Šta je novo?

E6750 Oc

Abraksas

Slavan
Učlanjen(a)
25.08.2007
Poena
319
Prvo pozdrav svima vec dugo čitam ovaj forum ( baš dugo ) pa reših da malo i učestvujem

trenutno mi E6750 radi stabillno na 3.2 GHz prošao 14 sati ( stavrno me mrzelo više da čekam ) Orthos testa Small FFTs - stress CPU i Blend - stress CPU and RAM startovanih istovremeno

SIDE EFFECTS: koristim STOCK iliti fabrički kuler tako da mi buka proizvedena brzinom od 3000 rpm smeta ima li neko neki dobar predlog za cooler,osim modovanih i vodenih, razmišljam o Spire Fourier III pa ako ga neko ima nek postuje par hvalospeva ako zaslužuje ;)

SP606B3.jpg

Hyper TX.

Mnogi su pazarili i svi su zadovoljni. Ja medju njima. Smanjuje buku totalno, a primeten je i pad temerature.

Hyper TX.

Mnogi su pazarili i svi su zadovoljni. Ja medju njima. Smanjuje buku totalno, a primeten je i pad temerature.

Hvala uzeto u obzir mada ako cifre ne lažu ....

CoolerMaster Hyper TX

Socket Type Intel LGA 775/ AMD K8/ AM2
Heat Sink Dimensions 90 x 44 x 136.5mm
Heat Sink Material Aluminum Fin/ 3 heat pipes/ Copper base
Fan Dimension (W / H / D) 92 x 92 x 25mm
Fan Speed 1800 R.P.M.
Fan Airflow 41.76 CFM
Bearing Type Long life bearing
Fan Life Expectancy 40,000 hours
Fan Noise Level (dB-A) 22dBA
Connector 3 pin
Weight 482 g
Voltage 12 V

Spire Fourier III

Heat sink : 137×126×104 mm (l × w × h)
12VDC Fan : 120×120×25 mm
Bearing Ball bearing
Rated speed 1500 RPM +/-10%
Rated power 3.0 W
Noise level 16.0 dBA
Air flow 52.05CFM
Current 0.25 A
Life hours 50.000
4 Thermally Improved Heat-pipes
Copper based Heat-sink
Connector 3 Pin, mainboard

Uzmi nesto od boljih vazdusnih coolera i javi ako bude procesor stabilan na 3.6ghz.

Uzmi nesto od boljih vazdusnih coolera i javi ako bude procesor stabilan na 3.6ghz.

Oćem

da dodam za sada mi na 3.4GHz radi stabilno 2 sata Orthos-a mada diže mnogo temperaturu 67 - 68 full load Vcore 1.34 i dalje stock cooler za 2 dana dolazi SPIRE FOURIER III a za 7 dana iz Italije AS5

AS5_big_blue1.jpg

Poslednja izmena:
svaka preporuka za HyperTX..
mada nije mi jasno zashto chekash pastu iz italije kad ima da se kupi i u Bg-u?

Ovako je ne plaćam :) a i nisam znao da ima u BG

hvala za preporuku .... probaću i jedan i drugi ... pa ću postovati rezultate

Ipak vas poslušah pa uzeh CoolerMaster Hyper TX 2 (prvi stigao), iskreno hvala na savetima - prezadovoljan sam OC 3.4 stabilan temperatura oko 50 - 52 stepena što je odlično

dodatak:

Stabilno na 3.6 samo izlazim iz normalnih granica sa voltažom memorije i procesora ( Vcore 1.5 RAM 2.15 ) temperatura maksimalno 62 - mada danas je baš hladno napolju * gde li ode leto :D *

dodatak 2 :
Kad sam rekao temperatura maksimalno 62 mislio sam pod opterećenjem Orthos dva puta pokrenut u isto vreme CPU test i BLEND test, ah da temperatura merena sa Asus probe 62, Core Temp kaže 46 46

Poslednja izmena:
pusti intel TAT on jedino moze propisno da zagreje CPU, Orthos je buranija za grejanje ;)

TAT nakon sat vremena prženja 63

Temperatura je odlicna, mozes i do 70... a sto se tice ocitavanja, probaj sa poslednjim Core Temp-om, v0.95.4. Posto ti ovako prijavljuje nisku temperaturu, verovatno imas G0 stepping, a tek sa ovom verzijom se ispravno ocitava.

Abraksas: temp ti je dobar, i slobodno koristi novi CoreTemp 0.95.x Everest 2007 Ultimate Edition duild 4.10.1076 beta , SpeedFan 4,32.
Evo moj temp
http://www.nesal.com/pr/oc/temp1.jpg sa BOX coolerom.

Temperatura je odlicna, mozes i do 70... a sto se tice ocitavanja, probaj sa poslednjim Core Temp-om, v0.95.4. Posto ti ovako prijavljuje nisku temperaturu, verovatno imas G0 stepping, a tek sa ovom verzijom se ispravno ocitava.

100 % si u pravu spinoć sam skinuo novu verziju i sad su slične temperature u "punom naporu" IDLE = se razlikuje od aplikacije

@rootxd

O D L I Č N O :)

Evo je i sličica .... samo je voltaža malo jaka za 24/7 ...... :sceptic:

Prilozi

• scrn.JPG
    scrn.JPG
    250.3 KB · Pregleda: 141
Evo je i sličica .... samo je voltaža malo jaka za 24/7 ...... :sceptic:
Nije uopste... uvek gledas procentualno, a posto je tebi default voltaza 1.35V, digao si napon za ~10% (verovatno ti je malo pao napon pri pokretanju Orthos-a)... sto je nista.
Mozes do 15-ak posto za svaki dan, eventualno 20%.

1.5 V dodje oko 12 % nešto malo manje a Orthos izdržao 12 sati testa ..... temperatura ne prelazi 63 smatram da je ovo stabilno na 3.6 :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno