Šta je novo?

e6300 i msi p965 platinum

onda stavis na najmanje na 533 ili ako nije veliki fsb onda mozes i na 667...podigni kada dodjes do 2,35 malo napon procesora...mora da ide taj cpu najmanje na 3ghz,a cesto ide i dosta preko toga

@Budak: lol... :)

Procesor uspesno klokovan na 2.5Ghz pri voltazi povecanoj za 0.125 :) Cekam neki bolji cooler pa idem dalje... :)

eto ipak se trud isplatio...taman toliko da odes preko tih 2,35ghz :)

eto ipak se trud isplatio...taman toliko da odes preko tih 2,35ghz :)

Znas sta je bio problem? Memorija, obadve su kingston ali je jedna manja a jedna veca(mislim u visinu naravno) radile su u dual chanelu u windowsu ali kada probam klok nece da pali monitor,kada sam prebacio podrzava klok najnormalnije :)

Tnx na svemu... :)

Kako bre po visini razlicite :trust: ?

Poslednja izmena:
Au bre, pa prodaj te memorije i kupis 2x2GB ko covek i klokuj vise...

Poslednja izmena:
sad znas za ubuduce da uvek kada imas 2 modula moraju da budu iste(sad vec to znas)...mada sam vidjao svasta npr da ima jedna mem na 667 druga na 800 pa jos razlika u letencijama i naponu na kojima rade pa se cude sto nece oc sa njima :)

sad znas za ubuduce da uvek kada imas 2 modula moraju da budu iste(sad vec to znas)...mada sam vidjao svasta npr da ima jedna mem na 667 druga na 800 pa jos razlika u letencijama i naponu na kojima rade pa se cude sto nece oc sa njima :)

Ali dove dve su potpuno iste :p samo jedna malo manja... I iste oznake na pakovanjima :p

Ma ne mogu biti iste, procitaj ti sta pise na njima, pakovanje zahebi ;).

Sta si ti uradio, ostavio si jedan modul, tako hoce da se overklokuje ?!?
I sto si stao na 2,5GHz, moze to sa box coolerom sigurno do 2,8GHz.
Koje su ti temperature na 2,5GHz ?

nisu iste sigurno...mislis da su tek tako smanjili tu memoriju? :) te krace su inace novija(losija) varijanta kingston rama...ubacivao sam to nekim kupcima i nisu bas bile previse raspolozena za oc i nisu bas volele napon zato sam posle presao na one "famozi" transcend value i one su se fenomenalno clock-ovale...posto imas e6300 uz njega je isao onaj veci stock cooler i ako ga malo ispoliras radi solidno posao tako da mozes sa njim jos gore kao sto je rekao Budak

Poslednja izmena:
Ma ne mogu biti iste, procitaj ti sta pise na njima, pakovanje zahebi ;).

Sta si ti uradio, ostavio si jedan modul, tako hoce da se overklokuje ?!?
I sto si stao na 2,5GHz, moze to sa box coolerom sigurno do 2,8GHz.
Koje su ti temperature na 2,5GHz ?

Ne,radi sa obadva modula ali ne u dual chanelu ... Pa trenutno mi netreba vise a temperatura pje oko 53c bez veceg opterecenja procesora... Tako da bolje da sacekam neki bolji cooler...

kod tebe se desavaju neke cudne stvari :) ja dok sam imao taj cpu nisam imao tu temperaturu u idle-u ni kada sam ga drzao na 3ghz...povecaj obrtaje coolera otvori stranicu na kucistu i malo poliraj bazu na cooleru i naravno zameni pastu i mora da budu manje temperature pod uslovom da imas onaj veliki stock cooler

kod tebe se desavaju neke cudne stvari :) ja dok sam imao taj cpu nisam imao tu temperaturu u idle-u ni kada sam ga drzao na 3ghz...povecaj obrtaje coolera otvori stranicu na kucistu i malo poliraj bazu na cooleru i naravno zameni pastu i mora da budu manje temperature pod uslovom da imas onaj veliki stock cooler

Procesor radi trenutno na 3ghz :D Temperatura je 57c jelmnogo to ?

