Šta je novo?

E71 ili E66?

radulle

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
630
Pitanje je sad... Kakva su iskustva, koliko vidim telefoni su skoro pa identični...

Koliko vidim nisu ni slichni... Ako prichamo o Nokia modelima.

Koliko sam ranije gledao E71 i E66 su identicni po mogucnostima ali upakovani u razlicto pakovanje, tako da se sve svede koja je forma tebi korisniija. Ja bih uzeo E71 jer imam E61 kojim sam zadovoljan, tako da ce najverovatnije e71 biti moj sledeci telefon.

koliko kapiram e66 ima i accelerometar sto je vise zabavno nego zaista korisno. inace na papiru su po funkcijama potpuno identicni...da, nisam 100% siguran da E66 moze da etituje office dokumenta (word, excel, p.point)
znaci stvar afiniteta....
e71 mogu samo veoma toplo da preporucim!

evo koristim vec dve nedelje e71 i prezadovoljan sam. qwerty tastatura je odlicna, ekran dovoljno velik (iako je manji od e61), symbian napokon glatko ide :) a i ne volim slide telefone. a i najbitnije e71 ima bateriju od 1500mAh, a e66 od 1000mAh

Pa... U prilici sam da biram izmedju ova dva modela a u opticaju je i Samsung G810 (jest da ima bolji zvuk i kameru, ali navikao sam se a Nokiu tako da njega najradije ne bih...

Stvar koja me zabrinjava kod E71 je da li moram da koristim obe ruke za kucanje, koliko je tesko privici se na QWERTY/Z tastaturu

E sad, ono sto me najvise interesuje je da li se moze na E71 kucati bezvbedno jednom rukom dok se vozi bicikl... Ovim podrazumevam lezanje u ruci, ispadanje mobilnog i tako to...

moze i sa jednom rukom, ali malo teze pogotovo ako imas sitnije sake (prste). mada sa dve je pravo uzivanje i mnogo brze otkucas text.

e sad ne znam kliko je bezbedno kucati poruku dok vozis bicikl na bilo kom mobilnom :)

jasno da zavisi od softwarea a ne od telefona...zato sam se i pitao da li je to neka od razlika posto sa e66 nisam imao kontakta.
prelazak sa e51 na e66 i nije neko poboljsanje...osim ako ti ne smeta da pored telefona nosis i gps modul...ajde ono kao malo udobniji ekran. oba imaju slicne preformanse...inace integrisani gps moduli obicno losije rade od ne integrisanih. brze lokuju satelite....
e71 radi i kao gps i kao agps, naravno daleko brze lokuje satelite u agps varijanti, ali onda koristi mrezu sto malo kosta....ali i u gps varijanti kad posle par minuta "uhvati" satelite sasvim lepo radi.

E71 без размишљања

E71 је мој следећи мобилни, само да му цена падне (што ће потрајати).

Kод мене нема дилеме између E71 и E66. E71 има језиву батерију, тако да :)...

koje su jos prednosti e66 u odnosu na e51?

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone2=2426&idPhone1=2106

Е66: 2,4" екран, акцелерометар, 128 vs 96 MB SDRAM (код Е51), 3.15 MP камера са аутофокусом и блицом, VoIP, уграђен GPS рисивер. Зато је и 200 евра скупљи.

То је онако с ногу :wave:.

I E51 ima preinstaliran VoIP klijent.

evo koristim vec dve nedelje e71 i prezadovoljan sam. qwerty tastatura je odlicna, ekran dovoljno velik (iako je manji od e61), symbian napokon glatko ide :) a i ne volim slide telefone. a i najbitnije e71 ima bateriju od 1500mAh, a e66 od 1000mAh

Plz. kazi mi koliko baterija traje u praksi i sa kakvim korišćenjem, kakve su fotke i kakav je net browser. Kakav je taj GPS Nokia Maps, da li vredi ili treba nešto drugo instalirati. Tnx.

