Šta je novo?

E6700 + vista 64-bit

filipos

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
725
Masina je iz potpisa

procesor radi na 10x350=3500mhz, napon 1,45v (vdrop 1,4 u windowsu)

memorija radi na 700mhz, latencije su 5-5-5-15, napon 2,2v

temperature su 30c idle mereno everestom (ukljucen speedstepping ili kako se vec zove)
a u full temperatura je 63c (orthos).

Da li ima mesta za dalji oc?

Prilozi

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    186.9 KB · Pregleda: 174
Da li ima mesta za dalji oc?
moras sam da proveris,
dizi napon za CPU ako treba i dizi FSB naravno
sto ti ortos radi samo nekoliko sekundi? tacnije 7?
i memorija na def. ti je 800 a ti je drzis na 700
dizi bre tog ocz-a a crucial za pocetak izbaci pa vidi

Poslednja izmena:
pa sada moras da dizes malo voltazu

Uff, zar je bilo potrebe za ovim thread-om, tj. koja je poenta ovog thread-a. Vista 64bit se samo u naslovu spominje, a koliko vidim samo te oc intersuje, gde niko sem tebe u threadu od 7 postova ne zna sta želiš. Pitanja, koliko ima mesta za oc na tvojoj masini su toliko nemuesna, iz razloga jer na benchu imas jedno 20 tema sa istim CPU-om. Sta ti je ono gore nekoliko sekundi ortosa sa kojim si testirao memoriju, mislim sta reći? :)
Savet!
Postavi određeni set up ovde u ovoj sobi, znači klokovi, naponi, temperature, hlađenje itd.
Zatim provrti test procesora na ortosu jedno sat vremena a ne memorije, pa onda kad to sve okačiš možemo da diskutujemo, za sta ima mesta. ;)

Poslednja izmena:
@Space

Na slici koju sam postavio, ta podesavanja su stabilna. Ortos sam vrteo jutros. Mrzi me da vrtim ponovo.

U biosu, napon za memoriju je 2,2v, latencije 5-5-5-15
Napon za procesor je 1,45 setovan u biosu
Kuler je gemini II (temperatura u orthosu maximalna 64C)

@Space

Na slici koju sam postavio, ta podesavanja su stabilna. Ortos sam vrteo jutros. Mrzi me da vrtim ponovo.

U biosu, napon za memoriju je 2,2v, latencije 5-5-5-15
Napon za procesor je 1,45 setovan u biosu
Kuler je gemini II (temperatura u orthosu maximalna 64C)

Kad okačis slike diskutovaćemo, ovako je bez veze i nepovezano. Na kojem podesavanju otrosa si vrteo testove, kao na slici?
Koliko vidim CPU ti je B1, i nema sanse, ali nema sanse da je na 3.5 GHz taj cpu posle samo jednog sata 64C mora da ima veću temp od te.
Stoga pokrenes Small FFTs-Stress CPU i okači slike sa naponom, core tempom i temp ploče, sa dva CPU-Z prozora, u suprotnom mislim da će većinu da mrzi da ti odgovara.

Space evo screen posle 1 sata mucenja ortosom.

Kuler je gemini II, sa dve 12-ice coolermaster

Odlično, uff ali aj okači dve temparature core temp i PC Wizard 2008, mislim prođe ceo dan tražeći od tebe sama da ti se nađe optimalna disipacija uz voltažu, za naradni veći klok, a sve to uz određeni FSB.
Primera radi od 1.46V do 1.50V CPU bi trebalo da radi na 3.6GHz, ali ako Core temp u full loadu prelazi 85C to nije preporučljivo za svaki dan. Znači okači sliku sa 15min ortosa (na setovanju sa na 3.5) na kojoj će biti i core temp i Wizard 2008, a zasto, pa pogledaj sliku dole.

