Šta je novo?

E6600 & P5N32-E SLI Plus i Koja memorija?

srdjan011

Slavan
Učlanjen(a)
03.12.2005
Poena
320
Moja oprema  
Miš & tastatura
Logi Mx Master 3 & Mx Keys for Mac
Ostale periferije
Tesla M3 2024 RWD
Laptop
16” M1 Max, 64GB, 4TB
Mobilni telefon
iPhone 13 Pro 512GB
Pametni uređaji
Apple Watch 7 Series 41mm
Pristup internetu
  1. Optički internet
Uz owu kombinaciju,koja bi mogla value memorija da upadne? Za kuler planiram zalman CNPS9500,mozhe i neki drugi predlog,al mislim da cjete se slozhiti sa mnom;)

value memorija, a ne value cpu :D ...pa kad si vec odresio kesu za E6600 i P5N32 SLI E Plus, onda moze i neka barem bolja memorija (neki corsair ili ocz)...sad su onako niske cene za DDR2, pa sto ne iskoristis sansu i kupis neku dobru memoriju...a cooler je zalmanov vrh, sto znaci da je super, mada pogledaj malo cooler sekciju pa vidi (mozda prodjes jeftinije ako uzmes neki drugi koji ce ti isto toliko hladiti)
pozdrav

btw: kad budes kupio, onda obavezno okaci rezultate jer mi je zanimljiva ta ploca...

value memorija, a ne value cpu :D ...pa kad si vec odresio kesu za E6600 i P5N32 SLI E Plus, onda moze i neka barem bolja memorija (neki corsair ili ocz)...sad su onako niske cene za DDR2, pa sto ne iskoristis sansu i kupis neku dobru memoriju...a cooler je zalmanov vrh, sto znaci da je super, mada pogledaj malo cooler sekciju pa vidi (mozda prodjes jeftinije ako uzmes neki drugi koji ce ti isto toliko hladiti)
pozdrav

btw: kad budes kupio, onda obavezno okaci rezultate jer mi je zanimljiva ta ploca...

covek je i napisao value memorija,a ne cpu:cigar:

lepo cesh se ti naigrati sa tim,a shta bih ja mogao da ti preporucim je...
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=131628

skroz korektna memara za te pare...:wave:

covek je i napisao value memorija,a ne cpu:cigar:

ocigledno me nisi razumeo, covek je kupio (ili ce da kupi) i ne bas tako "value" procesor (ipak je cpu vrh i dosta kosta), a trazi neku value memoriju...zar ne bi trebao da uzme neku koja dolici i tom procesoru!?...i sto se tice linka koji si dao, zapitaj se da li bi on mogao da uzme bash tu memoriju, sa tim ultra overclokerskim cipovima? ne verujem da bi je ub'o :D osim ako mu prodavac ne dozvoli da malo handpickuje...

btw: ako si vec uzeo SLI plocu, verovatno imas nameru da u buducnosti dokupis jos jednu kartu, tako da pogledaj memorije sa SLI sertifikatom (cisto da se nadje :) )

moj predlog: http://www.corsair.com/corsair/xms2.html
TWIN2X1024-6400C4*

Poslednja izmena:
Ne bi bilo frke,poshto sam,sa ljudima preko kojih naruchujem,extra.Tako da sto se tice biranja,to je okej.Mada opet ne bih bas da ih smorim,ali widecjemo. Hvala na predlogu. A kakwi su owi PQI na 800 MHz? http://www.racunari.net/komponente/index.php?po=1&k=04&pro=082 Jel zna neko? Mislim da mi memorija nije narochita bitna za overclock,i da cje mozda owa PQI biti dobra kupowina? Opet kazhem,mislim. Jer nisam imao dodira sa C2D procevima,i plocama.

mislim da ce te ovi clanci sa xbit-a pokazati sta da radis:
PART I
PART II
PART III

posebno pogledaj PART III i videces zasto ti preporucujem Corsair
samo pogledaj sliku
corsair.png

Poslednja izmena:
Odprilike su to ovi moduli? http://www.racunari.net/detalji/index.php?kompo=0402021041&k=04
Ako su ti,a chini mi se da jesu,ili su mnogo slichni njima,onda su prilichno skupi u odnosu na one value memare. Malo mi je puno kinte to... Sad cjete recji,"Pa kad imash za 6600 i asusa,onda imash i za mem" :) al ***,negde moram da zakinem,a po swemu sudecji,to cje biti na memoriji. U sluchaju da ipak kupim owu memishku,koliko su u praksi realno wecje performanse sa "SLI ready" memorijom,(poshto stvarno planiram da ubacim josh jednu 7950 GT,al owog puta sa 512MB),od onih koje to nisu? I shta mislite,hocje li mocji swe to da potera moje 550W napajanje potpisano od strane Chief-a,ili da uzmem nowo? Ako bih uzeo mem,onda bih uzeo dwa giga. Proc bih kloknuo do nekih 3.7GHz.Dwa 7950 GT-a takodje kloknuta,jedan s-ata HD,i dva opticka uredjaja. Trebalo bi da bude na maximumu negde...?

E da North,ewo pogledaj owaj review te ploche http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=2958 Nije kao shto pishe na Asusovom sajtu 680i SLi,vec je 650i,uparen sa 570 SLi-em.Mada predpostavljam da si to znao i pre mene. Chini mi se da imash i test u februarskom digitalu.

