Šta je novo?

e6400 nece preko 2880mz

danijell

Slavan
Učlanjen(a)
16.05.2007
Poena
345
konf. iz potpisa. znaci nece da ide preko 2880 mz (360 na magistrali). Preko toga izbacuje ni bios. Uz volt. od 1.4v radi stabilno(na 2880), ali preko toga ni makac. Probao da smanjim mnozioc za proc. i ploca ide preko 400 bez problema.

koju memoriju imash?
koja je voltaza na njoj?

koju memoriju imash?
koja je voltaza na njoj?

Lepo kaze covek da kada smanji mnozilac ide na 400MHz, dakle nije do memorije ili ploce vec do samog procesora.

Neka pokusa sa 1.5V za CPU, valjda ce "dohvatiti" 3GHz. Nije svaki komad isti, postoje bolji i losiji, a njemu je izgleda zapao los :smash:

mozda jednostavno los primerak cpu:(

Izgurao je 370Mhz (2960),uz 1,45v. samo posle gasenja nije hteo da se upali. Kad mu dignem napon na 1,5v ide do dela gde pocne da se vrti vent. na grafickoj (8800gts), pa se sam gasi i tako ponovo. Morao je clear CMOS. Izgleda da napajanje ne moze da izdrzi,pa kad ga optereti i graficka gasi se. Def. los primerak procesora, jer i za malo dizanje frekvencije moram da dizem napon jer koci (u 3d marku napravi duplo manji skor- sekca). Sad mi je na 2.6Ghz (beda jedna ;-) stabilnih i ne greje se previse sa box kulerom.

Kako moze taj cpu i ta graficka da optereti chieftec 550w napajanje? ako ti je tacan potpis.
Mislim da je nesto drugo u pitanju ili je ne ispravno napajanje.

Nekoliko slika iz biosa puno bi mi pomoglo;)

mora da oće ja imam isti procesor ali sa allanedale jezgrom i nije hteo da ide preko 2.8,promenio sam kngston za supertalent ddr2 667 i voala... ova voltaza sto vidiš nije tačna u biosu je 1.285v

Pa jesu.E6300 i E6400 su allandale

Nisu nisu :p . B revizije su conroe-i sa iskljucenih 2m cache-a a L revizije su allendale. Tomasbg ima B2 reviziju znaci conroe jezgro sa iskljucenih 2m cache-a.

:wave:

druže stara verzija cpuz-a ga je identifikovala kao allandale a ova sad kao conroe...

Slikan bios sa podesavanjima na kojima "radi". Najvise sto sam izvukao. 5Mhz preko i nece da se pali. Kad postavim mnozioc za mem. na 2 sa 2,5 isto se desava.

Prilozi

• DSC00884 (Medium).JPG
    DSC00884 (Medium).JPG
    99.9 KB · Pregleda: 96
  • DSC00885 (Medium).JPG
    DSC00885 (Medium).JPG
    92.7 KB · Pregleda: 95
kakve su to nule u setovanji za mem

Vrh Dno