Šta je novo?

E5200 upgrade

primus

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2007
Poena
304
trenutno koristim gore pomenuti procesor.
mislim se da ga zamenim za neki e7xxx ili e8xxx.
sta mislite, isplati li se to?
ili mozda ima neka bolja opcija: q8xxx ili nesto slicno.
ja sam nameracio e8200 zbog cene...

Sto se procesorske zahtevnosti igara i aplikacija tice, vreme kao da je stalo: za obicnu upotrebu e5200 je i dalje vise nego dovoljan, a bice i narednih godinu-godinu ipo, sigurno

uzeo q8300
WOW!!!
WOW!!!
WOW!!!
kloknuo na 3.2GHz :guitar:
sad pici prime 95
WOW!!!
WOW!!!
WOW!!!
svestan sam da mi se RAM ne uklapa, ni po kvalitetu, ni po kvalitetu...
mozda nekad dodam jos GB

Poslednja izmena:
I uprkos ogromnom naporu prekaljenih benchmarklija da te odvrate od bacanja para ti si sebe obradovao. :p
Ovo WOW je sto ti lepo radi Prime95?:D
Daj pusti neku od igara pa prenesi dal vidis neku promenu i neki napredak.

@ frenkyshka
to je bilo jace od mene :bottle:
ranije, na Conviction i Bad company 2, AA i AF su na DX9 (1680x1050) bili smanjeni, a na DX11 prepolovljeni. bilo je taman, ali se desavalo da laggne tu i tamo. ali sad...sve maxed out i voziiiiiii. HD hladniji za 2C, GPU za 5C, jezgra za 8C! win se dize osetno brze. instalacija navedenih igara i kasnije ucitavanje...WOW :)
kloknuo se k'o zmaj, bez menjanja napona. zbog bednog RAMa, ne ide dalje, ali iz iskustva sa E5200 znam da se posle 3.3GHz, razlika oseti tek na 4.0GHz.
sad, kad bih mogao da zamenim i jadnih 2GB DDR2@800 za 3(jos bolje 4)GB DDR2@1066... ali i zbog ovog upgradea, zena je totalno poludela :smackbum:
nisam stigao mnogo da ga isprobavam jerbo je dan kratak, a na posao se mora! dok sam montirao i isprobavao proc, osecao sam se kao klinac. taj trip mogu da razumeju samo neki ljudi. forumasi, na primer :D

Prilozi

• 3D mark 3.3 OC.gif
    3D mark 3.3 OC.gif
    169.9 KB · Pregleda: 40
  • clip_image002.gif
    clip_image002.gif
    214.9 KB · Pregleda: 39
Poslednja izmena:
placebo?
dobio sam 'preparat' koji nema nikakav ili veoma slab efekat, ali je isti kod mene izazvao zeljeni (efekat) jer sam ja tako hteo?
moze biti, moze biti :S:
ti, batice, najverovatnije, mislis na tzv. racionalizaciju: mehanizam kojim ja (vrlo moguce) uobrazavam toboznu ogromnu razliku izmedju e i q ne bih li opravdao svoju kupovinu?
treba da prodje koja godina ;)

Poslednja izmena:
@primus

Nego kako ti hladi taj tmg i1 quada? Pitam jer imam isti kuler pa me interesuje kako se snalazi sa q procesorima. Kakve su temperature?

Poslednja izmena:
izgleda da mi je kuciste skroz lose, jer sam na [email protected] imao 42-44C sa 5770 GPU, a sa ranijom 4670 36-37C. temp 4670 mi je bila 36-37C a na 5770 je bila 40-42. sve to je idle, naravno. u load, temp e5200 54-55C a grafa 75C.
sad vidi sliku :)
grafa ide do 70C
na koju foru je quad hladniji od pentiuma, nije mi jasno?!? u mom kucistu su bila dva razlicita pentiuma (wolfdale, naravno) i oba su pokazivala relativno visoke idle temp. sa load temp sam bio zadovoljan :)
inace, sa box kulerom, q8300 je isao do 65C. izgleda da mi je kuciste ultra kvalitetno :d

Prilozi

• clip_image002.gif
    clip_image002.gif
    103.5 KB · Pregleda: 37
Poslednja izmena:
Cekaj, ne razumem te najbolje... Napisi mi ako mozes koje su ti temperature q8300 idle/load sa Tmg i1 kulerom?

Verovatno se praćenje postove učesnika u ovoj temi odrazilo na njeno raspoloženje:mad: pa je odlučila da i ona iskaže svoj stav :smackbum:

verovatno ima vise mozga nego ja :wall:

Potrudi se da je oraspoložiš:guitar: taj upgrade je daleko važniji od hardverskog.

ah, taj upgrade je dozivotan...

Cekaj, ne razumem te najbolje... Napisi mi ako mozes koje su ti temperature q8300 idle/load sa Tmg i1 kulerom?

ej, pa lepo sam ti stavio sliku u attach.
sa e5200 je bilo 42C idle do 55C load dok je 5770 u kucistu
a 36C idle do 51C load dok je 4670 u kucistu.
razlika je nastala usled toga sto se 5770 mnogo vise greje.
a sad je 35C do 51C.
jasnije li je sad :)

Poslednja izmena:
Ma video sam ja sliku, nego nisam mogao da verujem da je onih max 51c u full loadu ;) To je na def naponu, jel da... Kod mene kad przim linx-om moj e5200 na 3.2ghz/1.31v dostize maximalnih 64c! Videcu da skinem/stavim opet kuler i promenim pastu ako me ne bude mrzelo. poz

edit: evo meni sad dok surfujem u ff je 45c!

Poslednja izmena:
ja svaki put, kad menjam nesto oko procesora, sprzim ga sa prime 95 jedno pola sata-sat. valjda je to dovoljno? ne znam sta bi moglo toliko da optereti procesor na mom kompu sa onim sto ja na njemu radim...
mene su opasno smarale temp na kompu sa e5200. skoro 100% sam siguran da je to do kucista. skoro sam kupio jedan 12" fan i nista se zivo nije promenilo :S:

donekle da, odnekle ne: resetkasti ispust za topli vazduh je prepolovljen zbog DVI ulaza. na par mesta sam procitao da bi to mogao da bude problem za hotairexhaust...i izgleda da jeste

Nazad
Vrh Dno