Šta je novo?

e6600 + TT BT

• Začetnik teme Začetnik teme staxm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Bravo momci, jedino mi nije jasno 2 CPU-Z sa istim prikazom, valjda bi trebalo jedan da prikazuje memory kad ste vec dva upalili 😉

jeste,trebalo je da se vidi tajminzi al greske se desavaju...bitno je ono sto je levom delu displeja 😉 😀

Bravo momci, jedino mi nije jasno 2 CPU-Z sa istim prikazom, valjda bi trebalo jedan da prikazuje memory kad ste vec dva upalili 😉

E to je moja greska, priznajem kriv sam 😛 . Snimili smo nekoliko screenshot-ova, i nazalost samo na ovome omanuli :S: .
Ali to nije toliko bitno, sve se vidi u validaciji.

lepo lepo 🙂 aj sad ga stavite u zamrzivac pa ponovo 🙂

Pa to da se vidi da CPU ima dva jezgra... al' jedan po jedan, ovako je jasnije! :d:d

Aha, poredis ih na defaultu, ne razumem :trust: ?
Deki poređenje nedelja na forumia koje pratim je upitanju,da vidim da li se jos negde pojavljuje jer ovo je drugi koji se pojavio mislim 27B,ali 28B i 29B su etxremno rasprostranjeni i svi se lepo klokuju,jel možes da mi pomogneš ili me zavitlavaš:trust:

Poslednja izmena:
To sa datumom nema neke svrhe za super primerke. Moze samo da se izvuce generalno koja serija ima dobar prosek, tipa vecina ide preko 3GHz na niskom naponu, pa onda medju njima traziti komad. Ali extra primerci se nalaze samo ubadanjem, a svaki komad je prica za sebe (nesto slicno kao i sa AMDom).

Deki poređenje nedelja na forumia koje pratim je upitanju,da vidim da li se jos negde pojavljuje jer ovo je drugi koji se pojavio mislim 27B,ali 28B i 29B su etxremno rasprostranjeni i svi se lepo klokuju,jel možes da mi pomogneš ili me zavitlavaš:trust:

Ne zavitlavam te naravno, bas sam probao 2 kom 629B 6300 i totalno se razlicito klokuju, jedan ima wall na 500 drugi ide do 560. Probao sam i 2 kom 628A i jedini zakljucak koji sam izvukao je da se B bolje klokuju na vrednosti za svaki dan i rekao bih da su malo hladniji.
Ovo je naravno mnooogo mali uzorak da bi se mogla izvlaciti pravila i zakljucci, ali hocu da kazem da prilikom izbora procesora nema nikakvih pravila, po mom misljenju treba uzeti B svakako, ali ostalo je manje-vise sreca.

:wave:

Ne zavitlavam te naravno, bas sam probao 2 kom 629B 6300 i totalno se razlicito klokuju, jedan ima wall na 500 drugi ide do 560. Probao sam i 2 kom 628A i jedini zakljucak koji sam izvukao je da se B bolje klokuju na vrednosti za svaki dan i rekao bih da su malo hladniji.
Ovo je naravno mnooogo mali uzorak da bi se mogla izvlaciti pravila i zakljucci, ali hocu da kazem da prilikom izbora procesora nema nikakvih pravila, po mom misljenju treba uzeti B svakako, ali ostalo je manje-vise sreca.

:wave:

Odlicno idu i 27A. Evo kod mene radi u masini na 3,4GHz na 1,3V sa osrednjim coolerom bas taj 27A. Ma u stvari u svakoj seriji imate dobrih i losih komada. Meni npr nekoliko komada 29B su bili uzas, a bilo je strava komada 28A. Pravilo je da nema pravila. 🙂

Poslednja izmena:
Odlicno idu i 27A. Evo kod mene radi u masini na 3,4GHz na 1,3V sa osrednjim coolerom bas taj 27A. Ma u stvari u svakoj seriji imate dobrih i losih komada. Meni npr nekoliko komada 29B su bili uzas, a bilo je strava komada 28A. Pravilo je da nema pravila. 🙂

