Šta je novo?

E5200 ili E6300

nenandi

Slavan
Učlanjen(a)
21.04.2007
Poena
309
Sta je bolje uzeti E6300 (2,8ghz) ili E5200 (2,5ghz) i oc. na 2,8ghz, imaju isto jezgro Wolfdale, 2M L2 memorije. E6300 je neznatno skuplji.
Hvala!

Razlika je oko 15e tako da bih ja uzeo E6300,u startu ima vecu radnu frekvenciju tako da su i oc dometi verovatno veci.Mada ako racunar koristis za osnovne stvari i 5200 ce sasvim solidno da ti zavrsava posao;)

Poslednja izmena:
Razlika je oko 15e tako da bih ja uzeo E6300,u startu ima vecu radnu frekvenciju tako da su i oc dometi verovatno veci.Mada ako racunar koristis za osnovne stvari i 5200 ce sasvim solidno da ti zavrsava posao;)

Koristio bi se za igrice, drug planira da uzme komp pa smo u dilemi, te eur. bi iskoristio za druge komponente ako su ova dva procesora ista, a ovaj fabricki oc. onda je mozda bolje uzeti ovaj jeftiniji i oc na 2,8 ili mozda gresim ako bi mogao malo da mi objasnis u cemu je bolji ovaj e6300.
Hvala!

Onda svakako E5200 i neka ga OCuje na 3+GHz, a te evre neka spuca na graficku.

Poslednja izmena:
Kao sto kaze peja neka ga klokuje na 3._ i neka vozi :)

Koristio bi se za igrice, drug planira da uzme komp pa smo u dilemi, te eur. bi iskoristio za druge komponente ako su ova dva procesora ista, a ovaj fabricki oc. onda je mozda bolje uzeti ovaj jeftiniji i oc na 2,8 ili mozda gresim ako bi mogao malo da mi objasnis u cemu je bolji ovaj e6300.
Hvala!

Nista nije bolji,samo radi na visem taktu.Neka uzme e5200 i neka vozi...:smoke:

Nazad
Vrh Dno