Šta je novo?

E5200 OClock

• Začetnik teme Začetnik teme qcube
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
To zavisi od primerka do primerka 🙂.
Kao sto rekoh, meni je stabilan bio na 3,2GHz na default naponu.
Posle je trazio povecanje napona...

>Ставио сам tuniq tower и температуре се нису много промијениле?! Чудно ми је што исте резултате имам без обзира да ли је кулер упаљен или угашен а и што је туник тотално хладан?! Можда сам ставио превише, пасте, можда кулер није добро легао... Иначе 3.8, 4Ghz не могу никако да убодем прави однос, све ми пријави грешку преко ортоса и оццта, мада 3дмарк пролази. Ортос, марк и ОЦЦт-температуре макс 60-65 степени на 1.36-1.40в али добијам грешку. м0 је ревзија. Немам појма?! Има ли ко какве приједлоге гдје да подешавња гањам-покушавао сам јужни мост, меморија, сам процесор... МОжда опуштање латенција меморије, комбинације 12.5x310, 10x400, 11x360?!

Pa mozda je jednostavno previse 3,8 i 4GHz za M0 reviziju.
Ja nju imam.
12.5 x 300 = 3,75GHz 😉, stabilno pod Orthosom.

Ti si bas navalio na 3,8+ GHz 😀.

Poslednja izmena:
@NikolaT - E5200 ima nizak FSB wall, tj. tesko ide preko nekih 340 fsb-a. Mozes da proveris dokle ide tvoj tako sto ces da namestis mnozilac na 6x i probas dokle ce sa fsb-om. Ja bih ga drzao na 310-320, a mnozilac...pa dokle ide 🙂
Btw, kad opteretis proc ortosom gledaj napon u cpu-z. To je bitno, ako ti u biosu namestis na 1.4 a on padne na 1.36(realnih), to je verovatno malo za 4.0Ghz.
Takodje memoriju namesti da radi sto blize defaultu, da iskljucis nju kao uzrok problema.
A kuler treba da bude samo mlak/topao i to pri dnu (listici najblizi procu)

@NikolaT - E5200 ima nizak FSB wall, tj. tesko ide preko nekih 340 fsb-a. Mozes da proveris dokle ide tvoj tako sto ces da namestis mnozilac na 6x i probas dokle ce sa fsb-om. Ja bih ga drzao na 310-320, a mnozilac...pa dokle ide 🙂
Btw, kad opteretis proc ortosom gledaj napon u cpu-z. To je bitno, ako ti u biosu namestis na 1.4 a on padne na 1.36(realnih), to je verovatno malo za 4.0Ghz.
Takodje memoriju namesti da radi sto blize defaultu, da iskljucis nju kao uzrok problema.
A kuler treba da bude samo mlak/topao i to pri dnu (listici najblizi procu)

В дроп је нешто на што пазим и он је до 0.02в. ФСВ није проблем, температура у ортосу је на ових 3.8 гига 62 степена (ИБТ је друга прича), меморија није проблем јер она ради до 1100 без икаквих проблема.

ja sad stavio moj na 12.5x240 (3.0ghz) memoriju spustio pa se sama vratila kad sam podigao fsb, voltazu nisam dirao, bila je na auto, i krenulo nesto da pisti, prvo na svakih 10 sekundi, a onda konstantno, morao sam da vratim sve na default, ne znam sta mu bi

Nazad
Vrh Dno