Šta je novo?

E4500 Overclocked teznja ka Def clocku

Ne znam stvarno...

Iskljucio sam C1E i EIST. FSB postavio na 330, PCI magistralu na 100Mhz, memorija je bila na 825 (i sad radi na 825 bez problema), voltaza memorije na +0.2, CPU voltaza na 1.36. Bios je flashovan zadnjom verzijom F7.

I komp je radio normalno, igrao sam se dosta, izvrteo benchmarkove, itd...

Do prvog iskljucenja, i ponovnog ukljucenja ujutru. 3-4puta krene sa boot-om, i kad najzad krene, sve postavi na default vrednosti...
Mislim da nista nisam pogresio... ali mozda se varam.
GoranM je pisao nesto slicno, da i on mora iz windowsa da overklokuje svoj procesor, posto mu se isto tako vracaju default vrednosti, kad hoce nesto iznad 2.4. Mislim da ima istu plocu.

Ne znam stvarno...

Iskljucio sam C1E i EIST. FSB postavio na 330, PCI magistralu na 100Mhz, memorija je bila na 825 (i sad radi na 825 bez problema), voltaza memorije na +0.2, CPU voltaza na 1.36. Bios je flashovan zadnjom verzijom F7.

I komp je radio normalno, igrao sam se dosta, izvrteo benchmarkove, itd...

Do prvog iskljucenja, i ponovnog ukljucenja ujutru. 3-4puta krene sa boot-om, i kad najzad krene, sve postavi na default vrednosti...
Mislim da nista nisam pogresio... ali mozda se varam.
GoranM je pisao nesto slicno, da i on mora iz windowsa da overklokuje svoj procesor, posto mu se isto tako vracaju default vrednosti, kad hoce nesto iznad 2.4. Mislim da ima istu plocu.

kad hocu iznad 2.7Ghz moram iz WIn. Zato sam stavio lepo 2.4GHz i samo mu iz win "gurnem" gore FSB i bude 3.06GHz

Meni je pci magistrala na auto, kad sam probao da je stavim na nesto drugo resetovao bimi se komp posle nekog vremena.

PCIe stavi na Auto pa probaj, hoće da zeza kad se stavi "ručno" na 100MHz.

A pazi ovo: Gigabyte P35-DS3L i E4500 na 3.3Ghz radi, nema tih "tripova" sa startom. Cudno :smash:

To vam je ljudi do bugovitog biosa, provereno, sigurno, 100% (bas ta njikolajeva situacija, isto i GoranMova predjasnja)!
***, mora se cekati nova verzija ili OC iz Wina, nema druge...

sad ide 3.4Ghz kao 10x340 uz mem na 850Mhz i napon od 1.408V u opterecenju. nesto mislim da dignem jos, samo ne znam dokle je zdravo. Hteo bi to nekako na 3.5Ghz i mem na 875Mhz.

Novi momenti..
Znaci E4500 drzim 24/7 na 320x9 temperatura za tx2 i njegovom zvakom je pod spedfanom 4.33 30 idle 57 max load.Medjutim procurela je buva ovih dana za sve procesore M0 revizije za njihov Tjunctionmax nije 85 stepeni nego 100 stepeni i da intel nije dobro predstavio termalne specifikacije ove revizije. Neki su i testirali i uverili se da procesori ove revizije pocinju da trothluju na oko 95 stepeni sto znaci da je Tjunctionmax 100. Znaci da speedfan, everest i ostali "lazu" . U to se mozete uveriti pokretanjem najnovijeg coretemp-a 0.96 ciji je autor pratio desavanja i u ovoj verziji ispravio ovaj propust koji je postojao sve do ove verzije. U principu dodajte na vase speedfan temperature core-ova jos 15 stepeni gore i to su sada nove prave temperature.
Meni to ispada onda skoro 70 stepeni u full loadu i jos vise kada namestim na 400x8....
Cini mi se da je to ipak too hot jer imao sam prilike da vidim starije celly-je koji su bili nasvirani do ovih temperatura i oni su se usijavali , przili plocu u okolini i pekli. ja kad pipnem podnozje kulera on je mlak ali bas mlak , ni govora o 70-80 stepeni temperaturama tako da mo je sve to ipak sumnjivo .Sta vi mislite sta je od ovoga istina i kako stoje stvari zaista sa M0 revizijom?

To i mene intresuje al do sada nikako da nadjem konkretan odgovor

Ljudi gde mogu da pogledam iz Win-a aktuelnu brzinu PCI magistrale? Ne bi nesto da sprzim...

Vrh Dno