Šta je novo?

e6850 preko 600@AIR

ja gledam,vidi Montoja,ne prati na casu,umoran ili sta vec :) ne gleda slike sta mu govore ;)

vrlo dobro znas koju plocu imam i nemam razloga da je modujem :p
gledaj dobro moje skrinove,sve se lepo vidi,nista se ne krije,a ono sto se ne vidi napomenem :D

:wave:

nisam obratio paznju na zadnji skrin profesore :)
da si postavio u prvom postu nebi bilo ni pitanja kad znamo da je pll bitan za visok fsb cpua

Poslednja izmena:
nisam obratio paznju na zadnji skrin profesore :)

hvala na unapredjenju :)

da si postavio u prvom postu nebi bilo ni pitanja kad znamo da je pll bitan za visok fsb cpua

to nisam ni ja znao....prvo sam stavio sve dosta poviseno,a kad je bilo vremena,onda sam spustao da vidim sta je sve potrebno za fsb preko 600

i to me je najvise zacudilo :trust:
skoro svi preko,koji su terali spi preko 600, su modovali asuse i pll do skoro 2,5v
mada max fsb od 690 je i dalje na dfi LP p35,za koju i dalje ne postoji pll mod i izgleda da taj napon i nije bas potreban :trust:

pa imas u biosu opciju "SB Core/CPU PLL Voltage" i podesen je na 1.75v ;)
max je 2.15v,sto je sasvim dovoljno da ovaj cpu,naravno na DI, na ovoj ploci ode preko 650 FSB,a naravno i da izvrti spi1m@645fsb x6 sa mojim ramom na cl5...mozda bi sa Dekarinim otisao jos vise :trust:

bas me interesuje dal bi mu ista znacilo 3v,sto pruzaju nove x38 ploce...ili mozda fsb voltage koja ide do 1.9v....voltaze cpu na 2.4v,rama 3,4v itd :D:D:D
mislim,ove voltaze mozda i mogu da zapale komponente,ali i opet razmisljam,ne bi ih stavili da ne znace nesto....na vazduhu verovatno mogu i da zapale nesto,ali kad su ekstremni slucajevi hladjenja tu,kao sto su di ili ln2,mozda i znace nesto,videcemo :trust:

sa tim naponima ode i ploca i cpu i memorija,pa steker sa strujom,a na kraju i cela faza :D:D:D

Poslednja izmena:
visok (preko 2v) pll po mom misljenju nema uticaja na fsb proc-a, mozda ima uticaja na max oc, mada i za to cisto sumljam.

e6850@VID+365mv
606.7x7=4247.1MHz

Spi32M=11min 12.890s

12° ambijent temperatura , neko to rizukuje upalu pluca :)

bravo odlican rez !

Nazad
Vrh Dno