Šta je novo?

[E66] Iskustva

Tesha

Slavan
Učlanjen(a)
28.11.2008
Poena
320
Razmisljao sam da pazarim ovaj fon ali sam na par mesta cuo da je pun bagova. Neko ga hvali, neko kudi a niko izmedju. Interesuju me vasa iskustva i na sta treba obratiti paznju. Hvala...

Taj telelefon je star već godinu dana, ako ne i više, tako da bi FW koji je trenutno aktuelan trebalo da bude i kuvan i pečen i stabilan koliko je god moguće.

NOKIA nije još najavila nikakve E-series slajdere koji bi trebalo da zamene E66, tako da će ti "poživeti" još dugo, kao aktuelan model.

Kupiš telefon, upucaš mu poslednji SW i miran si.

Naravno, uvek će biti NEKAKVIH zvrčki u SWu, ali ako posle godinu dana nije stabilan, neće biti nikad!

Ja sam cuo da mnogi imaju problema konkretno sa zvukom, ili ti ne cujes dobro sagovornika ili on tebe, kao metaliziran glas u slusalici a mislim da je to do hw pre nego do softvera...ili gresim? To me najvise i brine, kupim fon pa se igram "gluvih telefona":p

Razmisljao sam i o tome, mada sam ga nasao po povoljnoj ceni pa me to greje. Koliko razmisljam mozda je vec i prodat.

"More is lost by indecision than wrong decision. That's all I'm saying"

Tony Soprano

Ja sam koristio/im dve E66. Sivu i belu varijantu. Obe dobijene na poklon.
Siva je koriscenja sa FW 110.xx pa je ubacen 200.xx, sada je u njoj 300.xx FW.
Beloj je ubacen 300.xx FW direkno na 110.xx. Mogu ti reci da je FW 300.xx najgori sto se mene tice. Telefon vise baguje tj. koci, zablokira ponekad. Sporiji je.
Ako uzimas ne ubacu 300.xx. Bar ja ne bi posle ovakvog iskustva.
Telefon je pored svega toga odlican. Vredi svaki euro. Veliki ekarn, tanak. Kvalitetna izrada. Tasteri koji su precice do odredjenih funkcija su savrseno napravljeni i meni u potpunosti odgovara. Postoje neki nedostaci koji meni bas mnogo smetaju ali to je od Symbiana a ne do telefona.
Inace se samo E i N serija preve u finskoj...ostalo sve u kini.
Ako imas para, uzmi obavezno. Normalno prekontrolisi ga pre toga.

Evo posle dva meseca da ponovo nesto napisem...
Ubacen najnoviji FW 400.xx. Nadao sam se da su sredili predhodno navedene bagove ali cvrc! :(
Telefon i dalje hoce da zablokira, koci (postoji ogromna pauza ozmedju pritiska na dugme i pokretanja aplikacije ili setnje kroz meni od 3-4 sek, da bi onda odjednom se ubrzao i vrati na normalno), cak mi se desi da radi normalno a kada hocu da nakoga pozovem jednostavno kao da nisam stisnuo dugme. Jedini nacin da to sredim je da upalim i ugasim telefon. To se dogadja tek sa FW 400.xx.
Svi navedeni bagovi mi se dogode u poseku jednom u 5-6 dana. Tako da sam vec naviko. :)
I dalje sam odusevljen sam njegovom ergonomijom. Veliki ekran, tastarura, tanak, odlicna zavrsna obrada.
Samo mi nije jasno da li je sam telefon lose napravljen ili je to do FW.
Za E71 sam cuo samo hvale ko je navikao na tastaturu a mislio sam da su iznutra isti.

Evo da i ja iznesem svoja iskustva sa ovim telefonom. Posedujem e66 skoro godinu dana i mogu isto da potvrdim da je telefon odlicne kvalitetne izrade, tanak, metalno kuciste, jednostavan za upotrebu. Pri razgovoru se sagovornik odlicno cuje i sa druge strane me odlicno cuju. Kada sam ga uzeo bio je instaliran Garmin. Navigacija je odlicno radila ali problem je sto baterija nije drzala ni dan. Garmin aplikacija nesto radi u backgroundu stalno. U medjuvremenu sam uzeo Nüvi pa sam skinuo aplikaciju sa fona. Sada baterija traje max 2 dana, bez obzira koliko razgovaram.
Meni se isto desava da zablokira i to kad hocu da se javim na poziv. Onda moram da izvadim bateriju da bi se ugasio. Ovo se desi jednom u 10-tak dana , mozda i redje. Mislim da telefon treba restartovati sa remena na vreme (izvaditi bateriju), pa se ovo nece desavati. Probacu pa cu preneti iskustva.
Nemam instaliranih dodatnih aplikacija jer ne koristim nista, samo za razgovor. Trenutna fw verzija je 300.xx. Koliko vidim na Nokijinom sajtu ovo je poslednja zvanicna verzija. Kakva je to verz 400.xx?
Generalno, ja sam zadovoljan telefonom i preporucio bih ga.
:wave:

FW400.21.013
24-10-2009
RM-345

Nisam siguran da li je menjan product code na mom telefonu. Donesen je iz USA.

Za Garmin treba da ugasis Launch backgroung service u Settings.
Meni baterija drzi oko 1-2 dana normalnog koriscenja.
Imam Telenor 700 prenesi a sve potrosim.

Nasao sam verziju 400.xx u PC Suite i uradio update. Za sada radi dobro.

Ja sam telefon kupio u T-Mobile, mada (za divno cudo) radi bez problema i sa SIM karticama ostalih mreza. Posto mi je firmin telefon, necu da se petljam i eksperimentisem sa FW upgrade, tako da ga drzim na, verovatno, prastarom 102.07.81.
Inace obozavam da upgradujem sve sto imam, jer se uvek potajno nadam cudu (da sve leti duplo brze i slicno :) ), ali sa ovim fantasticnim telefonom nisam imao ni jedan jedini problem do sada. Sve radi glatko i brzo (osim nalazenja satelita za GPS) i nikada mi se nije zaglupio, blokirao ili resetovao. Iako nisam ljubitelj Nokie, zaista sve preporuke za ovaj model!

Dobio na poklon pre 10 dana, zamenio masku u belu ( 2800 din ) i sada je ko nov..meni ne baguje, elegantan, funkcionalan..preporuka :)

Nazad
Vrh Dno