Radule pogledaj: http://www.youtube.com/watch?v=Mb0lCYJy7aM&feature=user

Poslednja izmena:
Plz. kazi mi koliko baterija traje u praksi i sa kakvim korišćenjem, kakve su fotke i kakav je net browser.
Види, батерија је иста као у Е61, а то у стварности значи 4-5 дана умереног коришћења.
Фотографије - ништа спектакуларно.
Нокијин интернет браузер је одличан ,).

Review:
http://www.gsmarena.com/nokia_e71-review-266.php

I E51 ima preinstaliran VoIP klijent.
У праву си. Моја ненамерна грешка. ;)
VoIP over WLAN

3 dana baterija... slusam muziku, internet onako proveravm mail, ponekad na forum, razgovora imam dosta i sms malo manje. fotografije su onako srednje zalosno, n73 carl zeiss mi je pravio lepse slike, ne znam samo kakav je to autofocus kada mi odmax okine sliku, kod n73 se videlo ono da fokusira i onda okine. sto se tice web browsera, ok je brzi i pregledan, ali vise koristim operu mini :)

3 dana baterija... slusam muziku, internet onako proveravm mail, ponekad na forum, razgovora imam dosta i sms malo manje. fotografije su onako srednje zalosno, n73 carl zeiss mi je pravio lepse slike, ne znam samo kakav je to autofocus kada mi odmax okine sliku, kod n73 se videlo ono da fokusira i onda okine. sto se tice web browsera, ok je brzi i pregledan, ali vise koristim operu mini :)
za fokus imas jedan taster koji pritisnes(zaboravio sam koji) pa onda okines,tako sam barem procitao pre neki dan na nekom forumu...
Pa... U prilici sam da biram izmedju ova dva modela a u opticaju je i Samsung G810 (jest da ima bolji zvuk i kameru, ali navikao sam se a Nokiu tako da njega najradije ne bih...

Stvar koja me zabrinjava kod E71 je da li moram da koristim obe ruke za kucanje, koliko je tesko privici se na QWERTY/Z tastaturu

E sad, ono sto me najvise interesuje je da li se moze na E71 kucati bezvbedno jednom rukom dok se vozi bicikl... Ovim podrazumevam lezanje u ruci, ispadanje mobilnog i tako to...
a jesu u opticaju jos dva SE modela?;)

Poslednja izmena:
Radulle: Ali vozi kola ;)

Nego, mogu li se nabaviti sluške 2,5 mm za E71?

Poslednja izmena:
nabavi adapter za 3.5mm....
u pakovanju dobijas sluske za 2.5mm

У праву си. Моја ненамерна грешка. ;)
VoIP over WLAN

Može i preko 3G, ali samo preko Telenora, a i to ne radi uvek da možeš da ga okarakterišeš kao "upotrebljivo" :( (problemi sa latencijom i upload-om)

Evo, iz prve ruke...Zena dobila e66, ja sam sebe obradovao sa e71 (logican sled posle e61, pa e61i)...Meni licno vise odgovara qwerty i istina lepsi mi je e71, ali generalije, isti djaFo.

Jos jedan glas E71.
Koristim ga od pocetka avgusta i stvarno je odlican telefon.
Tastatura je odlicnog kvaliteta (kao i celokupan telefon), treba malo privikavanja, ali ne previse. Telefon je i napravljen da bi mogao da se koristi i cak otkuca i poruka jednom rukom (meni uspeva :) ), ali naravno pravi efekat se dobija koriscenjem obe ruke.

Pozz

Nema razlike u realnom radu, iste je rezolucije! Ja sam se navikao posle 10 minuta i ako sam e61i koristio dve godine.

Jos samo da kazem jedinu zamerku koja se odnosi na gumene poklopce sa leve strane koji zatvaraju usb i slot za microSD! Ali neverovatno je brz i baterija je brutalno dobra!

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno