Šta je novo?

E4500 default voltaza?

forza87

Slavan
Učlanjen(a)
17.05.2008
Poena
301
Zna li neko koja je defaultna voltaza za E4500? CoreTemp pokazuje da je Voltage VID 1,2875 V, PC wizard 1,175 V, na nekom sajtu sam nasao da je 1,2... Ako neko zna tacnu vrijednost, bio bih mu zahvalan.

^ Nebi trebalo da bude shtetnih efekata samo se potrudish da temperatura neprelazi 70 C u full loadu ( shto ce biti malo teze na 1.5 V i vazdushnom cooleru )

A shto se tiche default voltaze veruj Core Temp-u...

:wave:

meni konkretno 1.325V i to je relativno visoka. Intel garantuje do 1.50, znaci, przi ga sa 1.499V :) unimerom i garancija funkcionise (ne znam kako proveravaju da ga ti nisi oooovervoltovao pri reklamaciji.) Bilo je primeraka na =<1.25.

meni konkretno 1.325V i to je relativno visoka. Intel garantuje do 1.50, znaci, przi ga sa 1.499V :) unimerom i garancija funkcionise (ne znam kako proveravaju da ga ti nisi oooovervoltovao pri reklamaciji.) Bilo je primeraka na =<1.25.

Mislim da na kutiji pishe MAX = 1.35 V... A shto se tiche overclocka nema shta da ti crkne ako napon drzish na +15 - +20 % od defaulta sa odgovarajucim hladjenjem i temperatura ispod 70 C.

:wave:

Mozda je moja greska to za 1.5V jer i realnije zvuci max.1.35V. Ali, sa druge strane kad pogledas, meni je defe.VCore 1.325, a ako uzmemo da je 1.35 MAX...hm.... Nemam kutiju da proverim, ***...
Inace 70 je niska temperatura bato; pre bih rekao 80C ako si iole harder OCer (ja npr. na ispod 80 ne obracam paznju uopste, a BIOSU su mi i EIST i bratija d) disabled.

Mozda je moja greska to za 1.5V jer i realnije zvuci max.1.35V. Ali, sa druge strane kad pogledas, meni je defe.VCore 1.325, a ako uzmemo da je 1.35 MAX...hm.... Nemam kutiju da proverim, ***...
Inace 70 je niska temperatura bato; pre bih rekao 80C ako si iole harder OCer (ja npr. na ispod 80 ne obracam paznju uopste, a BIOSU su mi i EIST i bratija d) disabled.

:)

I pakovan je tachno na moj rodjendan ,)

Nazad
Vrh Dno