Šta je novo?

e4500 vs e21x0

Mislim da gresiti, jer sam cuo od dosta ljudi i procitao dosta strucnih misljenja da taj 1MB L2 kesh koji dodatno ima serija 4xxx u odnosu na 2xxx, bas u igrama neznaci nista ili malo i neprimetno. A serija 2xxx je Intelov odgovor na nizu-srednju klasu AMD-ovih procesora, gde je do tada AMD suvereno vladao. Posto nisu mogli drugacije Core2 su ojadili za 1 ili 3 MB L2 kesha i dobili konkurentan proizvod u toj klasi. Ja stojim iza toga da je serija 2xxx najisplatljivija (naravno kad se OC) za te pare i u odnosu na 4xxx mnogo bolji izbor. Ako nemas para za Q6xxx onda je po meni bolje uzeti neki proc iz serije 2xxx. U IT industriji nemora bas sve da bude logicno, situaciju diktira trziste i konkurencija, oni koji to prate malo vise od mene mogu i da potvrde.

Mislim da gresiti, jer sam cuo od dosta ljudi i procitao dosta strucnih misljenja da taj 1MB L2 kesh koji dodatno ima serija 4xxx u odnosu na 2xxx, bas u igrama neznaci nista ili malo i neprimetno. A serija 2xxx je Intelov odgovor na nizu-srednju klasu AMD-ovih procesora, gde je do tada AMD suvereno vladao. Posto nisu mogli drugacije Core2 su ojadili za 1 ili 3 MB L2 kesha i dobili konkurentan proizvod u toj klasi. Ja stojim iza toga da je serija 2xxx najisplatljivija (naravno kad se OC) za te pare i u odnosu na 4xxx mnogo bolji izbor. Ako nemas para za Q6xxx onda je po meni bolje uzeti neki proc iz serije 2xxx. U IT industriji nemora bas sve da bude logicno, situaciju diktira trziste i konkurencija, oni koji to prate malo vise od mene mogu i da potvrde.
Bas u igrama znaci vise kesa ali to se nadoknadi povecanjem takta sto seriji 2xxx nije problem.

o tome ja pricam ... a i za jedno 6-8 meseci q6600 cemo kupovati masovno za nekih 100-120e LoL :D

Mozda sam ja komp kupovao krajem februara i nije postojao nikakav E21xx ili E4400, E4500 samo E4300 ?? ( naravno postojala je i E6x00 serija ali je tad E6300 koshtao nekih 220 €) I ja sam hteo bash da kupim taj E6300 ali sreca pa ga nisu imali na lageru pa sam uzeo E4300 i nisam zazalio... ( poshto se nerazlikuju u keshu ) A da u ovom momentu kupujem nov PC uzeo bih Q6600 kad sam vec u februaru dao onih 175 € za E4300 :)

Sry ako je malo off,ali da ne otvaram novi thread.
Razmisljam se da pazarim e2180 u kombinaciji s abit ip35-pro,sad razmisljam se da li da trazim neki polovan e6600 ili da uzmem nov e2180 za nekih 70eu.Pretpostavljam da bih e6600[polovan]uspeo da navatam za cca 100eu.Neki savet etc..?:)

Sry ako je malo off,ali da ne otvaram novi thread.
Razmisljam se da pazarim e2180 u kombinaciji s abit ip35-pro,sad razmisljam se da li da trazim neki polovan e6600 ili da uzmem nov e2180 za nekih 70eu.Pretpostavljam da bih e6600[polovan]uspeo da navatam za cca 100eu.Neki savet etc..?:)

Od tih zastarelih samo Q6600 zvuci za ozbiljno! Ili ako na toj ploci NE razmisljas o OC-u...

Cisto sumnjam da ce neko da prodaje taj procesor. Slabo ima i onih koji prelaze sa ovih "sakatih" i jeftinih e21x0 na neke jace, pa ni njih nema previse u oglasima... Ja ti dajem zeleno svetlo:) da kupis taj e2180 i p35! Ja sam uzeo e2160 i p31 gigabyte i vrlo sam zadovoljan. Radi mi procesor na 3.15ghz, magistrala na 350, memorija apacer 800mhz na 1050. Uspeo sam stabilno i 380mhz za magistralu, ali memoriju nesto nisam mogao da namestim kako sam hteo. 400 nisam uspeo, ***, ali nesto i nema tu bog-zna-kakvih performansi pa da mi bude zao. Samo razmisli da li ces ulaganjem u bolji cipset, jaci procesor i slicno, dobiti srazmerno ulozenom. Ja bih, eventualno, uzeo e2180 posto je skuplji samo 6-7evra, a imas vece sanse za dobar oc.