Tacno tako, to je poenta cele price 😉 .

se secas onog 28A sto si uzeo od mene odavno..... e to je bio krs.... i ja isto mislim da je vecinom sreca. 4 komada sam imao e6600, nedelje 27A, 28A, 29A, i 31A.... od kojih je 29A najbolji, 27 i 31 slicni jedno drugom u 0.025v ali losiji od 29A za 0.1v i 28 kojoj je trebalo preko 1.4v da bi radio na 3.2ghz :d

ps: Gezdo imas li trenutno neki bolji od 3.5 @ 1.4v i 3.6@ na malo namanje od 1.5 dual orthos 24h....hehehe svrbi me da nesto menjam 🙂

se secas onog 28A sto si uzeo od mene odavno..... e to je bio krs.... i ja isto mislim da je vecinom sreca. 4 komada sam imao e6600, nedelje 27A, 28A, 29A, i 31A.... od kojih je 29A najbolji, 27 i 31 slicni jedno drugom u 0.025v ali losiji od 29A za 0.1v i 28 kojoj je trebalo preko 1.4v da bi radio na 3.2ghz :d

ps: Gezdo imas li trenutno neki bolji od 3.5 @ 1.4v i 3.6@ na malo namanje od 1.5 dual orthos 24h....hehehe svrbi me da nesto menjam 🙂

Pa to ti je plafon sa vazdusnim hladjenjem. Bolje baci pare na neku drugu stranu. 😉
Ali nije samo stvar u naponu kao brojki. Ima primeraka koji se manje greju na 1,45V nego neki na 1,3V. Neki se greju isto i na 1,3v i na 1,45v, a tek posle 1,5V pocinje furuna. Poenta je da se dobije sto veci klok , a da temperatura ostane u granicama normale. Podsecaju me pomalo na zene, svaki je prica za sebe i osoben na neki svoj nacin, a dok ga ne ubodes ne znas sa kim imas posla. ,)

Poslednja izmena:
ma znam, ali i to grejanje se lako resi,.............. smirglom 🙂

ovaj 29 je bio preko 12 stepeni topliji od 27mice, testirani pod identicnim uslovima, znaci samo jedan izbacen a drugi ubacen

onda sam ga ofrlje ismirglao, nabrzinu, nisam imao vremena nesto, cisto da bude ravan ne nesto gladak i to je srozalo temperature preko 10c a i manja voltaza mi je trebala za isti klok

ma znam, ali i to grejanje se lako resi,.............. smirglom 🙂

ovaj 29 je bio preko 12 stepeni topliji od 27mice, testirani pod identicnim uslovima, znaci samo jedan izbacen a drugi ubacen

onda sam ga ofrlje ismirglao, nabrzinu, nisam imao vremena nesto, cisto da bude ravan ne nesto gladak i to je srozalo temperature preko 10c a i manja voltaza mi je trebala za isti klok

2 stvari uticu na razlicito grejanje proc-a iz iste serije, jedna je povrsina samog HS-a kao sto si i sam video ako je neravna pa se odradi smirglom temp mogu pasti i 10C, medjutim i samo prianjanje jezgara na HS sa unutrasnje strane igra ulogu, ako je to lose temp nema sanse da dovedes na idealan nivo.

vecinom je neravan IHS, ovaj je "izgledao" prilicno ravan, on je jedno vreme bio i kod CYK i Dfredja se igrao sa njim takodje koji je mislio da je ihs ravan ko i ja posto se pasta lepo razlivala po procesoru, i ja sam pokusavao da vidim dali je ok ziletima i to i izgledao je dobro, ali ipak kad sam ga ismirglao temperature su mnogo pale ustvari je jedan cosak samo bio los, tj vislji, to izmedju jezgra i ihs je mnogo redje da nevalja.

Nazad
Vrh Dno