Prilozi

• ufff.jpg
    ufff.jpg
    168.9 KB · Pregleda: 117
Evo sa core tempom

Aj recimo da nema razlike, i da nisam rekao da mi istovremeno okačis oba programa, radi poređenja ali ajde, uff ko da sam španac i ko da pričam albanski.

Znači driš se 10 množioca i ručnog podešavanja FSB voltaže. Najbolji način je da prvo spustis množilac na 7 x 360 MHz i ne dižes voltažu CPU-a. Posle toga tretiras ortosom samo ram i FSB tako sto spustas voltažu za FSB i NB na najmanje moguće voltaže i posle ako ortos ne prođe samo povećavas istu. Kad utvrdis najmanju vrednost voltaže za FSB i NB na tome ostanes i ides na voltažu CPU-a i podižeš množilac na 10. Voltaža sa kojom krenes da tretiras CPU neka bude 1.44V, ako test ne prođe onda ides korak po korak, tj. povećavas voltažu dok ne dođeš do željene.
Dva saveta.
Prvi se odnosi na gemini koji ima lose vešanje, pokušaj da meris temperaturu u položaju kućišta u kome stoji, zatim stavi vodoravno kućište, tj, da leži i onda prati temp, u 99% slučajeva gemini ne stoji kako treba.
Drugi savet se odnosi na množilac, uvek se drži 10 množioca, zbog temp severnog mosta koji je tik uz CPU i koji dodatno može da poveća istu na procesoru, tj. sa manjim klokom FSB-a manji napon je potreban za isti samim tim i temp istog će biti manja ;)
Javi sta si radio.

Poslednja izmena:
Posle toga tretiras ortosom samo ram i FSB tako sto spustas voltažu za FSB i NB na najmanje moguće voltaže i posle ako ortos ne prođe samo povećavas istu. Kad utvrdis najmanju vrednost voltaže za FSB i NB na tome ostanes i ides na voltažu CPU-a i podižeš množilac na 10.
pretpostavljam da je ovo blend test?
ili?

@ *P*A*B*L*O*
skinuo verziju koja radi. Ne znam tacno odakle, ali cim dodjem kuci postavicu za download

@spacemaster

Probao sam na 360fsb ali bezuspesno. Jer i kada vratim mnozilac na 7 opet mnozilac u winu radi od 6 do 10 (u biosu cpu features sve je iskljuceno)

Poslednja izmena:
Pa povećaj za korak mch i vfsb mem ne diraj preko 2.25v i to je to, znači povećavas dok ne nađes stabilan FSB.

Povecao sam mch i fsb za korak na 1,4 memorija je na 2,2v (to mi je max u biosu) podigao sistem na 360x10 i orthos je pukao posle 3, 4 minuta. Napon na procu je ostao iz biosa 1,45v.

Da li da oslabim latencije, sta da radim?

Povecao sam mch i fsb za korak na 1,4 memorija je na 2,2v (to mi je max u biosu) podigao sistem na 360x10 i orthos je pukao posle 3, 4 minuta. Napon na procu je ostao iz biosa 1,45v.

Da li da oslabim latencije, sta da radim?

FSB ostavi na toj vrednosti napona, MCH postavi na 1.5V, a napon procesora podigni na 1.5V u BIOSU, ako prođe test onda korak po kora samo spuštaj vrednost napona procesora, dok mu ne utvrdis onu minimalnu koja će da ti završi posao.

Poslednja izmena:
@filipos

Posto vidim imas 4GB u sistemu pod vistom jeli problem da za jedan kratak test stabilnosti na 3.6 izvadis 2 GB i odradis Orthos test prvo samo sa 2GB posto ti je CPU ES i B1 revizija postoji mogucnost da nece da isprati rad 4GB na tolikoj frikvenciji :)

Ajde probaj to na 3.6 pa nam javi

Nebi skodilo da se skoncentrises prvo na ispitavanje maksimalnog takta prije negoli se skoncentrises na latencije i takt memorije zato i Ram delioc prvo na 1:1

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno