Šta je novo?

e4300 ili e4400

Ostrica

Čuven
Učlanjen(a)
02.02.2002
Poena
609
Dvoumim se izmedju ova dva procesora, posto im je cena gotovo izjednacena. Ploca ce verovatno biti Gigabyte 965P-DS3 a memorija kingston value 667 ili 800 mhz. Ne bih menjao kuler na proc-u.

Google-ovao sam dosta i nasao da vecina savetuje kupovinu e4400 zbog veceg mnozioca, i manjeg porasta u temperaturi pri OC-u, te da se lako moze postici 10x667MHz -> 3.33GHz i stabilnijii sistem.

I naravno, tu je onaj jedan glas koji kaze:
Newer E4300 has the latest L2 stepping and should be able to reach 3.2GHz.
E4400 uses the old E stepping. <-- sta ovo znaci? da li je tachno i da li je bitno?

Napajanje bi bilo CM Extreme 430W, graficka GW 8600 GT...
Kakva su iskustva sa ovim proc-ovima kod nas?

Cooler Master Centurion 5

Ma, ja sam podsvesno hteo da mi proc proradi na 6,67 GHz! 😉

Uzeo bih Centurion 5, pa ce da struji vazduh i da hladi dovoljno, nadam se.

Prezadovoljan sam kućištem.

Nisam radio OC da bih ti o temperaturi procesora više pisao.

Nemam ni grafičku kartu koja bi dodatno grejala unutrašnji prostor.

Ali, prednji ventilator odlično hladi HD. 🙂

Nema veze sto E4400 ima veci mnozioc sa klokom.
Cak vidim da se zbog tog starijeg stepinga slabije klokuju E4400 procesori.
Max 3.2-3.3 sto mu dodje 330 fsb-a.
E4300 uspe nekih 360-380fsb.
Uzmi E4300

U principu probao sam oba i klok je negde izmedju 3 i 3.2 Ghz (zavisi od primerka) . Moj glas ide E4400 jer zasto ne uzeti veci mnozioc kad vec mozes .... radice ti na manjem fsb i ne trebas dizati napon na nb. E sad nemoj da me drzis za rec sto se tice kloka jer se to nikad ne zna , sve zavisi od konkretnog primerka .

Prezadovoljan sam kućištem.

Nisam radio OC da bih ti o temperaturi procesora više pisao.

Nemam ni grafičku kartu koja bi dodatno grejala unutrašnji prostor.

Ali, prednji ventilator odlično hladi HD.

😀 Pa kako onda znas da je kuciste dobro. U uslovima kakve si naveo i najjeftinije kuciste je odlicno:smash:

Zaboravi na 3.3Ghz sa BOX coolerom. Sa njim je neki realni maximum 3Ghz. Za 3Ghz ti treba 333Mhz i 9x mnozilac, sto te dovodi do 4300 modela. Ostatak para (razlika 4400 i 4300) prebaci u memoriju sposobnu za 888Mhz (4:3 odnos). To donosi glatko 10% dobitka u odnosu na 667Mhz (cela masina).

Nazad
Vrh Dno