Šta je novo?

E7200 OC fails?!?!

Thierry Henry

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
02.11.2007
Poena
259
7200 sa box cooler-om probam stavio sam na vcore 1.2, multi 9,5 x 340, RAM na 850 i povecao malo PLL,SB za po jedan podeok i opet posle 20-tak sekundi fail i u Orthodoxu, OCCT i Prime95.Nije mi jasno uopste zbog cega.VID je malo veci 1.2 nego ljudi koji sam citao ovde koji imaju 7200.Saveti?

Ok sa default vcore prolazi testove na 3050Mhz,znaci 9x340. Idem da probam dokle moze sa default vcore .

Poslednja izmena od urednika:
Sa Ultrom ili sa box-om?
Ako na boxu stavim 1,35 napon temps ce leteti u nebo.Trenutno sa default naponom idle 37c i load 58c i sve to na samo 3050Mhz.
Gledam nesto ove coolere ne bih pushpin me nervira jako inace bi uzeo Vendettu2, nego nesto razmisljam ova Noctua NH-U12P je cini mi se veoma dobar cooler cena 75$ sa taxom malo mnogo Vendetu2 imam za 53$ hmmm

Sa Hyper212, Box nisam ni probao ;)
Vendetta2 je odlichan kuler i odlichno bi hladio tvoj CPU, na def naponu sa BOX-om sam probao kod druga 9.5x333 i bez problema je radilo ;)

Meni E7200 radi na 3400Mhz znaci 360 x 9.5 na box-u sa naponom od 1.216 V

Ali sam stavio box od E4400 znaci onaj sa bakarnim jezgrom

Poslednja izmena:
Evo uspeo sam 3,2 na def naponu sto je ok.Videcu onda da uzmem ili taj 212 ili Noctuu ovu a mozda na kraju i isprobam Vendetu2 sa ovim glupi pushupovima :d

Hmmm... Mene jako zeza E7200 sto se tice OC-a :wall:
Ne znam da li je zbog ploce ali nikako nece da saradjuje....
Jel imao neko slican problem / kombinaciju hardware-a?

Hvala.

Ja sam imao e7200 na ASUS P5Q plochi i izvlachio je 450FSB-a pri 1.37 naponu. Dok npr. na DFI Lanparty P45 plohi nisam mogao prei 400FSB. Al bar shto se mog primerka tiche, da bi se klokovao treba mu napona inache nije hteo da se druzi.

OK, znaci da mu rokam napon onda? :)
Posto zaista ne znam sta drugo vise da radim...

Ako imash iole bolji hladnjak onda probaj na oko 1.35v da stavish pa ces videti
Moj je ulazio u Win na ~4.25ghz sa 1.42v al nije bio stabilan. Preko 1.30 je radio na 3.8 al se tek stablizovao na 1.36v.

Ako imash iole bolji hladnjak onda probaj na oko 1.35v da stavish pa ces videti
Moj je ulazio u Win na ~4.25ghz sa 1.42v al nije bio stabilan. Preko 1.30 je radio na 3.8 al se tek stablizovao na 1.36v.
Malo ot. @activated1 Vidim ti u potpisu E8400 @3750 MHz sta te zeza pa nisi mogao na @4 GHz ?

Poslednja izmena:
Znaci sa p5q pro bi islo na 4 GHZ bez problema?

Da, možeš očekivati nešto oko 4 GHz sa tom pločom ;)

activated1 je napisao(la):
Mozda chak isa P5Ql-E samoje pitan je koliki FSB moze da izvuche.
Baš tako ;)
Totalno je diskutabilno šta bi se desilo sa tim modelom...ja nisam uspeo da izvučem više od 410 FSB za Quad CPU, dok je Dual Core išao na 430 FSB-a...i ni makac više...

Poslednja izmena:
Hmmm... Mene jako zeza E7200 sto se tice OC-a :wall:
Ne znam da li je zbog ploce ali nikako nece da saradjuje....
Jel imao neko slican problem / kombinaciju hardware-a?

Hvala.

Ja moj E7200 nisam mogao da mrdnem sa default-a dok nisam fleshovao bios na ploci (bila ver. F3 a najnovija je F9), sad mogu da radim sa njim sta hocu. 24/7 radi na sasvim dovoljnih 3.0GHz (7.5x400), a naravno moze mnogo vise

E7200 radi na 333 * 7.5 bez dizanja napona na GA EP31 ploci.

@ Zak81 - da flesovao sam BIOS na F9, posto nisam mogao da instaliram graficku dok to nisam odradio.... hehe kazu da je ploca ekstra a imam samo neke zeze za njom :)

Mada, nisam isao sa naponom preko 1.00v, nemam sad vremena al cim nadjem probacu sa 1.35 ,)

Preko 1V? pa njemu je default 1.125v :D

Zar nije 1.15? :trust:

Gigabyte ploce imaju dosta veliki VDrop, Ja sam za mojih 3.0GHz stavio napon na 1.18xx (u biosu) a cpu-z pokazuje 1.15 idle a pri opterecenju 1.136

Poslednja izmena:
A koja je svrha 7.5x333 time se chak obara klok, tako da nije nikakvo chudo da radi na default naponu :D

Podigo sam magistarlu malo.:smoke:
Napon je 1.165 def, nisam ga overklokovao nema potrebe za sad.

Podizanjem magisrale na 333 dobio sam oko 1000 bodva vise u 3dmarku06, koliko je realno ubrzanje nemam.

Poslednja izmena:
Dodjoh do 3,3Ghz sa default naponom sto je super pri temps 37 idle i load 60c.Sad cu da gledam ovu Noctua NH-U12P necu ipak Vendetu 2 i onda idemo dalje sa OC.

Dodjoh do 3,3Ghz sa default naponom sto je super pri temps 37 idle i load 60c.Sad cu da gledam ovu Noctua NH-U12P necu ipak Vendetu 2 i onda idemo dalje sa OC.

Si siguran da ti je napon na default-u? Ako si stavio na AUTO u biosu onda se napon sam dize shodno overkloku pa i vise nego sto treba

Si siguran da ti je napon na default-u? Ako si stavio na AUTO u biosu onda se napon sam dize shodno overkloku pa i vise nego sto treba

Pa siguran sam sto pitas? Bavim se vec time malo duze ipak znam razliku izmedju auto i manual hvala na pitanju.Mrzi me da kacim CPU-Z.

Pa siguran sam sto pitas? Bavim se vec time malo duze ipak znam razliku izmedju auto i manual hvala na pitanju.Mrzi me da kacim CPU-Z.

Ma ne moras da kacis cpu-z, pitam iz dobrih namera tj. da se ne bi nesto zeznuo. 3.3Ghz na default naponu je super, moj nece verovatno zbog velikog Vdropa ploce.

Ma nema frke nego i moja je imala veliki vdrop pre bios-a 1013 a sada je sve kako treba sa Load line calibration.Sto drzis na 3.0Ghz sa HyperTX2? On mora da moze vise jer sam ga ja imao na e2180 i dobar cooler stvarno isao sam na 3,45Ghz.Ali me nervira taj pushpin pa cu verovatno da uzmem Noctua NH-U12P kad bude na popustu jer je sad 60$ plus tax-a znaci negde oko 68$.

Drzim ga na 3.0GHz jer mislim da je to sasvim dovoljno i ekvivalentno mojoj sadasnjoj konfiguraciji (grafickoj, memoriji...) tj. "stedim ga" za neke buduce poduhvate, kad bude trebao da gura neku jacu graficku...:D

Nazad
Vrh Dno