu da odkljuchavaju jezgra i stvarno su jeftine za oko 60e, a josh podrzavaju DDR3.
Sad u zavisnosti od budzeta mozesh uzeti:
Athlon II X2 220 ili slichan oni nemaju jezgra za otkljuchavanje - 40e
AMD Athlon X3 445 ili slichan, oni imaju 3 jezgra ovako i jedno moze da se odkljucha - 65e Phenom II X2 545 ili slichan sa 2 jezgra i mogucnost odkljuchavanja dodatna 2 - 65e
Athlon II X4 635 gde nemash shansu da odkljuchash jezgro vec odmah imash 4 jezgra - 85e
Phenom II X3 710 gde imash shansu da odkljuchash josh jedno jezgro - 85e

U sushtini za Phenom II je brzi od Athlon II chak i kada se uzme u obzir dodatno jezgro, a LGA 775 procesori su sa istim brojem jezgra i istim klokom odprilike jednaki(malo slabiji) od Athlon II, pa ti vidi shta zelish da uklopish.
Nemoj da uzimash LGA775 zato shto je to zastarela platforma za koju sigurno nece dolaziti novi procesori, dok kod AMD-a imash neverovatan compatibility novijih procesora sa starim socketima.

Vecina stvari su tachne(sem ovo da ce novi AMD procesori raditi na AM3 socketu), a ti napishi koji procesor imash pa cu ti reci koliko bi odprilike mogao da dobijesh za njega.
Ja sam recimo moj E6750 prodao za 40e, a mozda sam mogao i malo vishe, ali nije ni ovo loshe.
P.S. Ako imash DDR2 ram i ne bi da se cimash sa njegovim prodavanjem i kupovinom DDR3 napishi mi to ovde pa cu ti nacu neku AMD matichnu sa podrshkom za DDR2 RAM memoriju.

Evo pogledaj shta sam postavio u jednoj drugoj temi gde je korisnik foruma kluzo sastavljao gaming rachunar na budzetu. On je hteo da stavi E3400, pa su neki argumenti validni i ovde.

Vecina stvari su tachne(sem ovo da ce novi AMD procesori raditi na AM3 socketu), a ti napishi koji procesor imash pa cu ti reci koliko bi odprilike mogao da dobijesh za njega.
Ja sam recimo moj E6750 prodao za 40e, a mozda sam mogao i malo vishe, ali nije ni ovo loshe.
P.S. Ako imash DDR2 ram i ne bi da se cimash sa njegovim prodavanjem i kupovinom DDR3 napishi mi to ovde pa cu ti nacu neku AMD matichnu sa podrshkom za DDR2 RAM memoriju.

Procesor mi je Core 2 Duo E4500 2,20Ghz i imam 5gb ddr2 rama na 800Mhz, graf: Ati Radeon 5770 DDR5 1GB

Pretpostavljam da imas 2gb+2gb+1gb konfiguraciju ram memorije :) Onda lepo prodas plocu+proc+1gb u kompletu i milina :) (bacis pogled na cene po oglasima i resen problem)

Srecan mi hiljaditi post :D :D :D

Iskreno, ta lista ne valja nizashta.
Mislim tvrditi da je E6750 u rangu sa Athlon II X4 je smehsno.

Ne gledaju se samo rezultati, nego i cenovni rang i koliko se koji procesor isplati u odnosu na svoju cenu i performanse koje nudi.
EDIT: ekшli, nemam pojma. Bar se okvirno moze videti di je koji procesor...

Poslednja izmena:
Lično, više mi odgovara AnandTech-ov prikaz, pruža daleko više mogućnost da se sagledaju i uporede default mogućnosti procesora u skladu sa prevashodnom namenom kompjutera ( htedoh da napišem "u skladu sa potrebama korisnika" pa sam se predomislio - iskreno mnogi korisnici ni ne znaju koje su im trenutne i perspektivne potrebe u periodu korišćenja).
Ono što pregled ne uzima u obzir je OC potencijal i odnos cena/performance ali bi i jedno i drugo verovatno bilo nerealno očekivati od jednog sumarnog pregleda.To su ipak parametri koje korisnik mora sam dalje iznalaziti i upoređivati.

Nazad
Vrh Dno