Šta je novo?

E6300 Wolfdale-2M-OC-da li je o.k. za 24/7 ?

66musicman

Slavan
Učlanjen(a)
06.05.2007
Poena
319
da li je o.k. za 24/7 ovaj napon od 1.27 ?
Sva testiranja sa LinX v0.6.1.0 su prosla besprekorno dok su max temperature bile 59-60 C prilikom testa sa LinX.
CPU 3700 MHZ, FSB clock 370 MHZ , FSB speed 1480 MHz Core Voltage 1.272V.
Siguran sam da moze jos uz dodavanje napona ali mene interesuje apsolutna stabilnost i sigunost komponenti pa mislim da je ovo dovoljno za 24/7.

Prilozi

• cpuid.png
    cpuid.png
    201.7 KB · Pregleda: 162
Poslednja izmena:
moze to i blize 4ghz....sad zavisi kakav imas cooler da ohladis na toj brzini

Jeste,ali moze to jos...Do 1.4 v je neka sigurna voltaza za 45nm...Ja moj drzim na 4 Ghz(10x400) 24/7 vec nekih 4 meseca sa 1.4 u biosu,sto je 1.38 u Win-u posle vdropa...

Da li bi mogao neko da mi kaze kako da klokujem e6300 intel sa box kulerom na maticnoj ploci gigabyte
P43-ES3G?Ono sto se kaze korak po korak,i na koliko bi radilo stabilno sa box kulerom?Ostatak konf.Memorija 2gb kingston hyperx na 1066 mhz,graf.hd4670 1gb ddr3,chieftec 450w i dvd rw.
Nisam nikada to radio pa se plasim da nesto ne s****m.I sa kojim programom posle istestirati procesor.Inace drugar ga je kod mene klokovao na 3,5 ghz bez dizanja voltaze ali ne radi stabilno i vraca se na default vrednosti.Drugara ne mogu da cekam da dolazi ponovo posto nema vremena pa sam mislio da pitam ovde na forumu.Ako ima neko uputstvo objasnjeno za nas laike bilo bi dobro.
Znaci treba mi postupak korak po korak za ocovanje procesora e6300 na maticnoj ploci P43-ES3G?

da li je o.k. za 24/7 ovaj napon od 1.27 ?
Sva testiranja sa LinX v0.6.1.0 su prosla besprekorno dok su max temperature bile 59-60 C prilikom testa sa LinX.
CPU 3700 MHZ, FSB clock 370 MHZ , FSB speed 1480 MHz Core Voltage 1.272V.
Siguran sam da moze jos uz dodavanje napona ali mene interesuje apsolutna stabilnost i sigunost komponenti pa mislim da je ovo dovoljno za 24/7.

Zapao ti je prilično dobar primerak. Moj sa def. naponom (1.28V) na vodi neće preko 3500 i to na temp od 30-35C. Za stabilnih 3,8 treba mu oko 1,4V a za max 4,1 preko 1,5V mada ni tada temp ne prelazi 65C pri LinX-u.

Stavi na 1,325V-1,350V i sigurno bi trebalo da dohvati 4Ghz.

U medjuvremenu jedno pitanje !
Da li na ovim novijim plocama automatski se setuje frekvencija PCI na 66 MHz posto te opcije u BIOS-u nigde nema ?
Svakako da sam PCI-E "zakljucao" na 100 MHz.

Najnoviji podaci, moze nekome koristiti.
U BIOS-u setovan napon na 1.3500, ocitava isti kao 1.326.
CPU 400 X 10 = 4.GHz RAM 1066 odnos FSB:DRAM 3:4 (idealno)
FSB 1600.MHz
Fan na OCZ Vendetta 2 prilikom testiranja max na 1340.obrtaja.
Istestirano, potpuno stabilno 24/7 vec par dana ! ! !
:banana::banana::banana::banana::banana:
Inace, da li danasnje ploce (u konkretnom slucaju Asus P5QL PRO) fiksiraju PCI frekvenciju na 66.MHz posto te opcije nema u BIOS-U ?

Prilozi

• CPU-Z.jpg
    CPU-Z.jpg
    74.3 KB · Pregleda: 109
  • Core temp0.99.5.jpg
    Core temp0.99.5.jpg
    44.5 KB · Pregleda: 85
  • LinX 0.6.1.jpg
    LinX 0.6.1.jpg
    216.4 KB · Pregleda: 84
  • CPU-Z-Memory.jpg
    CPU-Z-Memory.jpg
    53 KB · Pregleda: 75
  • PC Probe CPU FAN MAX.jpg
    PC Probe CPU FAN MAX.jpg
    20.1 KB · Pregleda: 58
Poslednja izmena:
Extra ti je primerak, svaka čast. Mom E6300 treba mnooooogo više napona za 4 Ghz. Slobodno stavi 1.4V za testiranje i stižeš do 4.2-4.3 Ghz bez problema. Sto se napona tiče max do koga bi trebao da ideš za 24/7 je 1.45V a sa njim verovatno ni 4.4 nije nedostižno.

Potpuno sam zadovoljan i sa 4.GHz za 24/7 pogotovu sto je RAM na 1066.
Ipak ne treba preteivati, ne bavim se sportskim OC, vec mi je bilo potrebno sto vise "snage" za svaki dan.
Sigurno, sigurno moze barem jos oko 200-250.MHz vise ali realno je malo koristi od tih 200-250.MHz za svaki dan.

