DuleFman
Slavan
- Učlanjen(a)
- 11.11.2007
- Poena
- 319
Sada sam isao u pretragu i nasao mnogo slicnih tema, ali bih ovde da cujem konkretno ono sto meni treba ... cuo sam da je ovaj proc sjajan overkloker ... za sada ga drzim na def ali bih ga kasnije sigurno klokno ...
E sada pitanje je kako ?
Da li je moguce dizati mnozilac ili se moze dizati samo FSB ?
Njegov "fabricki" mnozilac je 7 ... ukoliko bih hteo nekih npr. 3.8GHz (sto je mnogo ali dajem kao primer, ja bih ga drzao mozda na 3GHz) morao bih sa ovim mnoziocem da stavim fsb 545 odprilike ... a ako ne moze da se dize mnozilac onda znaci da ne bi mogao nikada da dostigne nekih 4-4.3GHz ... zasto je on toliko dobar overkloker ... zato sto moze mnogo da mu se dize FSB ili ? jel je zato GO stepping ?
E sada pitanje je kako ?
Da li je moguce dizati mnozilac ili se moze dizati samo FSB ?
Njegov "fabricki" mnozilac je 7 ... ukoliko bih hteo nekih npr. 3.8GHz (sto je mnogo ali dajem kao primer, ja bih ga drzao mozda na 3GHz) morao bih sa ovim mnoziocem da stavim fsb 545 odprilike ... a ako ne moze da se dize mnozilac onda znaci da ne bi mogao nikada da dostigne nekih 4-4.3GHz ... zasto je on toliko dobar overkloker ... zato sto moze mnogo da mu se dize FSB ili ? jel je zato GO stepping ?