Šta je novo?

E5200 i GA EP-35 DS3L pomoc

makipn

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2008
Poena
319
Moja oprema  
Laptop
Huawei i HP
Tablet
Samsung
Mobilni telefon
P30 pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Moju masinu iz potpisa sa procesorom e5200 i kongston 2x1gb 1066mhz, ne mogu da poteram preko 3.2Ghz :wall: napon je za taj clock 1.31...koje bi parametre trebalo da postavim da bi masinu makar poterao na 3.4Ghz. 3.33GHZ..ima li neko nekakav :type: savet..posto sam stavljao napon do 1.36 podesavao memoriju i sve ali orthos puca posle par minuta kada stavim preko 3.2Ghz...da li moze da bude zbog napajanj koje ji navodno 450w codegen..:S:

Nije nemoguće da je do napajanja... Jesi li povisio malo napon na NorthBridge-u (MCH)?

koje napajanje?
mnozhilac navechi, fsb kreni od 256 (3,2GHz) 1.35v, memara-spichi latencije 5-5-5-15 i stavi na 800MHz i kreni polako...
jesi li updateovao bios?
samo polako, ako nije napajanje-onda je neka glupost...

MCH sam stavio na +1 takodje i FSB na +1....trenutno ga drzim 12.5*266...sa naponom 1.33 u biousu dok cpu-z pokazuje 1.31...i memorijom na 1024mhz 6-6-6-15..na 2.0v memorija moza do 2.3V..sve radi stabilno..povecam li na 3.33Ghz orthos puca posle par minuta...napajanje je krs..codegen na 450w
Iskljucio sam one glupostoi o ustedi energije i nikakav zavrzlame u windowsu nisam ubacio topg tipa sa diska znaci samo drivere sam ubacio...
Zeleo bih da ga stavim na 3.33Ghz kako bi memorija bila na deklarisanih 1066mhz...bios sam update-ovao na F5 koji je zadnji posle njega ima neka krsina od beta verzije..

Poslednja izmena:
Napon možda mora da ide i na ~1.38, barem su meni veliki vdrop i vdroop. Možda nije loše dodati +0.1V za northbridge.

Zadnji bios je F9beta, dakle F5 je star.

Napajanje je očajno i gledaj da ga menjaš što pre možeš!

Poslednja izmena:
ovo nije GA P35-DS3L vec je GA EP35-DS3l..razlika postoji i zadnji njegov bios je F5 dok sa betom ne bih da se zamlacujem...koji bi napon trebalo da stavim ili koja podesvanja za 3.33Ghz kako ne bi pucao orthos posle par minuta?

e aj probaj na vechu freq tako shto chesh ichi sa 11 mnozhiocem-znam da je bilo priche da neke ploche oche do 270 pa neche od 270 do 300, pa onda idu od 300 pa navishe (primer) probaj vechi FSB + manji X
i shto kazhe laza daj mu ga malo
edit: a opet i ja znam da lupim pa ostanem zhiv...
edit2: sad sam se nalozhio opet na OC-vecheras testiram granice mog CPU-a...

Poslednja izmena:
stavio sam napon 1.36 mch +0.1v i FSB +0.1v 266*12.5 memorija stiji na 1066Mhz..stabilno radi nekih 7-8 min pa prime95 posle jedan test puca dok drugi prolazi glatko...ortohs picaposle 5-6 min...sta bi moglo da bude u pitanju?

Ja na mojoj P35 (znam da se razlikuje od tvoje EP35) držim FSB na 410MHz. Naravno, množilac je 8.

verovatno neces na toj ploci i sa tim cpu-om postici vise od 360-370, tako kreni da vidis gde ti je tamo max, pa onda mnozilac

ide fsb do 350*10 ca naponom 1.39v radai stabilno ali me plasi sto je toliki fsb..tj da li toliko OC FSB moze nesto da naskodi celokupnom sistemu...naj idealnije mi je 266*12.5 i ram devider 1:1...ne jurim meki veliki fsb.....DarkHours koje su tebi parametri posto imamo slicnu plocu...

tebi treba napona...
tj, stani... e5200 ti radi na 350x10?