Napon od 1.4V nije nikakvo arčenje za njega tako da nemoj da se ustručavaš.

@Sharpshooter
Sasvim je o.k. i ovako, nadam se da shvatas ?

ja na poslu imam masinu sa tim cpu-om, xfx 780i sli ploca xD, 10*[email protected] potrebno za prime stabilu masinu...1.48v za 10.5*400...procesor je definitivno best buy :D

setup sa posla, cpu hladjen hyper tx3 kulerom, u kucistu bez dodatnih ventilatora, 4100mhz prime stabilna makina...

mozda voltaza moze biti malo niza :) isprobacu xD

za 4200mhz traba ovom primerku 1.5v (1.5125v bios), terao sam prime 15-ak min i nisam imao vise vremena za igranje nazalost...

Nemoj stavljati taj napon od 1.5V ako nemas adekvatno hladjenje ili preku potrebu (sportski OC i slicno ili juris World rekord mozda) jer ces osteti bez CPU zasigurno.

Ajd please nek mi neko strucniji odgovori na ovo:
"Inace, da li danasnje ploce (u konkretnom slucaju Asus P5QL PRO) fiksiraju PCI frekvenciju na 66.MHz posto te opcije nema u BIOS-U ?"
P.S.citiram samog sebe ali mi je mnogo bitno da znam odgovor, ne bih da "sprzim" meke kartice koje imam unutra na PCI ! ! !

Pitanje za sve vlasnike Pentium E6300 - koliki ste max FSB isterali?
Vidim da svi zaokruzuju na 400 (i lepa je cifra :) ), ali da li je to i krajnji domet?
POZ

Pitanje za sve vlasnike Pentium E6300 - koliki ste max FSB isterali?
Vidim da svi zaokruzuju na 400 (i lepa je cifra :) ), ali da li je to i krajnji domet?
POZ

Ne bi trebalo, većina ploča bi trebalo da ide do 480-500 FSB, pogotovu P45. Pošto se trenutno maltretiram oko sređivanja vodenog hlađenje, OC CPU će doći na red sredinom sledeće nedelje. Pa ću baš probati.

Nemoj stavljati taj napon od 1.5V ako nemas adekvatno hladjenje ili preku potrebu (sportski OC i slicno ili juris World rekord mozda) jer ces osteti bez CPU zasigurno.

lol, bez brige xD netje biti da sam noob u occ svetu :d

Jedino sto bih ja jos probao jeste da dizem FSB da vidim gde mu je FSB-wall. Kad bi ga nasao, mnozioc bi spustio tako da maksimalni klok bude ~4GHz i jos bi posle toga memoriju maksimalno podigao..

Kod mene na Asus P5Q-pro max FSB 460...

To je fino... Memorija moze da ide na 1150MHz na tom FSB-u i moze mem.protok da se priblizi 10k...

Moj primerak bas nece na 4ghz. Ko po komandi puca orthos posle 30 minuta. No, ne jedim se zbog toga vec me cude ove pravilne oscilacije u temperaturi. Pogotovu sto testiranje radim sa ventilatorima fixiranim na max. Jel to samo kod mene il se jos nekom desava?

Prilozi

• 4 Ghz - OverVolt - FAIL2.jpg
    4 Ghz - OverVolt - FAIL2.jpg
    203.2 KB · Pregleda: 69
Ovo baš liči na to da nije fiksiran vent na CPU. Tako izgleda histerezis kriva na termodavačima.

Moj primerak bas nece na 4ghz. Ko po komandi puca orthos posle 30 minuta. No, ne jedim se zbog toga vec me cude ove pravilne oscilacije u temperaturi. Pogotovu sto testiranje radim sa ventilatorima fixiranim na max. Jel to samo kod mene il se jos nekom desava?

Jel si probao malo da mu povecas voltazu za korak ili dva i da onda testiras?!Da ti mozda ne puca memorija?

@sonus70 Vent je fixiran sigurno. Bas obratih paznju na to.

@Kidence To je treci korak povecavanja napona i dalje mi se ne ide. Inace ova ploca ima prilican Vdrop. U biosu stoji 1.4375 , u idle-u cpuz pokazuje 1.408 a pri opterecenju 1.376. Memorija ne puca pri drugim testovima a uvek je isto klokujem t.j. drzim na default.

@Kidence To je treci korak povecavanja napona i dalje mi se ne ide. Inace ova ploca ima prilican Vdrop. U biosu stoji 1.4375 , u idle-u cpuz pokazuje 1.408 a pri opterecenju 1.376. Memorija ne puca pri drugim testovima a uvek je isto klokujem t.j. drzim na default.

Gledaj voltazu koju ti pokazuje CPU-z jer je ona validna...Idi slobodno do 1.4 v pod opterecem jer je to neka sigurna voltaza za 45 nm procesore...A ploca bas ima poveci vdroop...a njima treba ~1.4 za stabilnih 4Ghz....

Poslednja izmena:
Aj malo ja da se umesam sve zavisi od primeraka cpu-a evo na primer moj stabilan na 400x10 1.300v podesena voltaza u biosu +v-drop ispade da cpu radi skoro na fabrickoj voltazi evo vec par meseci stabilan 100%

Poslednja izmena:
Koliko moze da razvije sa Box coolerom, ne daje mi se jos 30% od cene:smash:

Nazad
Vrh Dno