Ako bas hoces p35, razmisli i o gigabyte-ovim recimo GA-P35-DS3L i o MSI P35 NEO2-FR. Ovaj MSI ima heatpipeove i bakar svuda, bas super deluje. Ima ga drugar sa e2180 i lepo se sve slozilo, jedino sto on jos uvek nije probao neki veci OC od 3ghz.

@DejanDj : Ne znam zasto imas takvo misljenje o toj plochi,na vise strana sam cuo da je plocha extra,stavise drugar vozi e2180 na 3.5ghz-a na pomenutoj plochi,tako da je ta plocha daleko od lose za o/c...

nemoj MSI.... koliko vidim ovde na forumu ga niko neceni...

Ma, ja vise ne verujem u marke, samo u konkretan model! Svako moze da podbaci ili da napravi neki "bum". Mislim da je TAJ model msi dobar, a kad budem imao dokaze da valja, kad se najzad dobro overklokuje, onda ce i msi biti dobar i "na ceni":)

U cemu vi merite te temperature.

Meni asus pcprobe pokazuje 71,a CoreTemp samo 58 koja je tacna.
Nema vruceg vazduha sa kulera hyperx uopste

Svaki Core 2 Duo (E4500, E6750...) ili Pentium Dual-Core (E2160, E2180...) na istoj frekvenciji daju skoro iste rezultate.

http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html

Po toj logici najbolji je onaj najjeftiniji koji može da radi na nekih 2.4 ~ 2.6 GHz. Ne znam šta ljudi koji overklokuju procesore na 3+ GHz rade sa njima, tj. čime se bave, ali po meni je 2+ GHz na Core 2 Duo-u više nego dovoljno za bilo koji rad u Windows-u. Mislim koja to igra neće da radi na 2.6 GHz a hoće na 3.2 GHz?

Ja sam imao E4300 (star nekih 4-5 meseci) koji nije radio stabilno na 3.0 GHz pa sam ga (veoma glupo) prodao za 50 eura u vreme kad je nov koštao oko 120 eura. Radio je stabilno na oko 2.8 GHz, ali sam ja hteo da imam procesor preko 3 GHz pa sam kupio E6750 koji sam platio 14.515,00 din (oko 180 eura).
Sada, dok kucam ovo, procesor mi radi na 2.0 GHz (uključeno mi je u biosu da mi obori množilac kad ne radim ništa).

Moj savet je uzmite neki E21x0 procesor klokujte ga malo i uživajte, a za razliku u ceni kupite devojci cveće :hump: :)

Svaki Core 2 Duo (E4500, E6750...) ili Pentium Dual-Core (E2160, E2180...) na istoj frekvenciji daju skoro iste rezultate.

http://www23.tomshardware.com/cpu_2007.html

Po toj logici najbolji je onaj najjeftiniji koji može da radi na nekih 2.4 ~ 2.6 GHz. Ne znam šta ljudi koji overklokuju procesore na 3+ GHz rade sa njima, tj. čime se bave, ali po meni je 2+ GHz na Core 2 Duo-u više nego dovoljno za bilo koji rad u Windows-u. Mislim koja to igra neće da radi na 2.6 GHz a hoće na 3.2 GHz?

Ja sam imao E4300 (star nekih 4-5 meseci) koji nije radio stabilno na 3.0 GHz pa sam ga (veoma glupo) prodao za 50 eura u vreme kad je nov koštao oko 120 eura. Radio je stabilno na oko 2.8 GHz, ali sam ja hteo da imam procesor preko 3 GHz pa sam kupio E6750 koji sam platio 14.515,00 din (oko 180 eura).
Sada, dok kucam ovo, procesor mi radi na 2.0 GHz (uključeno mi je u biosu da mi obori množilac kad ne radim ništa).

Moj savet je uzmite neki E21x0 procesor klokujte ga malo i uživajte, a za razliku u ceni kupite devojci cveće :hump: :)

vrlo zanimljiv i poucan text;)
medjutim ima i ljudi koji vole da im CPU ide na max iz prostog razloga jer to mogu/znaju da odrade

Nazad
Vrh Dno