Šta je novo?

E7200 OC fails?!?!

Na box-u meni dosta. CPU na 1.3vcore.:banana:

Prilozi

• 3500mhz.jpg
    3500mhz.jpg
    331.6 KB · Pregleda: 107
Kupio sam Gemini II i podigao proc na 3.2GHz (8x400) max temp pod Orthos-om 50°C a idle 39°C, napon 1.18xx a to je sve za 1°C manje nego na 3.0GHz (7.5x400) sa CM Hyper TX2

ja sam moj E7200 sa box kulerom podigao na 3.16ghz i sve mi radi super.Brzina obrtaja kulera je ista,temperatura se povecala za 2c i nisam dizao napon,Tako da boh ti preporucio da stavis fsb na 333 i ostalo ostavi sve na default.

Evo nabudzio sam ovaj Xigmatek HDT S1283 i temps su odlicne idle 34-35c a load 52c samo ne znam sta me zeza ide do 3.6Ghz sa 1,3vcc i preko toga nece ni da cuje:mad::mad::mad:.
Probao ovakva podesavanja:
3.8Ghz 9x423 ili 9,5x400

CPU VCore=1.38V
FSB Termination=1.300V
NB Vcore=1.40V
SB Vcore=1.05V
Memory Voltage=2.200V
Run for 30 seconds

CPU VCore=1.4V
FSB Termination=1.300V
NB Vcore=1.40V
SB Vcore=1.05V
Memory Voltage=2.200V
PLL voltage 1.50
Run for 10sec

Probao sam ja i sa manjim multijem ista stvar.Fleshovao sam BIOS na 1202 i kad budem imao vremena ponovo cu da testiram. Izgleda da ovaj CPU sa ovim 1,2 VID-om ne moze bolje ili pak moze ali na vise od 1,4v sto ne bih da radim nema potrebe za 200Mhz.Malo sam razocaran:S: jer sam dzabe uzimao cooler ovako je islo sve i na stock-u samo sto su temp isle do 68 sto je ok u neku ruku.

Polako... :)

Koliko mi preporučujete sa BOX hlađenjem da idem max u FSB-u, množiocu, i naponu?
Da bude stabilno, i bez velike temperature...

Trenutno (333x9) mi retko ide preko 38, pod opterećenjem.

Poslednja izmena:
Na boxu i to je dovoljno nego bolje skupi pare za neki bolji cooler.

Polako... :)

Koliko mi preporučujete sa BOX hlađenjem da idem max u FSB-u, množiocu, i naponu?
Da bude stabilno, i bez velike temperature...

Trenutno (333x9) mi retko ide preko 38, pod opterećenjem.

Pa moj je isao na 3,5Ghz ali sa temps do 68c ako ti to odgovara, mada ne mora da znaci mozda ce tvoj imati manje temps.Probaj 347x9,5 trebalo bi da radi.

366x9 = 3.3GHz trenutno...
Napon sam stavio na 1.32V.

Sa ovim naponom neće da ide preko 3.3 (mislim, sa 1.3V nije radilo stabilno ni na 3.3GHz), možda trebam za veće brzine i memoriju da dižem... Ili samo napon na procesoru pojačati još.
Za sada ću ostaviti ovako...

Poslednja izmena:
Pa koje su ti temperature sada na 1,32vcore?

Probao bih da ga poteram i na 3.6GHz, samo je pitanje koliko će se grejati sa BOX hlađenjem..., i koliko će struje još biti potrebno...

btw, ako idem na 3.6GHz, moram da dižem i napon memorije, itd...?

Poslednja izmena:
Pa zavisi ovaj moj se grejao kao lud na 3.5 je isao do 68 a gladan je napona bas.
Mislim da ne moras da dizes napon memorije, koju imas memoriju?
Temps su ti odlicne sa box-om.

Poslednja izmena:
Klokuj slobodno sve dok su temperature ispod 70c jer nije zdravo da prelaze preko.

Koliko ovom mom treba za 3,8Ghz 1,42vcore ulazi u Win i sa manjim naponom ali puca u svim zivim testovima i to nakon par minuta.Za divno cudo radi u svim igrama:d:d:d Neka radi dokle radi pa posle kupim neki drugi.Koliko vidim ovaj 5300 ubi ovog mog jadnog:D
Mozes ici do 70 na boxu sta znam vidjao sam testove ljudi idu do 85c :smoke: i to im je sve kao normalno,dokle radi radi pa uzivaj batice!

kakva ti je ploca po pitanju vdoopa i vdropa? Moguce da je to ono shto ti chini CPU nestabilnim. Moj je IDLE imao 1.38v, LOAD 1.36 i bio je stabilna na 3.8. A ulazio je u windows na 4.27ghz na 1.42v al naravno ni S od stabilnosti.

To sam baš hteo da pitam, koliko ovaj procesor može da se greje.
70 mu je OK (pod punim opterećenjem)?

A cime gledas temperature? Koristi realtemp 3.0 ili zadnji core temp. Meni bios pokazuje oko 50 pod punim oterecenjem a real temp do 59.

kakva ti je ploca po pitanju vdoopa i vdropa? Moguce da je to ono shto ti chini CPU nestabilnim. Moj je IDLE imao 1.38v, LOAD 1.36 i bio je stabilna na 3.8. A ulazio je u windows na 4.27ghz na 1.42v al naravno ni S od stabilnosti.

Pa ima prilican vdrop sad je na 1,42 vcore a u CPU-Z mi pokazuje 1,408 idle, load sigurno manje ali kao sto kazem cim ga testiram puca a ulazi u Win pri dosta manjim voltazama i igre su bile ok koliko sam imao vremena da testiram nekih sat i po u COH.

Morao sam da vratim na default zbog mrtve greške u Visti, "Display driver nvlddmkm stopped responding, but has succesfully recovered."
Ne mogu da verujem koliko ljudi ima problem sa ovom greškom, glupa Vista. :mad:

XP ili W7 moram da stavim...

Poslednja izmena:
Prihvatio sam tvoj savet Activated i juce odradio pencil mod na mojoj ploci i sad sam uspeo 3,6ghz na 1,28vcore sto pre nisam mogao ni za 3,5Ghz.Tako da sada pici na toj frekvenciji a usput sam malo i ocistio kuler i aplikovao pastu.Vrlo lak mod a vise nema pada napona:banana:
Nesrulz brisi tu Vistu ocaj je...:D

Pa pazi ja imam 4 sistema i sve mi pomalo treba:D
Glavni mi je XP 32bitni, ali trenutno se zanimam najvise sa Win 7 svidja mi se kako brzo radi ova beta je brza od XP-a mogu ti reci.Vistu imam ali je nisam palio dugo jer me nervira a imam jedan XP samo za igre koji optimizovan i veoma brz.
Tako da sta god mi treba samo F8 i picim, nema dual boot-a i ta sr*** jer se tu uvek nesto sj***.

Nazad
Vrh Dno