Poslednja izmena:
Da bez problema gura...zasto?ali me nervira sto windows pokazuje u propertisu 12.5*350=4375 a nije toliko...

gledaj preko everesta, on ti lepo ispishe do detalja shta je i kako je.
obichno su e5200 zakucavali na 333-334FSB, tako da ako je tebi stabilan na 350 imash dobar primerak ;)
ja kazhem shto vechi FSB + kombinuj sa shto vechim mnozhiocem i daj mu do 1.45v ako imash chime da ga 'ladish. uvek je bolje shto vechi FSB i manji X. uvek
nemash shta da brinesh-neche crchi od visokog FSB-a ;)

ma znam ja to ali me nervira...iskusan sam ja OC ali je problem u tome sto sam do sada imao AMD a sada resio da predjem na INTEL zbog osetnijeg kvaliteta...i znam da su na sve forume pricali da HTT ne treba mnogo klokovati i da to ne valja....zato sam malo zbunjen jer je FSB CPU-a ipak 80Mhz
.....

nema toga kod intela, ne morash da pazish na HTT ili ko zna shta sve-imao sam i ja AMD. veruj mi samo ga cepaj...

E5200 + Biostar TP35-D2A7

Pazario sam pre par dana ovaj CPU i iskreno nisam nisam ocekivao ovakve razultate... Nisam probao sa vecim naponima ali na def. naponu mi radi stabilno na 3.6 GHz. mnozilac je 12.5 X 288.

Prilozi

• E5200.JPG
    E5200.JPG
    294.3 KB · Pregleda: 88
Pazario sam pre par dana ovaj CPU i iskreno nisam nisam ocekivao ovakve razultate... Nisam probao sa vecim naponima ali na def. naponu mi radi stabilno na 3.6 GHz. mnozilac je 12.5 X 288.

ako ti prodje 3D MARK to ne znachi da je stabilno, prime 95 -minimum 10-12 sati (celu noch) na priority 9... 3.6 na def, lepo ako bude stabilan-JAKO LEPO ako bude stabilan :wave:

Nema teorije da je na default naponu.. Ja imam prilicno dobar primerak e5200 , drzim ga na 10 x 370 za 24/7 ali na 1.344v. Verovacu tek kad vidim screenshotove dobro istestirane stabilnosti.. Btw kolka je temperatura?

Nema teorije da je na default naponu.. Ja imam prilicno dobar primerak e5200 , drzim ga na 10 x 370 za 24/7 ali na 1.344v. Verovacu tek kad vidim screenshotove dobro istestirane stabilnosti.. Btw kolka je temperatura?

jel, taj e5200 na kojoj plochi i koliko si cepao nb za taj fsb? meni mora da se digne na sledechu vechu voltazhu da bi prihvatio 300- preko 300 nisam ishao... pitanje, jesi li ga nagrmio (NB) ili ide i ovako?
razmishljam se pod vodu da vidim koliko mozhe... ali napajanje me *****ava kad kloknem grafu, jel bi izdrzhalo samo CPU da nagrmim? ma i ja te pitam svashta-dok ne probam nechu znati :d

Poslednja izmena:

Moze CPU-Z screenshot? Mozda je u pitanju novi R0 steping ;)

Mozes i lepo da zatrazis dokaz. Ne moras da tako prozivas coveka i indirektno sugerise da laze :S:

Poslednja izmena:
Ako je R0 steping onda mozda moze mada cisto sumljam, daj neke dokaze.

jel, taj e5200 na kojoj plochi i koliko si cepao nb za taj fsb? meni mora da se digne na sledechu vechu voltazhu da bi prihvatio 300- preko 300 nisam ishao... pitanje, jesi li ga nagrmio (NB) ili ide i ovako?
razmishljam se pod vodu da vidim koliko mozhe... ali napajanje me *****ava kad kloknem grafu, jel bi izdrzhalo samo CPU da nagrmim? ma i ja te pitam svashta-dok ne probam nechu znati :d

U pitanju je ploca EP35-DS3. Sto se tice (G)MCH podesavanja iliti North bridge voltage nisam ga "nagrmio" hehe, stoji na Normal. Jednostavno se vole proc i ploca, rezultat 370fsb, inace mu je wall 378.

Mozes i lepo da zatrazis dokaz. Ne moras da tako prozivas coveka i indirektno sugerise da laze :S:

Nigde ga nisam prozivao i rekao da laze. Jednostavno ne verujem u to sto je napisao. Kada bude to lepo istestirao onda moze da napise tako nesto, i reci cu mu svaka cast.

Danas sam kupio E5200, i na def voltazi 1.1625V radi stabilno na 3GHz, full load T = 54C.
Kuler je Titan TTC-NK35TZ/PW, pastu sam stavio OCZ Freeze Extreme :).

Kolika mi V ~ treba da bih dostigao 3,5 - 3,6GHz, znam da sve zavisi od primerka do primerka, dakle pitanje je koliko vama vas primerak trazi napona :) ?

Vrh Dno