Poslednja izmena:
sto se tice memorije sa sajta: mislim da nije ta jer ova radi na CL4 latenciji (EPP), a ne na CL5...moras da proveris koji je model, jer ih stvarno puno ima i lako se zagubis u oznakama...

a sto se tice ploce: znam, to je prva asusova hybrid ploca kao sto si spomenuo...meni izgleda jako zanimljivo, pogotovo zato sto ima rezultate kao dosta skuplja varijanta sa 680i chipsetom...malo se vise greje (zbog hybrida kako rekose na anandu), al' ja ne bi jurio sa njom WR nego bi je blago kloknuo, odnosno procesor :) ima dosta podesavanja, tako da je vrlo dobra i za oc...e sad, meni se nesto ne svidja nforce chipset za intele, mislim ja bih uzeo verovatno neki 965P (ili mozda P35) - *** nema SLI vec fixovan CF, tako da eto jos jedne nedoumice: zato sto bi i ja uzeo "crno-zeleni GPU" (7900GS) pa bi ga verovatno posle stavio u sli

Poslednja izmena:
A mozhesh i npr 1950Pro pa u crossfire...? Shta mislish o tome? a nije mnogo skuplji od 7900GS-a

naravno da moze, nego taj crossfire ne radi u sinhronom modu (npr. 2*8x ili 2*16x) nego u asinhronom (16x/4x) gde je pitanje dobitka u performansama...na ovo pitanje jos uvek nisam nasao odgovor :trust: ...

To nisam znao.8:16 je zanemarljiwo koliko sam prochitao.I to chini mi se da sam bash u owom gore review-uu o P5N32-E SLI Plus prochitao.Ili je to bilo poredjenje 8:8 prema 16:16... Pre cje biti da je owo drugo,al isti djawo ispadne... Sad 4:16 ne znam. Kako je moguce da to nema nigde? Ima swuda 2x16 PCIe prema 2X8PCIe za SLi,a nema owo za cross?.... 3p.

Nadam se da si me bar neshto razumeo:D

Poslednja izmena:
pa evo ni ja ne znam...2*8 je skoro kao i 2*16 kod SLI-ja, nema neke uocljive razlike, e sad kod crossfire-a koji je u globalu manje zastupljeniji od sli-ja, ne znam kako funkcionise ta magistrala...i koji je dobitak/gubitak?
edit: evo nesto sto sam nasao, mada sam vecinu toga i znao
http://www.overclock.net/intel-motherboards/183164-intel-crossfire-mobo-most-pci-e.html

novi intelov chipset X38 ce (mozda) podrzavati full crossfire...a do tad (skupljanje para :d)
btw: i nema ploce sa 965P chipsetom i drugacijim rasporedom, osim 16/4

Poslednja izmena:
Nishta onda. Kad uzmem owu plocu i proc, (za koji dan) jawicju ti rezultate,pa se mozhda ipak predomislish,i uzmesh nju,a ne neku Broadwater. Em ces imati vidiju,em cjesh imati full 16 lanes:)

A da,i kad uzmem i memoriju:p (reason i started this thread):D

Poslednja izmena:
Nishta onda. Kad uzmem owu plocu i proc, (za koji dan) jawicju ti rezultate,pa se mozhda ipak predomislish,i uzmesh nju,a ne neku Broadwater. Em ces imati vidiju,em cjesh imati full 16 lanes:)

A da,i kad uzmem i memoriju:p (reason i started this thread):D

e pa super, onda javi...mene najvise zanima koliko se greje...i jos nesto zanimljivo za nju je da podrzava FSB1333* - verovatno uz bios update. Dok ne dodju procesori sa tim FSB-om necemo znati da li je to 100% tacno. pozdrav

Objasni mi SLI 7950GT 256MB sa verzijom od 512MB, sta planiras da dobijes? Opet bi imao 256MB vram? Zar nije bolje da ides na neku GF8 varijantu?

Poslednja izmena:
i ja sam pomislio to da mu kazem al' sam zaboravio...
@gvlada: on vec ima 7950GT, tako da bi trebao da dokupi jos jednu istu, a ne onu sa duplo vise rama...

Poslednja izmena:
Wlado,hocju da kupim josh jednu sa 512MB,i da je stawim kao primarnu,a owu koju sad imam da stawim kao sekundarnu.Da bi mi se koristilo owih 512,a ne 256. Tako valjda ide?

Ne, ako jedna karta ima 256 a druga 512 uzima se 256 koja god bila primarna (makar me tako ucili). Opetpre bih prodao tu sto imas i novac koji bi dao za novu pa uzmes lepo GF8800GTS ili sa 320MB ili sa 640MB, zavisno od cene. Neuporedivo bolja varijanta. U oba slucaja imaces vise vram, brza je, a potrosnja je manja nego li 7950GT SLI, za toplotu da ne pricam.
edit: Zaboravih DX10 ;)

Poslednja izmena:
Kapiram te skroz. Razmislicju o tome za 8800GTS. A za ovo 512 i 256 ne znam.Npr,da imam sad 512 i 256,i da je 512 primarna,mashina bi koristila memoriju sa sekundarne? Ili bi na neki lewi fazon koristila 256 MB od owe sa 512? kakaw 3p.

ako sam ja shvatio, a mislim da jesam...to ti je kao memorija od 333 i 400MHz...znaci kad ih stavis da rade zajedno one ce da rade na taktu nize memorije, odnosno na 333...tako je valjda i sa SLI-jem...

Vrh Dno