57C u idle ? To jeste mnogo, al ne znaci nista taj podatak.

Testiraj procesor. Ako hoces da proveris 100% 24/7 stabilnost i vidis max T, onda pokreni (nadji ga na netu, program ~10MB) program Orthos - Blend, stress Cpu and Ram, i stavis prioritet na 9.
To se zove fulload, tj. max opterecenje procesora.

Mada mozes za pocetak da proveris max T za svakodnevni rad, recimo uzmi neki veliki fajl pa pocni zapakivanje/otpakivanje, to ce poprilicno zagrejati procesor.

T koju ne bi trebalo da prelazi procesor je 70-75C, prilikom nekog testa.
Inace, sam procesor ima zastitu, kad predje odredjenu granicu, kompjuter ce se bezbedno ugasiti ;).

T koju ne bi trebalo da prelazi procesor je 70-75C, prilikom nekog testa.
Inace, sam procesor ima zastitu, kad predje odredjenu granicu, kompjuter ce se bezbedno ugasiti ;).

Pokretao sam igru stranglehold i max temp je 77c Ali ok vratio sam sada na normalu dok neuzmem bolji cooler i pastu da promenim...

Predlazes neki?

gledaj da to ohladis da bude ispod 50 stepeni i nemoj ako nije potrebno previse napona da dajes za procesor vec taman koliko treba za tih 3ghz...izduvaj taj cooler,ispoliraj,pastu promeni,otvori stranicu kucista i u bios-u ubrzaj obrtaje za cooler i to ce sigurno da ohladi cpu...ili namontiraj jos jednu osmicu neka duva na cpu...

Slika govori vise od reci :D

EDIT: Cisto kao neki orijentir, eto...

POZ

Poslednja izmena:
Evo ti tri jeftina, a kvalitetna kulera:

OCZ Vanquisher LGA775/AM2 CPU Cooler ~1400din
Titan TTC-NK35TZ/PW ~1600din.
Xigmatek HDT-D1264 ~1800din.

Ja ima ovaj Titan i zadovoljan sam sa njim, pogotovo sto sam ga pre 2-3 meseca platio samo 1100din :D.
Bivsem procesoru E4400 je oborio T, u odnosu na box cooler, za ~10C, uz dobru pastu.

Uzmes lepo ovaj OCZ Vanquisher + OCZ Freeze Extreme termalna pasta (400din), i ukupno te izadje oko 1800din, taman uvaljas memoriju za recimo 800din, doplatis 1000dinara i voala !

gledaj da to ohladis da bude ispod 50 stepeni

Ccc, kojih bre crnih <50C, pa ja u idle imam toliko, u load 65C, fulload 70C.

@Djox
Nisu svi primerci isti, neki su topliji, a neki traze vise napona za isti takt.
Cisto da se decko ne istripuje, moze on od tebe da ima i 10C vece temperature ;), nece biti nikakvih problema.
Plus tvoj procesor radi na 2,8GHz, a njegov na 3GHz.

Poslednja izmena:
sto se coolera tice za malo para ima cooler master hyper tx2 i on je oko 18e,a imas za 28e cooler master hyper 212,imas i ocz vindicator za 22e ili vendetu za 35e...naravno najbolji ti je thermalright ali njihova cena bas i nije mala ali se isplati...

ja sam mislio na manje od 50 stepeni u idle-u ne naravno pod opterecenjem i to je moguce ostvariti na 3ghz...znam to iz licnog iskustva jer sam taj cu imao pre 3 godine

^^Upravo tako.

@Budak
Svakako, stavise meni je i max TJ 85C sto nije bajno.
Nego sam hteo da pokazem da 2.8GHz moze da tera bez problema, sa bilo kakvim primerkom.
E sad za napone (samim tim i temperature) - verujem da i sa 3.0GHz moze sasvim fino da se drzi unutar onih 1.35V, u svakom slucaju.

POZ

Poslednja izmena:
imali smo izgleda slicni cpu koji se nije previse grejao samo sam ja mog drzao na 3ghz i imao oko 45-48 stepeni

Vrh Dno